Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Crítica de "Salvador" a La Vanguardia.
28 set 2006
Angel Quintana, en el suplement Cultura/s de La Vanguardia (27/09) deixa la pel·lícula Salvador en el lloc que es mereix. Per fi algun crític de renom parla sense embuts ni compromisos. Selecciono uns fragments
El autor al servicio del productor

"aire provinciano"
Estos tres personajes han sido clave para entender porque Salvador apuesta por un look posmoderno, arropado por un guión excesivamente atento a forzar la empatía con el público y por un star system capaz de romper con el aire provinciano del producto.

"últimas tendencias publicitarias"
ofreciendo un diseño de imagen cercano a las últimas tendencias de la publicidad. No obstante,
Salvador alimenta una curiosa contradicción interna ya que debe jugar inevitablemente con la construcción de la identidad histórica pero, por otro, debe alejarse de cualquier etiqueta catalanista que le impida integrarse dentro
del tejido del cine español.

¿Dónde militaba Puig Antich?
"Sin embargo, el celo por la ambientación y por la construcción de la acción deja aun lado la cuestión clave que pivota en esta primera parte: ¿Donde militaba Salvador Puig Antich? La película no nos habla del MIL (Movimiento Ibérico
de Liberación), de como el anarquismo resurgió en los jóvenes de los setenta, ni explica las razones de su deriva hacia la lucha armada. Da la sensación de que el modelo industrial se muestra reacio a cualquier tipo de explicación histórico/política. Para atrapar al público le es
bastante más efectivo mostrar a Puig Antich como un joven idealista que quería cambiar el mundo y que jugó irresponsablemente con las armas."

Un problema ético
"El tiempo se dilata hacia un final esperado por todos los espectadores y los efectos de guión se hacen más evidentes. Todo el dispositivo fílmico
aparece orientado a la creación de efectos sentimentales. En estos instantes, Salvador muestra su talón de Aquiles. La película se apoya en la dudosa conversión del carcelero que acompaña el prisionero hasta la muerte y en los insertos de los juegos de la hermana pequeña
montados en paralelo con el cuello de Puig Antich atado a las argollas del garrote. La adrenalina sentimental se impone al pudor. Las estrategias industriales interpretan los hechos y empieza a vislumbrarse un problema ético. |

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crítica de "Salvador" a La Vanguardia.
28 set 2006
"empieza a vislumbrarse un problema ético"??

no, el problema ético ya lo tienen desde nacimiento...

MAI ENS FARAN CREURE

(A)!!
Re: Crítica de "Salvador" a La Vanguardia.
28 set 2006
esteu fatal, per un cop que un apel·licula en català té èxit i us heu de possar ultrapuristes.
Re: Crítica de "Salvador" a La Vanguardia.
28 set 2006
MediaPro (productora de Salvador) està com boja per comprar un diari a Barcelona. L'única opció és fer una opa hostil al grup empresarial de lavanguardia o l'avui... i clar aquests ara mateix són enèmics de tot lo que surti d'aquesta productora.

Baralles entre capitalistes, res de nou. Però adivineu qui està fent les pitjors crítiques a la pel·li Salvador? A més utilitzant els arguments de la campanya contra la pel·li que estan fent els antics companys del MIL? Qui s'està fent ressó dels seus comunicats, les seves rodes de prensa, etc?

La pel·li es un producte capitalista evidentment, tothom ho sap. Però vosaltres sou uns titelles del capital sense saber-ho... quina llàstima.
Re: Crítica de "Salvador" a La Vanguardia.
28 set 2006
Uli, no t'he entès.
Re: Crítica de "Salvador" a La Vanguardia.
28 set 2006
Uli, perds oli!
Re: Crítica de "Salvador" a La Vanguardia.
28 set 2006
Doncs l'Uli té raó també, La Vangurardia cobreix mes que ningu els anarquistes purs del MIL encara vius. Curiosa coincidència de plantejaments contr una el·li que no es tan merda com diuen. Jo l'he vist i les acusacions em resulten ridícules o pitjor encara, defensores del realisme socialista. Perquè si no, quin model estètic defenses aquests del MIL reviscut?
Re: Crítica de "Salvador" a La Vanguardia.
28 set 2006
la vanguardia no cobreix mes que ningu les declaracions dels ex-mil, aixo es una mentida intoxicadora


las coses clares, els unics diaris que han fet costat a les postures expresades per els ex-mil han sigut i desde el primer dia:
-El setmanari DIRECTA i el setmanari EL TRIANGLE

També la premsa llibertaria con el diari-CATALUNYA de la cgt i el diari CNT de la cnt espanyola i el diari AL BESOS del ateneu llibertari del besos.

Insinuar que la vanguardia els ha fet costat es una burda manipulació i mes quan un personatge de la vanguardia con es el roglan, ha fet una manipulació amb el llibre Orio solé , el che catala.
Re: Crítica de "Salvador" a La Vanguardia.
28 set 2006
de politiques de publicacio de la fachaguardia en Quintana es un bon critic, expert en neorrealisme italia, no crec que el que digui sigui cap bajanada ni que ho digui per cap tipus d'influencia de res

no he vist la pelicula encara, pero tot el muntatge que hi ha al darrera fot una pudor que no s'aguanta

i per suposat l'opinio d'antics companys i gent propera al MIL mereix atencio i respecte, no estem parlant d'una historia de cowboys o de dibuixets manga..., estem parlant d'una lluita, de mort, exili i preso.

Qui vulgui espectacle te un munt de cadenes que fan telebasura estil Operacion Triunfo, que no vulgui que tots ens intoxiquem. Com a minim sense poder coneixer la critica.
Re: Crítica de "Salvador" a La Vanguardia.
29 set 2006
A més enllà:
Potser que miris la pel·lícula, no? Es una peli comercial (com el 90% de les pelis dels cines) Aixó fa que ho pugui veure més gent "no polititzada" i al menys l'impressió que és portaran serà del franquisme serà molt diferent de les edulcorades "cuentame" i "temps de silenci". Treute tots els prejudicis fins i tot els de l'esquerra.
Re: Crítica de "Salvador" a La Vanguardia.
29 set 2006
"Salvador" és una merda. el contingut de la peli és una merda. i la forma també. trobo molt encertada la crítica de la vanguardia.
Sindicato Sindicat