Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Dijous d'Hipòcrites en l'Horiginal de Barcelona
20 set 2006
La presentació del llibre del poeta mexicà Orlando Guillèn en l'Horiginal tindrà lloc finalment fins el dijous 28
Dijous dâHipòcrites en lâHoriginal de Barcelona

Ilíada Cherezada

Barcelona, 20 de setembre del 2006. La presentació del llibre âLâestampida dels hipòcritesâ? del poeta mexicà Orlando Guillén en lâHoriginal de Barcelona anunciada en un principi per al dimecres 27 amb la presència del autor i dels poetes catalans Enric Casasses i Dolors Miquel, tindrà lloc finalment el dijous 28 de setembre (21 hores) en aquest espai del carrer Ferlandina, per raons tècniques segons han dit avui als organitzadors.

Entorn de âLâestampidaâ? Enric Casasses va escriure lâho que segueix, a manera dâintroducció a la seva entrevista amb lâautor (âOrlando Guillén: Respostes a hipòcritesâ?) recentment publicada en la xarxa indymedia i que donc actualitzada en la seva data:

Dolors Miquel, Orlando Guillén i jo presentarem a Barcelona el dijous 28 de setembre, en un acte que es farà a les 9 del vespre al bar Horiginal del carrer Ferlandina (davant del MACBA) âLa estampida de los hipócritas (carta pública al presidente Fox), Muerte bastarda en Barcelona y otros textículosâ?, llibre de Guillén que acaba de sortir a Mèxic publicat conjuntament per Ediciones Le Prosa de Las Flores de Uxmal Arte y Cultura AC i Ediciones y Distribuciones Culturales i que ja es troba en circulació i a les llibreries. Ara no tenim temps dâocupar-nos a fons dâun llibre com aquest. Només diré que és un llibre mexicà de la poesia catalana del segle XX, que ha estat presentat pel seu autor a la Comissió Interamericana dels Drets Humans contra lâEstat mexicà per violació sistemàtica dels seus drets de persona i que documenta aquesta barbaritat i el segrest de la seva obra monumental, panoràmica i de vida âDoce poetas catalanes del siglo XXâ? per part del Fondo de Cultura Económica, i en defensa del qual i per a la seva aparició va sostenir un dejuni de consciència de vuit dies i mig durant la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara el 2004, dedicada a la cultura catalana. El llibre també és una mostra contundent i dispersa de la seva prosa (que és el mateix que dir del seu pensament crític) amb materials que van des del 1977 fins al 2006. Entre altres aportacions hi apareix per primer cop en castellà la seva versió dâuna tria meva dels âDimonis/Demoniosâ? de Jacint Verdaguer.
Durant lâacte de presentació el pintor mexicano-català Rilke Guillén Roca farà un quadre efímer amb el tema âLa estampida de los hipócritasâ?.
Mira també:
http://www.floresdeuxmal.com

This work is in the public domain
Sindicat