Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
La Generalitat dóna 73.333 euros a la FAES de José María Aznar
22 set 2006
Justícia subvenciona les fundacions dels partits representats al Parlament
El Departament de Justícia de la Generalitat ha concedit una subvenció de 73.333 euros a la Fundación para el Análisis y los Estudios Sociales (FAES), presidida per José María Aznar i vinculada al PP. Es tracta de l'única fundació de caràcter estatal subvencionada en una partida adreçada a les fundacions vinculades als partits amb representació al Parlament. El PP de Catalunya té el seu propi laboratori d'idees, l'Institut Catalunya Futur, però vinculat a la FAES, que és qui rep els diners.

Les fundacions vinculades al PSC i a CiU sumen el 65% de les subvencions atorgades amb data de 13 de setembre, destinades a entitats jurídiques sense ànim de lucre vinculades a partits amb representació parlamentària, segons publicava ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ( DOGC ).

Així, la Fundació Rafael Campalans, vinculada al PSC, rep el 31% del total de 660.000 euros de la partida del 2006. La Fundació Ramon Trias Fargas, vinculada a CDC, sumada a la Fundació Institut d'Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn, vinculada a UDC, sumen el 34% d'ajuts. Els diners són per a projectes, estudis o activitats del 2006 adreçats a aprofundir el pensament democràtic, polític i social.

Les entitats beneficiàries de les subvencions hauran de sotmetre's a les actuacions de comprovació del Departament de Justícia i a les de control de l'activitat economicofinancera que corresponguin. La FAES va fer un informe durant el debat de l'Estatut en què deia que el text obria la porta a la poligàmia, i en la seva web inclou un vídeo en què explica com l'«atac terrorista» de l'11 de març a Madrid, seguit de «dues jornades d'intensa agitació», va «influir en la intenció de vot dels ciutadans» en les eleccions espanyoles del 14 de març.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2061801

This work is in the public domain
Sindicat