Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: amèrica llatina
"Ana Celia"
18 set 2006
Documental colombiano: "Ana Celia". Instituto Francés, c/Moia 8, 08006. Barcelona. Lunes 18 de septiembre 18 a las 20:30 pm.
f23.jpg
Sinopsi
‘Colòmbia’ podria ser també el títol d’aquest documental, però és ‘Ana Celia’, el nom de la meva mare, perquè la seva vida, com la de molts colombians, encarna Colòmbia en petit i en grandesa. Dels avatars del viure, Ana Celia no ha sortit gaire ben parada... tampoc el país. Com Colòmbia, avui la meva mare pateix una depressió profunda que té les seves arrels en l’assassinat, la indolència, la desprotecció, la impunitat, l’abandó, el desplaçament, el rancor, el maltractament, la pobresa, l’estigmatització, la drogoaddicció. Però una malaltia també a la qual sobreviuen gràcies a la fermesa, la tenacitat, la fe, la valentia, l’amor, la perseverança, el treball, l’esperança....


‘Ana Celia’ és un documental de creació que transcorre a Sonsón, un poble d'Antioquia, i els seus personatges principals són la meva mare de 53 anys i Colòmbia —la vida del primer com a reflex metafòric del segon—. Un dia laboral de la meva mare en el seu atrafegat bar i celler ‘Cristal’ pinzella el present: el seu esforç per sobreposar-se a la depressió a través del treball, i la relació amb la seva pintoresca clientela camperola, que retrata la idiosincràsia del poble i la seva situació social, econòmica i política. I un recorregut a través de les cases que la meva mare ha habitat al llarg de la seva vida revela el seu passat: la tragèdia i l’epopeia d’una dona en un país que arrossega també la seva pròpia gràcia i desgràcia.



   
El director
Wilson Osorio va néixer a Colòmbia el 1973. Viu a Barcelona des de l’any 2000. Té nacionalitat colombiana i espanyola. És llicenciat en periodisme per la Universitat d'Antioquia (Medellín-Colòmbia) i té un màster en documental de creació per la Universitat Pompeu Fabra. L’any 2005 va guanyar un estímul econòmic del Fons de Desenvolupament Cinematogràfic del Ministeri de Cultura de Colòmbia per a realitzar ‘Ana Celia’, el seu primer treball com a documentalista.

“Són moltes les dones colombianes que han patit tragèdies similars, moltes d’elles pitjors que les de la meva mare. I va ser aquest, precisament, el meu interès per a realitzar un documental: poder explicar a través de la realitat de la meva mare, per tant la meva pròpia, la de moltes dones que no tenen veu mediàtica però que dia a dia fan país�.

Projeccions

Museo de Arte Moderno (Bogotà-Colòmbia). Maig 2006
Centro Colombo-Americano (Medellín-Colòmbia). Juny 2006
University of Pittsburgh, (Pittsburgh-Estats Units). Setembre 2006
Institut Francès de Barcelona, (Barcelona-Espanya). Setembre 2006

Contacte: Wilson Osorio wiloso ARROBA gmail.com

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more