Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Jornada 7 d'octubre Dia d'acció pels drets dels migrants, segona reunió preparatòria
17 set 2006
La segona reunió per preparar aquesta jornada* va tenir lloc el 14 de setembre amb la presència d’una vintena de persones algunes de les quals hi eren en representació d’organitzacions com ara el Centre d’Acolliment de Santa Coloma, Desobedient Fronteres, l’Associació Papers i Drets per a Tothom, OVNI, l’Assemblea per la Regularització sense Condicions, SOS Racisme, IAC, Asociación de Uruguayos Catalunya, Revolta Global, EUiA Sant Martí i Endavant.

Aquesta reunió va reiterar la voluntat de mantenir el procés tan obert com possible, limitant-se a prendre les decisions imprescindibles en funció del poc temps que queda. Així doncs, va acordar:

•     Convocar una manifestació el dissabte, 7 d’octubre, a les 5 de la tarda amb el següent recorregut: Rambla del Raval/carrer Hospital – Hospital – Rambles – Ferran – Pl. Sant Jaume – Via Laietana – Pla de Palau. Per tractar-se d’una data en mig del Ramadà, s’intentarà acabar la manifestació abans de la fi del període de dejú i s’explorarà la possibilitat d’oferir alguna cosa lleugera per a menjar al final del recorregut (evidentment obert a tothom).

•     Aprovar un manifest presentat i esmenat a la mateixa reunió i que s’enviarà per separat un cop s’hi hagi introduït els canvis pertinents. Mantenir obert el període d’adhesions al manifest.

•     Encarregar una proposta de cartell que s’aprovarà a la propera reunió.

•     Encarregar la producció de petits fulls volants (amb les seves adaptacions/traduccions a diversos idiomes) amb la convocatòria de la manifestació que es puguin recollir dijous que ve i repartir en els següents actes, entre d’altres: determinats concerts durant la Mercè (Asian Dub Foundation, Ojos de Brujo,...); la celebració del començament del Ramadà al Raval; la vaga de la construcció del 29 de setembre; la manifestació per a un habitatge digne del 30 de setembre; la manifestació convocada per Aturem la Guerra de l’1 d’octubre.

•     Demanar a les organitzacions que donen suport a la jornada una aportació de 30 euros per a les més solvents (i de quantitats menors per a les més petites).

•     Parlar amb altres organitzacions i moviments socials per tal d’aconseguir la seva adhesió i incorporació al procés.

•     Fer la propera reunió oberta, dijous que ve, dia 21 de setembre, a les 8 del vespre al local de la FAVB (Obradors, 6-8, 08002, Barcelona).
.............................................................................................................................................
*Amb el tema de la immigració i, molt especialment el dels milers de persones africanes que segueixen arribant (o no!) a les costes canàries en el centre dels debats polítics i de l’atenció mediàtica, el 7 de setembre ens vam reunir dotze persones per engegar els preparatius de la jornada del 7 d’octubre en defensa dels drets dels immigrants.

La iniciativa de convocar aquesta jornada, en Europa i a l’Àfrica, va sortir de l’Assemblea de Moviments Socials celebrada l’endemà del Fòrum Social Europeu el maig a Atenes i va ser assumida també per l’Assemblea de Moviments Socials que va tenir lloc després del Fòrum Social Mundial de les Migracions el juny a Rivas-Vaciamadrid.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat