Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Correllengua a El Masnou
27 set 2006
Correllengua a El Masnou el proper dia 30 de setembre a partir de les 5 de la tarda fins a la matinada!
Atenció a la seguent noticia important:

Per primera vegada a la història es farà el correllengua a El Masnou que es celebrarà el proper dissabte dia 30 de Setembre:

- A les 5 de la tarda a la Plaça d'Ocata cercavila per la llengua, amb els capgrossos de la Colla Gegantera del Masnou. (El cercavila anirà des de la Plaça d'Ocata fins a l'Altell de les bruixes).

A partir de les 6 de la tarda a l'Altell de les bruixes (Jardins dels Mil•lenari):

- A les 6 de la tarda, màgia còmica amb el Mag Katxins la mar serena.
- 3/4 de 7 de la tarda, taller de titelles.
- 1/4 de 8 de la tarda, espectacle de pallassos a càrrec dels Germans Quins Clons.
- 3/4 de 8 de la tarda, "Les dones i els dies": poesia musicada de Gabriel Ferrater.
- 2/4 de 9 del vespre, sopar popular de tastets, on tothom qui vulgui venir a sopar ha de portar un plat per a compartir.
- 2/4 de 10 del vespre ball de bastons amb la Colla bastonera Quico Sabaté de Sant Celoni.
- 10 del vespre, lectura del manifest del Correllengua 2006, amb els diables del Masnou.
- 2/4 d'11 de la nit, ball popular amb acordió diatònic a càrrec de Clara Ribatallada.
- 2/4 de 12 de la nit fins..., música enllaunada dels grans èxits catalans amb PDP (punxa discos).


Us hi esperem a tots/es a les festes del correllengua!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Correllengua a El Masnou
27 set 2006
Un correllengua noticia important?
Re: Correllengua a El Masnou
27 set 2006
Doncs si tu no saps el que ha costat comvèncer a la gent del Masnou que s'ha de fer un correllengua!. És la primera vegada que ho aconseguim per tant per nosaltres és important encara que per a tu no ho sigui
Re: Correllengua a El Masnou
27 set 2006
"Tinc una llengua tan viva, com les més vives que hi ha", deia el poeta Miquel Martí i Pol. Sí, la nostra és una llengua viva, oberta, integradora, una llengua que defineix el nostre poble, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Un any més, la flama de la llengua, per damunt de separacions imposades, recorre places i carrers arreu de la nostra geografia, unes places i carrers que s'omplen de festa i diversió, però també d'una ferma voluntat de reafirmació nacional, d?una reivindicació de plena normalitat. Normalitat. Això és el que exigim. Ja n'hi ha prou de negar la nostra unitat, ja n?hi ha prou de menystenir la nostra cultura, ja n'hi ha prou d'esquarterar el nostre poble. Només volem ser un poble com els altres, un poble que visca amb naturalitat, sense interferències, la seua llengua i la seua cultura, un poble que faça del català l'eix vertebrador d'una societat cada dia més rica i diversa, la llengua comuna de totes i tots. Enguany, la flama de la nostra llengua arriba des de molt lluny. Des de Melbourne, des de Xangai, des de San Diego, des de Buenos Aires. Des dels quatre punts cardinals, els nostres compatriotes que viuen fora del país ens envien la seua espurna per a mantenir, ben viva, la flama de la nostra llengua. I nosaltres, ara i ací, ens comprometem a fer recórrer aquesta flama per totes les viles i ciutats del País Valencià i de la Franja de Ponent, d'Andorra i de la Catalunya Nord, del Principat de Catalunya i de les Illes. Som un sol poble i parlem una mateixa llengua. És per això que exigim que la llengua catalana assolisca la plena normalitat en tots els àmbits: en la literatura, en els mitjans de comunicació, en la tecnologia, en l'etiquetatge, en el lleure. I també al carrer. Parlem en català sempre i amb tothom, amb els nascuts ací i amb els vinguts de fora. Compartim amb ells la nostra llengua, que ha d'esdevenir, també, la seua. Fem del català, la llengua d'acollida i de cohesió arreu dels Països Catalans. Depèn de tots nosaltres. Enguany volem recordar molt especialment, en el centenari del seu naixement, Joan Coromines, l'eminent filòleg que ens ajudà a recuperar els mots i, amb ells, la nostra dignitat com a poble. Amb el pas de la flama, reafirmem aquesta dignitat i proclamem la nostra voluntat de superar els límits que ens volen imposar al conjunt de la nació catalana. Per un futur sense límits, Països Catalans. Endavant amb el Correllengua! Visca la llengua i la cultura catalana! Visca els Països Catalans lliures!
Sindicat Terrassa