Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
El Govern del PSC-ICV reparteix els quartos, FAES inclosa
19 set 2006
LA GENERALITAT CATALANA ATORGA 73.OOO EUROS A LA FUNDACIÓ FAES DEL NEOFRANQUISTA JOSE MARIA AZNAR.

La FAES que no és res més que el laboratori d'idees del PP. Segons publicava, aquest dilluns, el Diari Oficial de la Generalitat, el Govern català atorga, en concepte de subvenció, 73.333 euros a aquesta plataforma en el marc dels ajuts que dóna el Departament de Justícia a les fundacions dels partits que formen part de l'arc parlamentari català. Les fundacions vinculades al PSC i CiU s'enduen el 65% de les ajudes.

La Fundació Rafael Campalans, vinculada al PSC, s'emporta 205.333 euros o, el que és el mateix, el 31% dels ajuts que concedeix la Generalitat a aquelles entitats sense ànim de lucre que són vinculades a partits amb representació parlamentària. Les fundacions de CiU s'enduen el 34% de les subvencions repartides entre la Fundació Ramon Trias Fargas (CDC) i la Fundació Miquel Coll i Alentorn (UDC). La primera, rep 161.333 euros i la segona, 63.555.

La Fundació d'ERC, Josep Irla, rep 112.444 euros i la Fundació Nous Horitzons (ICV) es fa amb 39.111 euros. La Fundació Alternativa (EUiA) aconsegueix, per la seva banda, 4.888 euros.
La Fundació vinculada al PP és la Fundació FAES que lidera José Maria Aznar i que esdevé el vertader laboratori d'idees dels neo-franquistes. Els diners de la Generalitat van a parar a l'Institut Catalunya Futur que depèn directament de les FAES. Unes FAES, per cert, que segueixen dubtant de l'autoria islamista dels atemptats de Madrid i que posen en qüestió la legitimitat de les eleccions que van posar José Luis Rodríguez Zapatero a La Moncloa després d'unes "jornades convulses".


La FAES, que va tenir un paper destacat en les crítiques a l'Estatut, ha rebut un total de 73.000 euros, deu ser per a què continuïn incitant al General Mena a tenir pronunciaments de cop d´estat contra Catalunya . Fonts oficials del Govern PSC-ICV han explicat que la quantitat rebuda és proporcional "al nombre de vots" assolit en les darreres eleccions al Parlament.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat