Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
identifació/intimidació militar i policial
22 set 2006
Activistes de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau han estat conduits a Comisaria per ésser identificats quan protestaven per la visita d'un autobús de l'exèrcit.
pancarta bus.jpg
COMUNICAT DE LA COORDINADORA TARRAGONA PATRIMONI DE LA PAU

Dimecres i dijous hi va haver un bus de reclutament de l'exèrcit a la Plaça Imperial Tàrraco. Avui, divendres, 22 de setembre, hi tornava a ser.

Com hem fet en altres ocasions, algunes persones de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau hi hem anat, hem desplegat una pancarta amb el lema âCap exèrcit defensa la pauâ? i hem distribuït octavetes amb un poema de Glòria Fuertes i algunes xifres comparatives de la despesa social i militar. Entenem que una despesa de 58 milions d'euros al dia en armament a l'Estat espanyol (2.739 milions a tot el món) és una vergonya i un atemptat als drets humans, socials i econòmics dels habitants del planeta. Creiem que ja n'hi ha prou d'intentar resoldre les crisis i els conflictes amb els exèrcits.

Des de la nostra arribada a la plaça hem estat observats i fotografiats per persones vestides de civil que anaven amb el bus militar. Els âfotógrafsâ? es preocupaven que entre les fotografies n'hi haguéssin de les nostres cares i de ben aprop. Immediatament, també, s'han penjat dels telèfons per avisar vés a saber qui.

El dubte s'ha resolt al arribar una dotació d'un vehicle de la guardia urbana que, després de parlar-hi, s'ha adreçat a nosaltres per demanar-nos els DNI's. Atès que els hem ensenyat però no els hem volgut lliurar ens han fet pujar al vehicle policial per portar-nos a la comisaria a identificar. Allí hem pogut comprovar com les dades dels nostres DNI's, que finalment hem lliurat per evitar mals majors, han estat anotats per la guardia urbana (que els ha anotat amb molta cura entre advertències que la cosa podia durar força i que a ells no els importava estar-hi molta estona perquè cobrarien el temps que hi estiguessin) i per, si més no una persona de la comisaria que ha anotat les dades en un registre que ens ha fet signar i dues persones joves que no s'han identificat i que han pres les dades amb ells. Preguntada la guardia urbana per aquestes persones ens han dit que no sabien qui eren.

Finalment hem pogut marxar de la comisaria per tornar al costat de l'autobús militar veient, sorpresos, com a la poca estona han tornat a aparèixer els dos guàrdies per xerrar somrients amb els militars que, finalment, han marxat (al voltant de les 14 h.).

A la tarda ha tornat el bus i hi hem tornat nosaltres. Altre cop males cares, fotografies, trucades i, aquest cop, una dotació dels mossos d'esquadra que ens han tornat a identificar i han revisat les fotografies que havíem fet perquè els militars (?) se sentien intimidats, això si, les fotografies que ens han fet a nosaltres no les han revisat. Tan intimidats es devien sentir que, al voltant de les 19 h., al marxar els mossos, han plegat veles i han marxat.

Som conscients que no per això desapareixeran els exèrcits però, com no, ens plau que darrerament Tarragona no surti a les webs que anuncien les visites dels autobusos de reclutament i que els seus ocupants es posin neguitosos i perdin els papers, però trobem indignant les maniobres identificatòries/intimidatòries sense donar explicacions, amb recollida de dades que no sabem a on van i les nombroses fotografies i filmacions de què som objecte quan tothom coneix qui som, que volem, que fem i quina és la nostra trajectòria. Apostem per la dissolució dels exèrcits i no entrarem a discutir sobre la necessitat de la policia, però entenem que si és necessària ho és per fer altres coses que no perdre el temps, i els diners de la ciutadania, identificant i intimidant persones que tan sols estan exercint un dret democràtic.

Tarragona, 22 de setembre de 2006
Mira també:
http://usuaris.tinet.org/tgnapau

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat