Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
1000´s de viviendas a punt de ser desallotjada en breu
19 set 2006
La casa i CSO okupat de miles de viviendas de la barceloneta arriba a la seva fi.
> Suport veïnal als esquàters que ocupen l'antiga caserna de la Barceloneta

La Guàrdia Civil engega el procés judicial per fer-los fora de l'edifici de l'avinguda Joan de Borbó

ROSA DÃ?AZ. Barcelona
El grup d'esquàters que des de fa uns dos anys viu a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, situada al passeig Joan de Borbó, tenen el suport de l'associació de veïns de la Barceloneta. Aquesta entitat assegura que les persones que van ocupar l'edifici s'han integrat i han participat en la vida del barri des del començament. La Guàrdia Civil, però, els vol fer marxar d'aquest edifici i ja ha obert el procediment judicial per fer-ho en un màxim de sis mesos, segons ha informat a aquest diari el Ministeri d'Interior. Per la seva banda, els ocupants de l'immoble, una vintena de persones, continuen vivint i fent l'activitat habitual.

«No en tenim cap queixa, al contrari, tenim una bona relació amb les persones que van ocupar l'antiga caserna de la Guàrdia Civil», explica el president de l'associació de veïns de la Barceloneta, Manel Moscat. El representant veïnal opina que l'ocupació de l'edifici del número 11 del passeig Joan de Borbó, conegut amb el nom de 1000es de Viviendas , ha estat fins i tot positiva per al barri: «Abans aquell edifici estava abandonat, i com a mínim aquest col·lectiu que hi ha viscut l'ha fet servir amb una bona finalitat, i li ha donat un bon ús.»

El grup que actualment ocupa l'edifici de 1000es de Viviendas , que ha reconegut haver rebut el requeriment per marxar-ne, no ha volgut fer cap declaració sobre la seva situació. Això no obstant, ja ha passat el termini de cinc dies que li va donar la Guàrdia Civil per abandonar aquest espai, i no ho han fet sinó que hi continuen vivint, cosa que ha obligat la Guàrdia Civil a entrar en la via judicial per recuperar l'edifici.

Segons el Ministeri d'Interior, el procés per recuperar l'antiga caserna de la Barceloneta es va engegar de seguida que es va saber que havia estat ocupat. Aquests processos, però, són molt lents i han passat dos anys fins que ha estat emès el requeriment oficial perquè els ocupants abandonin l'edifici. En no fer-ho, el procés, que fins ara havia estat administratiu, entra en la via judicial, cosa que dóna encara un marge d'uns mesos als esquàters per reaccionar. El Ministeri d'Interior informa que el procés encara pot allargar-se entre dos i sis mesos.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2062300
http://sindominio.net/miles/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 1000´s de viviendas a punt de ser desallotjada en breu
20 set 2006
que vinguin a can Ricart , que sobra lloc .
solidaridad con miles... mani nostalgica pero cañera
26 set 2006
28 Octubre 2006 - 20 horas (en punto) - Portal de L' Àngel
MANIFESTACIÓN EN RECUERDO DEL DESALOJO DEL CINE PRINCESA
Y DE LA MANI SALVAJE Y NO CONTROLADA DE AQUELLA NOCHE
El 28 de octubre de 1996 desalojaron uno de los centros sociales más emblemáticos de Barcelona, situado en Vía Layetana. Tras la puesta de sol, cientos de compañer@s atacamos a los guardianes de la propiedad y su comisaría. El centro de la ciudad se vio envuelto por la respuesta subversiva. En los meses y años siguientes el movimiento okupa y anticapitalista vivió momentos de gran unidad y creatividad, que luchamos para recuperar. Diez años después, volveremos a salir a la calle porque seguimos sufriendo desalojos, represión y explotación salarial.
Animamos a tod@s l@s compas a difundir la convocatoria.
¡Anulación de las penas multa a l@s juzgad@s por el desalojo del Princesa, aún en proceso abierto!
«¿De qué nos serviría una vivienda digna en un sistema social indigno?»
«La vida no se negocia, nosotros la arrancamos de los adoquines de la calle Princesa»
Sindicato Sindicat