Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La Brunete apunta, el nazi dispara
29 set 2006
Els nazis de "Alianza Nacional" que avui donaran una conferència a València "sobre la llibertat d'expressió" van intentar ahir rebentar la obra de Rubianes sobre el poeta espanyol García Lorca, assassinat pel feixisme, i van amenaçar de mort a l'esmentat actor i director.
Aquests grupuscles de nazis no tindrien la major importància en ells mateixos, però son un símptoma de les consequències de tota la propaganda espanyolista, revisionista i ultra que vomita la Brunete mediàtica amb la complicitat del PP.
web1.jpg
L'extrema dreta va fer sentir el seu desacord amb la representació de l'obra 'Lorca eran todos', de Pepe Rubianes, a l'auditori de Comissions Obreres a Madrid
Rubianes no són tots
Ramon Palomeras
La dreta més cavernícola, rància i casposa de l'Estat o la Jihad hispànica, que diu Rubianes, no va faltar a la cita madrilenya d'ahir al vespre. Prop d'un centenar de persones, la majoria joves i d'estètica neonazi, es van manifestar al passeig del Prado, molt a prop del carrer Lope de Vega, on està situat l'auditori de CCOO de Madrid, lloc de la representació de Lorca eran todos, espectacle concebut i dirigit per Pepe Rubianes. Amb una pancarta on es llegia "Rubianes, eres un actor nefasto pero España no tiene la culpa", van instal·lar les seves trinxeres davant de la pinacoteca madrilenya per retre el seu particular homenatge a Rubianes. Mentre onejaven banderes falangistes anaven alternant les consignes Viva España, Rubianes muérete, Hijo de puta i Irás al paredón. Malgrat tot, i gràcies a l'ampli dispositiu policial desplegat, no es van acostar, ni de lluny, a l'auditori de l'organisme sindical.


Alternativa Española

Mentrestant, al número 70 del carrer Ferraz, seu central del PSOE, el partit Alternativa Española va aplegar unes 300 persones. Els motius de la trobada eren denunciar tant "els insults cap a Espanya i els espanyols", com "la connivència del govern espanyol amb el nacionalisme català, que ha presentat el cas Rubianes com un atac a Catalunya". "No estem aquí només perquè un titellaire, ansiós de publicitat i de contractes hagi insultat Espanya, sinó perquè es torna a lliurar una batalla entre Espanya i els que en volen la seva destrucció", afirmava el secretari general del partit alternatiu Rafael López-Diéguez rere una pancarta on hi deia "Si ustedes son Rubianes, nosotros somos españoles".

Però deixant de banda els hereus de l'Espanya franquista, la representació de Lorca eran todos va ser un èxit absolut. Els 450 espectadors que es van aplegar a l'auditori sindical -la meitat de l'aforament per exigències de la companyia, a causa del caràcter íntim de l'obra- van donar el seu suport a Pepe Rubianes i a la seva obra amb sorollosos i llargs aplaudiments tant a l'inici com al final de la funció. Entre els que aplaudien fervorosament hi havia Pilar Bardem, Candela Peña i el director artístic del Teatre Lliure, Àlex Rigola. Tampoc hi van faltar representants polítics com el coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, i els portaveus de l'Ajuntament de Madrid de la coalició i del grup socialista, Inés Sabanés i Óscar Iglesias, respectivament.

Els tres darrers van coincidir a afirmar que presenciaven l'obra com "un gest per reivindicar el dret a la llibertat d'expressió". Malgrat tot, lamentaven que només pogués ser presenciada "per tan poca gent" i "sota aquestes condicions de seguretat". Però, esclar, l'han vetada, insinuaven tot mirant cap a l'alcaldia. Per cert, Alberto Ruiz-Gallardón va faltar a la cita. "Hauria estat massa que hagués vingut, no?", incidien tant Llamazares com Sabanés. "No tindria sentit, era impossible".


La llibertat de les idees

Amb tot, Llamazares va emfasitzar que no compartia les paraules de la discòrdia de Rubianes, però que al capdavall, "les idees són lliures". "Les obres d'art són obres d'art independentment de l'opinió dels seus artistes", va concloure, tot lamentant que en ple segle XXI per a alguns "les opinions encara són perilloses". "L'important és l'obra de Rubianes. És una obra cultural i a aquell que li agrada la cultura o l'art té tot el dret de veure-la, sense cap tipus de restricció. Però esclar, la caverna encara influeix molt. Desgraciadament no només influeix sobre l'extrema dreta sinó que també ho fa sobre una denominada dreta civilitzada amb responsabilitats institucionals que, entre altres coses, ha de preservar la llibertat d'expressió".

Àlex Rigola tampoc podia faltar a la cita. I també va dir-hi la seva. "Tota persona té dret a estar en un teatre", deia tot donant suport a les paraules de Rubianes. "Va parlar d'un tipus determinat de pensament. Les seves paraules les van treure de context. És inconcebible que no hagi pogut representar la seva obra al Teatro Español. Jo, per exemple, he programat l'Albert Boadella sense estar gens d'acord amb certes opinions seves. Veig que el pensament encara continua essent perillós. El que em dol és que l'extrema dreta no és tan petita".


Gas i Rubianes

Malauradament, a banda de Gallardón hi va haver altres absències. Com la del director del Teatro Español Mario Gas, ja que era a Bilbao amb motiu de l'estrena a la ciutat biscaïna d'una producció del teatre madrileny. Com tampoc hi va ser Rubianes, malgrat que Sabanés era del parer que hi havia de ser. "Havia de ser aquí tot emparant la funció i la llibertat d'expressió", va apuntar. Però com recordava Rubianes en declaracions a l'AVUI: "Estic de gira", amb el Rubianes solamente. Però no va voler especificar on. I fa ben fet, ateses les seves paraules. "Encara m'amenacen de mort aquests fatxes. Val més que no doni dades del meu parador, no fos cas que em trobessin. Però és millor no parlar-ne, d'aquests. L'únic que volen és publicitat".


La importància de Lorca

Amb tot, Rubianes té una cosa ben clara. "El més important aquí és Lorca, no pas jo, cony! Amb tot, no s'ha d'oblidar que com a director de l'obra no tinc pas l'obligació de ser a les representacions. A més a més, ara tinc feina, tu!".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Brunete apunta, el nazi dispara
29 set 2006
tot el suport a rubianes, i vist el ke hi ha, ara i sempre kanya al feixistes, no podem tenir compasio dakesta colla de rates, i altres pallofes ke ronden per les ciutats,
no els i tenim ke permetre ni laire per respirar,
CANYA AL FEIXISME!!
organitza l'odi i la rabia!
organitza la resposta!
Re: La Brunete apunta, el nazi dispara
29 set 2006
Si Rubianes hubiera dicho que se vaya a la mierda Cataluña y que se metan por el culo a Cataluña,etc. Y quisiera montar una obra teatral en Barcelona, ya sabéis lo que pasaría, manifestaciones masivas de todos los nazionalistas,etc. Lo que ha pasado en Madrid es un juego de niños con lo que pasaría en este paraiso.
Re: La Brunete apunta, el nazi dispara
29 set 2006
Avans de treure de contexte les coses, cal a dir que les declaracions d,en Pep Rubianes eren la opinio a la pregunta sobre els militars o presumptes individuus que amenacaven amb sortir dels cuartels un altre cop mes,o sigui ,assasinar a civils ,cuand s,estava elaborant l,estatut,que segons els fatxes trenca la unidad de la patria i de destino en lo universal i mes parides que no recordo. Independencia i tot el meu suport a Pep Rubianes.Salut
Re: La Brunete apunta, el nazi dispara
29 set 2006
Boadella ho diu cada dia, i simplement no anem a veure´l, no cal montar-li cap show que el publiciti més!
Re: La Brunete apunta, el nazi dispara
29 set 2006
Cada any al camp de futbol de R.Madrid C.F., mig camp insulta Catalunya i fa molts anys que ho fan i aquí no passa res. Sembla ser que ells (espanyols-fatxes) són més xulos que nosaltres.
Re: La Brunete apunta, el nazi dispara
29 set 2006
Bona pregunta, què passaria si fora al revès?Salvador Cot
Avui, 20 de setembre de 2006

La suor d'un espanyol

L'altre dia, Ivan Tubau, un dels dirigents de Ciutadans -Partit de la Ciutadania, va utilitzar la famosa frase de Pepe Rubianes en un míting del seu partit, amb la particularitat que va substituir el subjecte "Espanya" per "Catalunya". La cosa va quedar així: "La nació catalana em sua la polla per dalt i per baix, que es fiquin Catalunya pel puto cul". La veritat és que em va semblar increïble que el partit que disposa de més intel·lectuals / articulistes d'aquest país cometés un error d'aquesta magnitud. Més que res, perquè ells devien preveure una reacció paral·lela a una frase equivalent. És a dir, suposo que en les reunions preparatòries devien imaginar que, a partir de dir la frase insultant, hi hauria una reacció furiosa del nacionalisme català que, d'entrada, obligaria Tubau a retractar-se públicament. I que, tot i la petició de disculpes, aquest escriptor, articulista i professor universitari es veuria assetjat en la seva activitat professional fins a la censura institucional.
La suor de tothom


Òbviament, la frase ha passat sense pena ni glòria i no crec que ni tan sols s'acabi afegint a qualsevol de les nombroses compilacions d'insults a Catalunya i els catalans que ha generat l'Espanya espanyola des de l'època del Segle d'Or castellà. Tampoc no he llegit ni escoltat enlloc reaccions tertulianeres com les que ens inunden cada dos per tres només que un futbolista sense cervell insulti el Reial Madrid. De moment, encara no he sentit per enlloc Ivan Tubau oferint disculpes als ofesos, tot i que, en descàrrec seu, també he de reconèixer que ningú no ha fet l'esforç d'exigir-l'hi. No cal dir que tampoc no tinc coneixement que cap entitat pública hagi fet res per impedir l'exercici professional de Tubau... Noi, ho sento. O no. Perquè em sembla que tots tenim el dret a la suor, inclosos els senyors Rubianes i Tubau. La paradoxa és que tota la bastida ideològica de Ciutadans - Partit de la Ciutadania (i del PP, i d'un sector del PSC) en la qüestió nacional necessitava la crucifixió de Tubau. Mala sort.
Re: La Brunete apunta, el nazi dispara
30 set 2006
penso que han utilitzat una frase afortunada o no per treure-la de context, els manifestants de davant del teatre de CCOO no sabien ni si rubianes actuava. Crec que la forma mes intel.ligent de fer que rubianes tingues suport al carrer, podia haber sigut una contra-mani. donant tot el suport a aquesta nova victima de la intol.lerancia d'uns quants. hem de ser intol.lerants amb ells i mobil.litzarnos de tal forma que cap acte d'aquesta ideologia contra uns pil.lars que considerem basics com es la llibertat (de tot tipus), tornin a sortir en cap altre espai public sense que estiguin envoltats per grups de nosaltres. senyors tornen ha haver-hi dos bandols: els feixistes i els anti-feixistes.amb totes les seves variants. Es l'hora de que cap acte que humilli a un ciutada no sigui contestat. La lluita al carrer, no cal que sigui amb armes pero comencem a plantar cara
Sindicat Terrassa