Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Acció de Maulets a l'Ajuntament per reclamar un habitatge digne
26 set 2006
Dos joves s'han encadenat avui a les 12 en punt del migdia a la porta de l'edifici de l'Ajuntament de València per protestar contra la situació de la vivenda a la ciutat.
www.lavanc.com

Dos joves s'han encadenat avui a les 12 en punt del migdia a la porta de l'edifici de l'Ajuntament de València per protestar contra la situació de la vivenda a la ciutat. L'acció forma part de la campanya de Maulets arreu dels Països Catalans per reivindicar l'accés del jovent a una vivenda digna.

L.M./Redacció

En un principi diversos agents de la policia local han intentat impedir l'encadenament dels dos joves independentistes, amb colps i espentes. Tot i això, els dos joves han estat encadenats gairebé 40 minuts més fins que la policia ha tallat finalment les cadenes i ha identificat als assistents que hi havia als voltants. Alguns joves portaven pancartes amb el lema "Joves sense sostre, polítics corruptes". Els companys dels joves encadenats han repartit pamflets en els quals es denunciaven "els abusos immobiliaris i l'enriquiment d'empresaris i polítics a costa de l'especulació amb el territori i els recursos" i han cridat lemes com "Polítics culpables".

L'acció de protesta ha estat seguida per nombrosos mitjans de comunicació de la ciutat, tant premsa escrita com ràdio i televisió. Malgrat la presència de les càmeres de Canal 9, l'informatiu de la cadena pública ha vetat l'emissió de les imatges.

Uns minuts després de la intervenció de la policia local ha aparegut pels voltants el regidor de l'Ajuntament de València, Miguel Domínguez (PP) provocant crits contra el seu partit i la seua política urbanística.

Maulets afirma en un comunicat de premsa que "el preu de les cases de renda lliure ha augmentat un 10% en un any". Segons el col·lectiu independentista aquesta situació provoca que siga "inaccessible la compra per part de la majoria de les joves de la nostra ciutat". Finalment també recorda que "València té 65464 cases buides que no estan sent utilitzades per ningú".

Més informació:
www.maulets.org
www.politics-immobiliaria.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció de Maulets a l'Ajuntament per reclamar un habitatge digne
27 set 2006
a seguir així fent feina i que la xerrameca i el xiringuitisme avantguardista el continuin els de sempre
Sindicato Sindicat