Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Teoria de l'evolució
20 set 2006
(Carta publicada en el diari «El Punt», el dia 20 de setembre de 2006)

La teoria de l'evolució de les espècies no és irracional, com ha dit el papa en unes desgraciades afirmacions. És perfectament racional. Aquesta afirmació es basa en les raons següents: 1) És congruent amb algunes característiques de la matèria i dels éssers vius (existència de mutacions i processos de mort i de supervivència). 2) És sostinguda per una llarga sèrie d'evidències i d'indicis (troballes, descobertes, etc.). 3) Encaixa perfectament amb l'existència d'un Seny ordenador, que promogui, sostingui i orienti aquesta evolució.

L'afirmació del papa és una relliscada espectacular, i és urgent que sigui públicament rectificada, preferiblement per part de persones de la mateixa creença, com és el meu cas. Allò que és més fal·laciós és insinuar que aquesta teoria desplaça Déu del seu paper de creador. Tot el contrari! Perquè, ¿com podria produir-se una evolució tan complexa sense un ésser superior que donés lloc al procés, el coordinés i li donés una sortida coherent? En aquest afer una cosa comporta l'altra, i l'altra comporta l'una. Voler-hi veure una oposició entre fe i ciència és un detall de poques llums.

Aquesta relliscada demostra una vegada més la meva teoria que el mètode de nomenament de càrrecs eclesiàstics és equivocat, i permet l'arribada als càrrecs de persones no escaients i poc preparades. Després tots ho paguem.

Antoni Ferret. Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Teoria de l'evolució
20 set 2006
l'essència és creure....

http://es.wikipedia.org/wiki/Pastafarismo
Sindicato Sindicat