|
|
Notícies :: educació i societat |
Presentacions del SEPC a la UB
|
|
per SEPC UB |
28 set 2006
|
|
Avui dijous ja s'han organitzat amb èxit diverses presentacions del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a diverses facultats de la UB, i us anunciem a continuació les properes:
Presentació del nucli del SEPC a Física i Química de la UB.
Dimarts 3 d'octubre a les 14:00 Aula 301.
Xerrada-Presentació del SEPC a Geografia i Història de la UB.
Dijous 5 d'octubre al local d'estudiants de la facultat (Pis -1 al costat de la cafeteria)
i en acabar assemblea, vine i participa!
Acte central de presentació del SEPC al campus de la Diagonal.
Dimecres 11 d'octubre a Palau Reial
13:00 Presentació del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).
14:00 Botifarrada popular.
I a continuació concert amb Cesk Freixas (cantautor).
Durant la jornada hi haurà una exposició de cartells històrics del moviment estudiantil independentista català.
En breu les presentacions arribaran a la resta de facultats estigueu atents/es a les convocatòries a www.sepc.cat
ub ARROBA sepc.cat |
This work is in the public domain |
Comentaris
Re: Presentacions del SEPC a la UB
|
per i ´no oblideu |
28 set 2006
|
Concentració: Judici pels fets del Saló de l'Ensenyament
[Data de l'acte: 2006-10-03]
Barcelona, el Barcelonès
Concentració
Dimarts 3 d'octubre de 2006 a les 10:30 hores
Jutjats de Barcelona. Passeig Lluís Companys 5
El judici que s'havia de cel·lebrar el passat 31 de juliol va ser suspès. L’acció denunciada que es pretén jutjar, consistí en l’abocament de pintura vermella sobre un vehicle dels Mossos d’Esquadra situat enmig del Saló Estudia en l’stand promocional del cos policial. Es denunciava la presència d’aquest cos així com la de l’exèrcit espanyol en contradicció clara del concepte educatiu que hauria d’imperar en el conegut Saló. La propaganda per al reclutament d’aquests cossos, segons el SEPC, s’allunya del model de formació que cal al jovent català, verídicament pública i de qualitat. En tot moment l’acció comptà amb el suport de diverses persones que desplegaren una pancarta enmig del saló sense pretendre defugir cap responsabilitat. Dies abans, la denúncia a la presència militar i policial fou realitzada amb octavetes lliurades algunes als mateixos agents.
Ho organitza: SEPC i Alerta Solidària |
Re: Presentacions del SEPC a la UB
|
per presentació |
28 set 2006
|
Qui som? El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) som l'organització estudiantil de l'esquerra independentista, nascuda arran de la fusió de les organitzacions estudiantils Alternativa Estel i la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC). Treballem amb voluntat d'esdevenir l'eina de totes les estudiants dels Països Catalans per la seva autoorganització, formació i presa de consciència en la defensa dels nostres drets com a estudiants i persones.
Com ens organitzem? Les nostres estructures internes es basen en l'assemblearisme, el control democrà tic i la plena participació. Apostem per una tasca sindical i associativa des de la nostra realitat més propera: els centres d'ensenyament. Rebutgem de soca-rel la burocratització d'algunes organitzacions estudiantils i el control que pretenen exercir organitzacions polÃtiques i corporacions sindicals de treballadors sobre el moviment estudiantil.
Els nostres objectius: Treballem per la construcció d'un marc educatiu pels Països Catalans, des d'una òptica d'esquerres. Amb aquesta finalitat, ens dotem de metodologies de treball per tal d'avançar en la transformació dels centres educatius, basant-nos en cinc grans eixos de reivindicació: l'ensenyament públic, popular, català , antipatriarcal i de qualitat.
On ens pots trobar? Tenim presència a tots els Països Catalans i som fruit de l'experiència de més de 25 anys d'associacionisme estudiantil independentista. Ens pots trobar a qualsevol de les universitats públiques dels Països Catalans i a més d'un centenar de centres de secundà ria.
CONSTRUÃ?M UN MODEL EDUCATIU...
Públic: volem un ensenyament que garanteixi la igualtat d'oportunitats real per a totes i tots, que ens permeti accedir al coneixement sense traves acadèmiques, burocrà tiques ni econòmiques. Entenem que l'ensenyament públic ha de ser d'accés universal, gratuït i gestionat única i exclusivament per l'administració pública sense concessions ni intromissions de capital privat.
Popular: defensem i treballem per un model educatiu transversal, multidisciplinari i integrador amb les dinà miques socials que envolten instituts i universitats, amb un model pedagògic democrà tic i participatiu que s'allunyi de la rigidesa tradicional, i que vagi encaminat a fomentar l'esperit crÃtic.
Català : treballem per un ensenyament català , entenem que cada poble, per afrontar els propis reptes socials, culturals i econòmics té el dret a organitzar i regular el seu propi sistema educatiu. Lluitem per un marc educatiu dels Països Catalans i volem un ensenyament català tant en llengua com en continguts. La llengua catalana ha de ser la llengua vehicular de l'ensenyament.
Antipatriarcal: lluitem per assolir la igualtat de sexes. AixÃ, apostem per la coeducació com a millor mètode educatiu per a assolir el nostre objectiu. Entenem que només una educació no sexista des de menudes i menuts podrà canviar la societat masclista hegemònica. Tanmateix, reivindiquem el paper de l'ensenyament per avançar en la normalització de les diferents opcions sexuals.
De qualitat: exigim un model educatiu que no mesuri la qualitat educativa exclusivament per la seva eficiència, sinó que inclogui criteris acadèmics i de socialització del coneixement. Entenem que l'estudiant no pot ser tractat com una consumidora de coneixement o client, sinó com una persona en formació. Aquest ensenyament ha de partir i promoure models educatius racionals i cientÃfics, defugint dogmatismes. Treballem per assolir la laïcitat. |
Re: Presentacions del SEPC a la UB
|
per No perdem el Nord |
28 set 2006
|
No perdem el Nord
davant del procés de Bolonya!
A la Catalunya Nord, part dels Països Catalans anexada al Regne de França al 1659, s’ha començat aplicant l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior des del 2002. L’estat francès va demostrar molta pressa en adaptar les titulacions universitària tal com ho preveu l’anomenat procés de Bolonya. Perquè és el segon exportador de serveis educatius a escala mundial, li interessa particularment que l’educació no sigui més un dret, sinó una mercaderia. Observar i analitzar què ha passat i està passant a la part dels Països Catalans sota administració francesa pot donar una idea de què espera la resta del país, permet entendre i preveure de manera més pràctica les conseqüències de l’aplicació de l’EEES a Catalunya, al País Valencià i a les Illes Balears.
Des del 1998, Jacques Attali, ideòleg francès que justifica la necessitat de les reformes educatives, explica a què s’assemblarà la universitat de demà, submesa a les lleis de mercat :
« Portarà a la constitucio d’un model d’ensenyment estandarditzat (…) Les universitats esdevindran empreses a la recerca de clients (…) Els estudiants hauran de finançar ells mateixos els seus estudis, a través dels recursos familiars o fent prèstecs als bancs, o a través dels mercats financers, que invertiran sobre els bons estudiants, com ho fan ara sobre les empreses que inoven ». El mateix any, diversos estats del continent europeu firmen la declaració de Bolonya, que impulsa un procés que s’hauria de finalitzar al 2010. A l’estat francès, les primeres lleis relatives a l’EEES apareixen al 2002.
Les tres reformes anomenades LMD, ECTS i « d’autonomia de les universitats » susciten moltes preocupacions de per part del professorat i dels estudiants.
Amb la llei LMD (Llicència, Màster, Doctorat) s’estableix una nova estructura universitària, amb un primer grau de tres anys i un postgrau de dos anys. Més enllà del canvi estructural, la llei preveu que cada universitat podrà produir diplomes segons les condicions i les necessitats locals. Així, les universitats amb més recursos poden proposar diplomes de més gran prestigi, amplificant de manera notable la competència i la jerarquia entre les universitats. D’altra banda s’instaura una selecció al nivell del Màster : amb la reducció de places, l’entrada al Màster es veu limitada per una barrera financera, a través de l’augment de les taxes, engegant un clar procés d’elitització de la universitat.
Amb la llei ECTS, es fixen els crèdits europeus, atribuïts lliurament per les universitats : les assignatures més rendibles en termes de mercat fan guanyar més punts. Amb els ECTS, l’obtenció d’un diploma correspon a una capitalització de punts i no a una quantitat de sabers.
La llei d’autonomia de les universitats completa les dues reformes LMD i ECTS. Preveu la baixa del finançament estatal i autoritza l’entrada de capitals privats, provinents d’empreses locals, en el pressupost universitari.
A la universitat de Perpinyà, l’única de Catalunya Nord, sindicats i professorat denuncien la progressiva privatització de l’ensenyament superior que suposen aquestes reformes. El procés de Bolonya és especialment dramàtic per les petites universitats, com és el cas de la de Perpinyà, en la mesura en què tenen pocs recursos i l’elització els hi és molt desafavorable. Al 2003, davant de l’amenaça de desaparició de la universitat nord-catalana, el nucli de Perpinyà de la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) participa a mobilitzacions massives: es manté la vaga a la universitat durant més d’un mes. Malgrat això, el govern francès aprova les reformes LMD i ECTS, i desplaça la d’autonomia de les universitats.
La segona etapa de l’aplicació de l’EEES consisteix en fer més competitiva la recerca a escala mundial. A l’estat francès, això es tradueix per la Llei d’Orientació de Programació de la Recerca i la Innovació (LOPRI) del 2005. La LOPRI preveu la creació d’una série de « pols de competitivitat » associant empreses, col.lectivitats territorials i universitats. Les empreses podran dictar els temes de recerca als investigadors, privilegiant la recerca que pugui tenir efectes pràctics a la recerca fonamental. Les carreres científiques es veuen afavorides, mentre les de lletres, jutjades poc rendibles, estan amenaçades. Davant de les mobilitzacions, es rebutja la llei, que torna a aparèixer al 2006, sota el nom de Pacte per la Recerca.
A Catalunya Nord, l’aplicació del Procés de Bolonya té greus conseqüències : no se sap fins a quin punt la universitat podrà proposar Màsters als estudiants, vistes les dificultats financeres que van agreujant-se. Progressivament els diplomes que ofereix van perdent prestigi, perquè no pot competir amb les grans universitats europees. Amb l’EEES, i la homogeneització que provoca, es planteja si es podrà mantenir la poca presència de la llengua catalana a la universitat de Perpinyà : només existeix una carrera catalana i en català, Estudis Catalans, la qual es troba en una situació molt precària, per falta de reconeixement i per no ser rendible en termes de mercat.
La comunitat universitària de la resta dels Països Catalans hauria d’observar les repercussions que té el procès de Bolonya a Catalunya Nord, abans de deixar aplicar unes reformes que segueixen el mateix model. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, resultat de la fusió de la CEPC i Alternativa Estel, no perdem el nord : seguirem denunciant el procés de Bolonya, i treballarem per una educació pública, popular, catalana, antipatriarcal i de qualitat.
Júlia Taurinyà
(Portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans)
Estiu de 2006. |
Re: Presentacions del SEPC a la UB
|
per XXL |
28 set 2006
|
L'acte a la universitat d'Història a quina hora es?¿
Merci |
Re: Presentacions del SEPC a la UB
|
per ! |
29 set 2006
|
crec que a les 14h, però a la facultat hi haurà cartells on et posarà l'hora |
Re: Presentacions del SEPC a la UB
|
per sepc és psc |
29 set 2006
|
visca el sindicalisme revolucionari subvencionat pel govern!
2005
Perceptor/a: Bloc d'Estudiants Independentistes-BEI.
Destinatari: Bloc d'Estudiants Independentistes-BEI.
Import subvencionat: 34.900,25 euros.
Partida pressupostària: 480.080800/4551.
http://www.gencat.net/diari/4422/05174123.htm |
Re: Presentacions del SEPC a la UB
|
per curiós |
29 set 2006
|
hi ha relació entre el BEI i el SEPC?? |
Re: Presentacions del SEPC a la UB
|
per un |
29 set 2006
|
l'acte és a les 14 confirmat. I per cert l'independentisme revolucionari no té por d'agafar subvencions que no condicionin el seu treball, s'ha tallat mai l'esquerra independentista a l'hora de muntar pollos a la uni? Rebudes a vidal-quadres, aznar, birulés en són la mostra. El SEPCté oberts més de 5 procesos judicials, podeu consultar-hoo a la seva publicació la remor, imaginat si es tallen que al darrer saló d'ensenyament van abocar un cubell de pintura al cotxe patrulla que presidia l'estan dels mossos... |
Re: Presentacions del SEPC a la UB
|
per ... |
29 set 2006
|
Xerrada de presentació del SEPC a la UPF.
[Data de l'acte: 2006-10-04]
Barcelona, Barcelonès
Dimecres, 4 d'octubre a les 14:30 Aula 20.059
upf ARROBA sepc.cat
Ho organitza: SEPC-UPF |
|
|