Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Zigor i altres presos en vaga de fam en ssolidaritat amb Iñaki
20 set 2006
Els presos polítics de la presó d'Albacete han començçat aquest dilluns una vaga de fam en solidaritat amb Iñaki de Juana Chaos, que porta més de 40 dies en vaga de fam i que ha hagut de ser hospitalitzat.
Els volem vius i els volem a casa

    En els darrers mesos, està en boca de la classe politica estatal, la resolució del conflicte polític dâEuskal Herria. Un conflicte que manté actualment a centenars de persones empresonades, allunyades de les seves llars, en unes condicións humanitàries de democràcia de fireta, i en molts casos fins i tot en contra de la seva pròpia llei.
    El passat dia 18 de Setembre, en Zigor Larredonda, veí de Terrassa, iniciava conjuntament amb dos altres companys presos del col·lectiu de presos politics bascos (EPPK), en solidaritat amb el també pres politic basc, Iñaki de Juana Chaos, que ja en data 7 dâAgost, iniciava una vaga de fam indefinida.
    Que pot portar a una persona a fer una vaga de fam indefinida? La certesa de saber que si no respons a una agressió com la que està patin, el seu futur passa per una cadena perpetua encoberta.
    Iñaki de Juana Chaos, va complir els 18 anys de presó a 25 dâoctubre de 2004. Tres dies abans de lâcompliment de la condemna, la sala primera de lâAudiencia Nacional, amb el jutge Gómez Bermúdez al capdavant, lâimputava un nou auto amb petició fiscal de 96 anys de presó, per un presumpte delicte de pertinença a banda armada i amenaces terroristes, en base a dos articles d'opinió publicats a Gara.
    Davant dâaquesta situació, davant la manca de garanties democràtiques, davant la negació de les seves pròpies lleis, davant la possibilitat dâimposar de facto cadenes perpetues, davant la vida dâIñaki i la solidaritat de la resta de presos i preses, des de Rescat convoquem:
-29 i 30 de setembre. Jornada de lluita (accions, concentracions, encartellades...)
-Dijous 28 i tots els següents dijous mentre els presos i preses estiguin en vaga de fam, concentracions a les 20h davant els Ajuntaments dels pobles.
Manifestació: diumenge 8 dâoctubre a les 12 del migdia a la plaça Universitat de Barcelona per fer arribar fins a la Delegació del Govern Espanyol al Principat el nostre clam unànim:


ELS VOLEM VIUS I ELS VOLEM A CASA!
Pel reconeixement de lâestatus politic, el reagrupament i lâamnistiaSOLIDARITAT PRESOS POLÃ?TICS EN VAGA DE FAM
RESCAT. Setembre 2006


cartell per difondre: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/274161/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Zigor i altres presos en vaga de fam en ssolidaritat amb Iñaki
20 set 2006
En aquesta direcció es poden llegir esl article d'Iñaki de Juana que han servit al Jutge per imputar-li dos delictes de pertinença a banda armada i que, a la pràctica, han servit per legitimar una cadena perpètua encoberta, ja que Iñaki, el 2004 va complir la seva condemna i a hores d'ara hauria de ser al carrer.
Llegiu i jutgeu vosaltres mateixes: http://www.kalera.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=
Re: Zigor i altres presos en vaga de fam en ssolidaritat amb Iñaki
20 set 2006
Presos bascos, això és el que som, quina mala costum dae dir-los presos catalans. En qualsevol cas, catlans que han col.laborat amb l'organitzacio basca. Prou de basquitis.
Re: Zigor i altres presos en vaga de fam en ssolidaritat amb Iñaki
20 set 2006
en Zigor és català, i en Diego, i els altres. Han viscut i militat gran part de la seva vida a Catalunya, s'han involucrat en el teixit associatiu i les lluites d'aquest país. I sobretot, ells se senten presos polítics catalans.
És que tens algun tipus d'autoritat per expedir certificats del que és català i del que no?
És evident que estan empresonats per col.laborar amb una organització basca, i ningú ho nega. Però segueixen sent catalans.
Re: Zigor i altres presos en vaga de fam en ssolidaritat amb Iñaki
20 set 2006
Us transcric l'ultima editorial de la revista de Resacat, qui encara tingui dubtes de la seva catalanitat, que faci 500 o 1000 kilometres fins a una presó i li ho digui a la cara a qualsevol pres. Voluntaris?

Obrint portes tancant âtabusâ?

    Fa dies, la Lola, aquesta militant incansable que des del franquisme ha lluitat pel futur del seu poble i de les seves classes populars, ens feia arribar un text en el que ella sâautoafirmava com a presa politica catalana (textual: per a mi, ser catalana és una cosa que decideixo jo, és un dret que tinc i l'utilitzo. Aquest dret no li he de demanar a ningú, a cap organització, ningú té autoritat moral per a concedir-me'l i no m'estic referint exclusivament al fet del dret civil que tinc) . Aquesta afirmació, no és gratuita, neix del debat intern de Rescat i amb els presos politics catalans.
    Sovint dins dels moviments socials i les opcions politiques de transformació social dels Països Catalans es qüestiona la âcatalanitatâ? dâuns militants que fruit de la seva lluita han caigut presos en estrategies alienes al conflicte nacional català... però és la lluita del Moviment Basc dâAlliberament Nacional (MBAN) aliena a la nostra lluita?
    No, nosaltres creiem que no, el problema rau en la poca consistència dels valors dâesquerres de part del moviment politic existent.
    Tots els militants catalans que actualment resten presos, tots, han demostrat llargament una trajectòria de compromis i lluita exemplar, ja fos en temps de feixisme de Franco, del GAL o Aznar.
    Les persones que fem de la nostra vida, un compromis polític amb els pobles oprimits i explotats, entenem que la lluita no te fronteres i que per tant la solidaritat tampoc.
    Ãs així com hem dâentendre la situació circumstancial de lâempresonament dels nostres companys i companyes, ells, no van dubtar en solidaritzar-se amb companys que els van demanar un cop de mà. De la mateixa manera que ho haguessin fet per cadascun de nosaltres, ja que les portes a la solidaritat només les tanquen aquells que no hi creuen. Aquells i aquelles que tancarien les portes de la solidaritat a un militant basc, palestí o a qualsevol revolucionari dâarreu del món, són les mateixes persones que la tancarien a un militant de Terrassa, Granollres o Alacant.
    No pot caure sobre les espatlles dâaquests militants ni dels qui mostren la seva solidaritat, la responsabilitat de les mancances del pròpi moviment revolucionari, doncs aixó demostraria, la nulâ¢la capacitat per crear discurs i alternatives per la costrucció dâuna societat lliure.
    Ãs per aixó que ara més que mai, volem reivindicar-los com a tal, volem recordar a la societat amb un mínim de visió crítica de la vida, que a les presons franceses i espanyoles, hi ha presos politics catalans, que hi són per que han estat lluitadores i lluitadors, perque no van claudicar durant el franquisme i que no es van conformar amb la transició a la democràcia burguesa.
    Ãs per tot aixó que des de Rescat us animem a fer present la seva i nostra lluita per lâAmnistia, pel reagrupament del colâ¢lectiu de presos, pel seu reconeixement com a presos polítics catalans en cadascún dels espais on us sigui possible, en les festes majors dels pobles i barris, en el dia a dia als casals, ateneus, i centres socials, difonent la seva situació en els vostres mitjans de comunicació, en les diades de lluita i mobilitzacións i recolzan´t-los directament mitjançant cartes i vistites a les presons o participant de les convocatòries que des de Rescat organitzem, perque nosltres no tanquem portes a la solidaritat, perque nosltres no tenim tabus.
Re: Zigor i altres presos en vaga de fam en ssolidaritat amb Iñaki
20 set 2006
Gregori n´heu ni dó, has quedat com un parasit...
Re: Zigor i altres presos en vaga de fam en ssolidaritat amb Iñaki
20 set 2006
Carta modelo para la liberacion de Iñaki de Juana Chaos.

Excmo. , sr/a, etc.

Le escribo esta carta por la honda preocupacion que siento ante la situacion del preso Vasco Iñaki de Juana Chaos, el cual esta en huelga de hambre indefinida desde el pasado 7 de Agosto.

Su situacion es la siguiente:

Iñaki de Juana debería haber tenido acceso a la libertad el 25 de octubre de 2004, tras haber cumplido su condena después de completar 18 años en prisión. Sin embargo, el Magistrado de la Sala Primera de lo Penal de la Audiencia Nacional, Gómez Bermúdez, emitía un auto de fecha de 22 de octubre por el que pretendía impugnar las redenciones de las que se había beneficiado Iñaki para evitar su excarcelación. Ante la imposibilidad de mantener esta justificación el Juez dictó prisión preventiva contra él por un presunto delito de pertenencia a banda armada y amenazas terroristas. Los hechos por los que se hace semejante petición eran dos artículos de opinión que envió el preso al periódico Gara. Sería imposible encontrar en dichos artículos base racional suficiente sobre la que sustentar semejantes acusaciones. Precisamente, el 14 de junio de 2006 se hizo pública la sentencia por la que el juez de la Audiencia Nacional española Santiago Pedraz desestimaba la acusación al considerar que en los artículos el preso mostraba su apoyo al Movimiento de Liberación nacional Vasco -MLNV- lo cual "no es equiparable a ETA". Añadía que "tal movimiento no está calificado como organización terrorista" por lo que consideraba no probada la existencia de un delito de amenazas. En ese momento se desencadena una campaña mediática contra la decisión del juez. El titular del Ministerio de Justicia, Juan Fernando López Aguilar declaró âconstruiremos nuevas imputaciones para evitar que sean excarcelados!â?. El fiscal general del Estado, Cándido Conde-Pumpido, aseguró que "continuaremos oponiéndonos a su excarcelación en la medida que sea legalmente posible" tras lo que recurrió la decisión. Esta atmósfera impulsa a la Sección Tercera de la Sala de lo Penal de la Audiencia Nacional a rectificar la decisión del juez Pedraz considerando que De Juana hizo "alarde y exaltación" de su pertenencia a ETA en los artículos publicados, cuyo contenido, según recoge el auto, "revela claramente una posible amenaza terrorista" por lo que se le hace una nueva petición de 96 años de cárcel.
Por todo lo expuesto:

Pido que dejen en libertad a Iñaki de Juana Chaos, ya que ha cumplido toda la condena que se le impuso y esta en peligro de muerte por inanicion.

Exijo que deje de hacer una politica penitenciaria que va en contra de la carta de los derechos humanos y que dificulta la solucion del conflicto en el Pais Vasco.


Atentamente,


Enviar a:

José Luís Rodríguez Zapatero
Presidente del Gobierno Español
Palacio de la Moncloa,
Avda. Puerta de Hierro, s/n.
28071 Madrid

Carlos Divar Blanco
Presidente Audiencia Nacional
C/ García Gutiérrez, 1
28004 Madrid

Mercedes Gallizo Llamas
Directora General de Instituciones Penitenciarias
C/ Alcalá, 38-40
28014. Madrid
Re: Zigor i altres presos en vaga de fam en ssolidaritat amb Iñaki
18 oct 2006
pressos al carrer amnistia i llibertat
Sindicat