Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Esquerra?? Republicana de Catalunya
19 set 2006
De El PSCeriódico

Carod promete a los empresarios "menos Estado"
• ERC quiere facilitar la competitividad y supedita sus alianzas al traspaso de El Prat
La equidistancia obliga a ERC a hacer guiños indistintamente a derecha e izquierda. Ayer por la mañana tocó el ojo derecho. En un desayuno con empresarios en la Cámara de Comercio, el líder republicano Josep Lluís Carod-Rovira prometió que si vuelve a la Generalitat, "gobierne con quien gobierne", su Govern no será "el gran planificador" de la economía, sino "el gran facilitador" de las iniciativas empresariales. El día en el que la socialdemocracia caía derrotada en su paraíso sueco, Carod dictó un discurso liberal que resumió en una frase que, admitió, no gusta a todos en ERC: "Estado, cuanto menos mejor, ni que sea catalán".
En aras de mejorar la competitividad de una economía que evaluó con "buena salud" pero "falta de vitaminas" --y contra una "vocación funcionarial" catalana que ha dejado la iniciativa empresarial en manos de un Madrid que "se ha quedado España" y la mayoría de inversiones--, Carod abogó por la vacuna de introducir en la administración pública "criterios de eficiencia habituales en la empresa privada".
En concreto, el candidato republicano propuso disminuir las licencias burocráticas y "trámites ambientales" a los empresarios mediante una "ventanilla única". Carod también prometió una "exención de tasas de la Generalitat" que impida que los retrasos administrativos se carguen en la cuenta empresarial.
En lo que define como "cultura de la simplificación", ERC está dispuesta a que las grandes decisiones sobre política industrial y de infraestructuras no se atasquen en "el reino de taifas" de la autonomía municipal. Carod dijo que "el trazado del AVE no lo puede decidir un ayuntamiento" y se quejó de que algunos municipios se vean forzados a "cosas alegales" para atraer inversiones industriales o resolver las demandas de vivienda y de atención a inmigrantes.

"ECONOMÃ?A DE LA IDENTIDAD"
En respuesta al presidente de la Cámara de Comercio, Miquel Valls, que pidió para Catalunya un "Govern fuerte, estable y eficaz" para avanzar en "la economía del conocimiento", Carod dijo que "ninguna de las crisis de gestión" del tripartito la causó ERC y ligó el éxito en la globalización a una apuesta por el "valor añadido de la economía de la identidad". Tras guiñar el ojo a los empresarios, Carod también se lo hizo a CiU cuando dijo que no pactará con quien no quiera que la Generalitat sea mayoritaria en el órgano que gestione el aeropuerto de El Prat.
Por la tarde, equidistancia obliga, el guiño fue con el ojo izquierdo: Carod se reunió con UGT para poner en común sus políticas laborales.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Esquerra?? Republicana de Catalunya
19 set 2006
Esquerra del S.XXI, no del s.XIX
Re: Esquerra?? Republicana de Catalunya
19 set 2006
COM LA BURGESIA CONVERGENT DESPRES LES JERC ANIREU DIENT SOCIALISME INDEPENDÈNCIA!
Re: Esquerra?? Republicana de Catalunya
19 set 2006
llibertaris o liberal-democratics, com es vulgui dir. que passa que ja ha començat la campanya electoral a IMC-Barcelona?

jajajaja Partido Pupular????
jjaja Partido Socialista???Obrero?????
jejeje Convergència Democràtica?????
Re: Esquerra?? Republicana de Catalunya
19 set 2006
És curiós com es magnifiquen segons quines notícies de mitjans que generalment aquí són críticats per les seves lectures partidistes de l'actualitat.

Definitivament, la campanya ha començat.

Vindran per aquí també els convergents disfressats de ves-a-saber-què amb la seva cantinel.la "votar ERC és votar Montilla"?
Re: Esquerra?? Republicana de Catalunya
19 set 2006
eu vist el llibre k a tret el bernat joan, representant d'erc a europa? no intervenció de l'estat... es titula PER UN LIBERALISME PROGRESSISTA ALS PPCC, am axoe s diu tot no
Re: Esquerra?? Republicana de Catalunya
19 set 2006
Liberalisme progressista: Vaja oximoron
Re: Esquerra?? Republicana de Catalunya
19 set 2006
Ho que fa ERC té un nom: oportunisme.
Re: Esquerra?? Republicana de Catalunya
19 set 2006
escons insubmissos!
Re: Esquerra?? Republicana de Catalunya
20 set 2006
la societat civil catalana pot auto-organitzar-se

l´estat capitalista espanyol pot aprimar-se...

però,

això no depen d´una ERC o qualsevol partit, depen de nosaltres: els ciutadans!
Re: Esquerra?? Republicana de Catalunya
20 set 2006
El contracte d'ERC per al pròxim govern

gir social · Els republicans veuen essencial mantenir la línia del Tinell OBJECTIU · Puigcercós al·lega que volen garantir que totes les famílies catalanes arribin a final de mes

I. Carbó
En la línia de donar contingut al seu perfil de formació amb experiència i vocació per tornar a l'executiu de la Generalitat, ERC ha elaborat un paquet de 50 mesures que condicionaran "qualsevol negociació" per formar el proper govern de Catalunya. El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, i l'adjunt a Josep-Lluís Carod-Rovira, Josep Bargalló, van presentar ahir set mesures que són el nucli del que els republicans han anomenat Contracte amb la ciutadania. Són propostes que els dos dirigents van qualificar de "realistes", "possibles", "ambicioses" i "bàsiques" per mantenir les polítiques iniciades amb el Pacte del Tinell. La llista és aquesta: subvenció del 30% del lloguer de 25.000 pisos per a joves, gratuïtat del material i llibres de text, reducció a la meitat del temps de llistes d'espera a la sanitat, multiplicació per deu de l'atenció domiciliària per a persones discapacitades, triplicar els cursos de català d'acollida a estrangers, creació d'una oficina per als tràmits d'empreses amb l'administració i compliment dels acords subscrits aquesta legislatura. ERC considera d'aplicació immediata aquestes propostes des del mateix moment que el pròxim govern prengui possessió i fins i tot n'han calculat el cost: més de 218 milions d'euros. Segons Puigcercós, les propostes estan destinades al 52% de les famílies catalanes que "tenen dificultats per arribar a final de mes
Sindicato Sindicat