Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Plataformes contra neonazis demanen no silenciar auge de l'ultradreta
21 set 2006
12-0ct-06-antifa01.jpg
Plataformes contra neonazis demanen no silenciar auge de l'ultradreta


Diverses iniciatives de lluita contra l'ultradreta van emplaçar avui als partits democràtics a no silenciar el problema de l'auge neonazi i a obrir un ampli debat sobre l'assumpte.

El secretari general del Consell Central dels Jueus d'Alemanya, Stephan Kramer, va insistir avui que el problema no pot resoldre's amb campanyes de prohibició, com s'ha vingut pretenent en els últims anys i es replanteja ara amb el Partit Nacional Democràtic (NPD).

En les eleccions regionals de l'estat de Mecklenburg-Antepomerania del passat diumenge el NPD va obtenir un 7,3 per cent, el que ha dut al cap del grup parlamentari socialdemòcrata -soci de la gran coalició-, Peter Struck, a proposar un nou intent de prohibir a aquesta formació.

En l'any 2000, el govern i les dues càmeres legislatives van presentar davant el Tribunal Constitucional una iniciativa per a prohibir un partit considerat neonazi.

El projecte va acabar fracassant tres anys després després de quedar demostrat que el NPD estava infiltrat per talps del servei d'espionatge intern, en els testimoniatges del qual s'havien basat bona part dels arguments esgrimits pels tres òrgans oficials a l'hora de fonamentar la sol·licitud de prohibició.

En les primeres reaccions als resultats del diumenge, el secretari general del Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD), Hubertus Heil, va demanar als mitjans de comunicació no oferir un fòrum als polítics de l'ultradreta i va assenyalar que és gent que ha de presentar-se davant els tribunals i no en la televisió.

Kramer va subratllar avui en una roda de premsa celebrada a Berlín que el problema de l'ultradreta no es pot solucionar per la via jurídica ni tampoc utilitzant 'receptes ràpides'.

'Qui pretengui donar aquesta imatge, no vol assumir la realitat', va dir Kramer, qui va subratllar que el problema és massa complex com per a voler solucionar-lo de la nit al dia eliminant, per exemple, només alguna de les seves múltiples arrels, com l'elevat atur.

El problema en estats com Mecklenburg-Antepomerania és que els polítics 'no es prenen de debò els problemes dels seus ciutadans' i només s'ocupen d'ells 'durant la campanya electoral'.

'És un problema de fastig de la política, i associacions locals com la dels amics dels animals domèstics, per exemple, se senten millor representats pel NPD', va dir el secretari general del Consell.

Kramer va advertir també contra la tendència a veure el problema com un fenomen exclusiu de l'est d'Alemanya i encara que va reconèixer que des de la reunificació és allí on l'extrema dreta ha collit els seus principals èxits, va pronosticar una evolució similar per a l'oest del país si no es prenen mesures més concretes.

La ideologia neonazi no és una cosa que atregui exclusivament als desocupats crònics desencantats amb la política 'que a més es defensen amb raó contra aquest tipus de prejudicis', sinó que entretant es poden escoltar 'coses esborronadores en festes chic de l'estiu berlinès', va dir Kramer.

Tant ell com els representants de plataformes regionals i municipals que van participar en la citada roda de premsa, van apel·lar al govern a renovar el programa d'ajudes a iniciatives cíviques que porten a terme programes de divulgació i lluita contra l'ultradreta, que en principi venç a la fi d'any.

Al principi, la ministra de Família, Ursula von der Leyen, tenia previst no renovar aquest programa però entretant s'està plantejant fer-lo, encara que de forma reduïda i modificada, el que les citades associacions van acollir amb dures crítiques.

Els citats programes municipals s'ocupen fonamentalment de fomentar la cultura democràtica, amb unitats mòbils d'assessorament, que ajuden als municipis a dissenyar programes específics.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=2543

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Plataformes contra neonazis demanen no silenciar auge de l'ultradreta
24 set 2006
El NPD, és un partit clarament Neonazi ( y no nazi), encara que aquesta formación prove d`altres formacions Neonazis o d`extrema dreta dels anys 60`s. Fins els dies d`avui, mai ha rebassat el famós 5% (mínim per tenir representació).

Avui dia Espanya, és un dels pocs païssos europeus, on el marc extrema dreta, no té representació pública a nivell nacional. Avui día l´únic partit que si té representació és la Plataforma per Catalunya ( www.pxcatalunya.com), amb 4 regidors a 4 ajuntaments.

El NPD, que jo s`apiga ha estat invitat pels seus socis españols, Democracia Nacional ( www.democracianacional.com), aquest partit fundat el 1994 sino recordo malament mai ha rebassat el 0,5% dels vots i crec que esta lluny d`aconseguir alguna cosa interessant, tenint en compte els plantejaments que tenen, massa arcaics, per a la societat d`avui.

Esta molt bé, que es fagi una crida a la societat per tal d`aturar aquestes forçes. Però no ens enganyem, si aquests partits creixen, la culpa la tenen els partits tradicionals, que fan cas omís a la voluntat popular, i només van a lo que van, a omplir-se les butxaques i a viure del cuento.

crec que avui día tenint en compte el curriculum, les uniques forçes d`extrema dreta que poden arribar a assolir alguna representació pública són la PxC i Coalició Valenciana ( encara que extrema dreta no ho és, sino de dreta propiament dit).

El poble, volem solucions als nostres problemes, i el primer que vingui oferint solucions reals a problemes reals, tindran el nostre vot, siguin del color que sigui. Quan hi ha gana, el pa dur és bo.
Sindicat