Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Intel•lectuals indis a favor de la legalització de l'homosexualitat - per Pau Girona
26 set 2006
Intel•lectuals i professionals indis, encapçalats pel conegut escriptor Vikram Seth, s'han unit per a lluitar contra la discriminació dels homosexuals i assolir que s'anul•li la llei que els castiga amb penes de presó, informa el periòdic indi Hindustan Times.
gay_india.jpg
Desenes d'intel•lectuals indis s'han unit per a signar una carta redactada per Seth, en la qual se sol•licita a les autoritats l'anul•lació de la secció 377 del Codi Penal indi, que converteix les relacions homosexuals en una "ofensa criminal".
El mundialment conegut economista indi Amartya Sen, malgrat no ser signant de la carta, ha emès el seu propi comunicat en el qual dóna suport aquest moviment.
Entre els destacats signants es troba el director de cinema Shyam Benegal, l'activista social Swami Agnivesh, el ex fiscal general Soli Sorabjee, l'exsecretari general adjunt de Nacions Unides Nitin Desai, el conegut "lluitador per la independència", capità Lakshmi Sahgal, i el representant de l'agència de l'ONU per a la lluita contra la sida Sidharth Dube.
"Aquesta carta no només és sobre la qüestió legal, sinó que també crida l'atenció sobre l'acceptació social de la gent més enllà de com sigui la seva orientació sexual", explica Gautam Bhan, membre de l'associació "Veus contra la secció 377", que lluita pels drets dels homosexuals.
Aquest article del Codi Penal indi castiga tot tipus del que descriu com "sexe no natural", un confús concepte en el qual la judicatura índia ha inclòs el sexe homosexual i altres pràctiques sexuals com el sexe oral.
El passat mes de febrer el Tribunal Suprem de la �ndia va demanar al Tribunal Superior de Delhi que declari "inconstitucional" la secció 377, després que en l'any 2004 aquesta cort desestimés la petició de l'ONG Fundació Naz d'anul•lar la norma, que castiga el sexe homosexual amb penes que poden arribar a la cadena perpètua.
L'ONG va argumentar que la llei viola drets constitucionals com la igualtat davant la llei, la no discriminació i el dret a la llibertat, però el Tribunal Superior de la capital índia va afirmar que l'�ndia no estava preparada per al canvi i que a més a la societat no s'oposava a aquesta norma.
La fiscalia per la seva banda va argumentar llavors que "el fet que la societat índia desaprovi l'homosexualitat és justificació suficient perquè aquesta es tracti com un delicte, fins i tot encara que ocorri entre adults i en privat".

Font: Hinustan Times

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat