Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Alerten de possibles atacs amb armes de foc contra els manifestants de la marxa homosexual a Jerusalem
26 set 2006
Alerten de possibles atacs amb armes de foc contra els manifestants de la marxa homosexual a Jerusalem - per Pau Girona
Les autoritats policials d'Israel han sol•licitat ajornar una marxa d'homosexuals per Jerusalem.
* Existeixen informacions fidedignes sobre que seran agredits si desfilen.
Les autoritats policials d'Israel han sol•licitat davant del Tribunal Superior de Justícia ajornar una marxa d'homosexuals per Jerusalem, dijous vinent, al•legant que extremistes de la comunitat ortodoxa els atacaran físicament i amb armes de foc, informa avui el diari Maariv.
Els representants de la Policia Nacional van sostenir davant dels jutges, que tenen previst expedir-se avui, que tenen informacions fidedignes sobre que seran agredits si desfilessin pels carrers de Jerusalem, ciutat santa per a jueus, cristians i musulmans.
L'organització "Casa oberta" i entitats no governamentals per la defensa dels drets humans van recórrer a aquest Tribunal per la recerca d’empara i perquè les autoritats policials responguin a les seves peticions per realitzar la marxa.
Elements radicals estan decidits a atacar-los amb bombes incendiàries, granades de fum i armes de foc
Les organitzacions que agrupen homosexuals, lesbianes i transsexuals van assegurar els periodistes que, amb o sense la deguda autorització de la policia, i malgrat l'advertència de les autoritats, celebraran de tota manera la "desfilada de l'orgull".
El cap de policia de Jerusalem, Ilán Franco, va dir als magistrats que les informacions en poder d'aquest organisme van ser rebudes abans d'agost passat, quan els homosexuals es proposaven realitzar una marxa mundial a Jerusalem, com la de l'any 2000 a Roma sota les protestes de la Ciutat del Vaticà.
La marxa, que aixeca ampolles en les tres comunitats religioses de Terra Santa, es va ajornar en almenys tres ocasions, i també es va postergar a l'agost a causa de la invasió del Líban per part d’Israel.
El comissari Franco va dir que grups ortodoxos es proposen sortir als carrers per interposar-se entre els homosexuals si insistissin, i que elements radicals estan decidits a atacar-los amb bombes incendiàries, granades de fum i armes de foc.
El cap policial va assenyalar que aquest dijous serà un dia abans dels festeigs a Israel del nou any jueu 5767, i del mes de Ramadà, sagrat pels musulmans, àmplia majoria entre els ciutadans àrabs d'Israel, i als territoris palestins.
Amb motiu d'ambdues festivitats, les autoritats policials no podran disposar de milers d'agents de l'ordre per impedir possibles agressions contra els homosexuals, va sostenir Franco, que va comunicar al Tribunal que només autoritzarà la marxa en octubre o novembre pròxims.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat