Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Per un 9 d'Octubre unitari [Endavant OSAN]
17 set 2006
Valoració de la Diada de l'11 de Setembre 2006 d'Endavant (OSAN)
L'Esquerra Independentista avança. Treballem per un 9 d'Octubre unitari.
manibcn02.jpg
La Diada d'aquest 2006 pot suposar un punt d'inflexió per a l'Esquerra Independentista. Des d'Endavant (OSAN) valorem com a molt positiu el treball conjunt i el nivell de mobilització i capacitat organitzativa mostrats enguany, fruit del treball unitari entre Endavant (OSAN) i les organitzacions juvenils MAULETS i CAJEI. Les tres organitzacions, conjuntament amb els casals Independentistes de la ciutat (el Casal Independentista de Sants i l'Ateneu Popular Octubre) hem fet possible el que el conjunt dels i les independentistes fa temps que considerem com a essencial: la unitat en les mobilitzacions de masses, en el camí cap a la vertebració del Moviment polític independentista.

Sense voler caure en eufòries, enguany, la celebració de la Diada no només ha vist com la Manifestació nacional ha estat unitària, sinó que el conjunt de la Diada a Barcelona s'ha celebrat unitàriament. Així, la manifestació s'ha fet sense blocs, fet que ha plantejat clarament la disjuntiva entre l'Esquerra Independentista o el reformisme d'ERC. També significativament, el parlament antirepressiu a l'acte polític ha estat unitari (consensuat entre Rescat i Alerta Solidària). S'ha pogut veure, creiem, un incipient però valuós increment en l'assistència a les mobilitzacions, i una notable capacitat organitzativa, que comparativament suposen un clar avenç respecte a anys precedents. Hem pogut constatar, doncs, que quan les organitzacions polítiques que duen a terme activitat de masses treballen plegades, l'Esquerra Independentista camina, avança, i més gent se suma a les mobilitzacions. Enguany ningú no pot negar que el bloc independentista ha estat el més nombrós i amb una major concurrència, i que els i les independentistes hem realitzat un bon nombre d'actes. No menys important, també s'ha de tenir present que en diverses poblacions del Principat les diferents expressions de l'EI organitzada han dut a terme actes de forma unitària a cada lloc, en un nombre en increment any rera any, fet del qual els i les independentistes ens hem de felicitar. D'altra banda, també cal destacar que la manifestació en suport als i les preses organitzada al migdia per Rescat també ha comptat amb un nombrosa assistència, possiblement la major des que s'organitza aquesta mobilització.

Tot i així, en termes absoluts la participació en les mobilitzacions independentistes encara és molt baixa, lluny del que cal i s'hauria d'esperar en una nació oprimida com és els Països Catalans, lluny del que hauríem d'aconseguir els i les independentistes per a posar-nos en el camí de la consecució del nostre projecte històric: la conquesta de la Independència i la construcció del Socialisme, en uns Països Catalans reunificats.

Cal dir, però, que la celebració unitària d'enguany no ha estat improvisada. Tampoc la vertebració d'un Moviment polític independentista no pot venir de la improvisació. Des de la nostra organització sempre hem manifestat que qualsevol plantejament que intenti estructurar l'EI ha de venir del treball i la pràctica en comú, de la mobilització i la lluita conjunta. Les tres organitzacions hem portat una dinàmica conjunta els darrers temps, i des d'Endavant (OSAN) creiem que l'11 de Setembre d'enguany és en bona part el fruit d'aquesta dinàmica. Alhora, però, també cal advertir que som lluny encara de comptar amb un Moviment Independentista estructurat, element indispensable per a donar coherència i solidesa al conjunt d'expressions organitzatives, sectorials i nacionals, i lluites que ens han de dur a la Independència i el Socialisme. De fet, considerem que avui per avui no existeix com a tal el Moviment Català d'Alliberament Nacional perquè no hi ha la suficient coordinació entre els i les independentistes i només amb manifestacions i actes, per bé que importants, no alliberarem el País.
I en aquest sentit és molta la feina que queda per fer. Per a aconseguir-ho, la unitat en les mobilitzacions de masses és només una passa en aquesta direcció. Cal, doncs, fer moltes i noves passes. I una d'important és que siguin el conjunt de totes les Diades nacionals les que tinguin caràcter unitari. Al respecte, des d'Endavant (OSAN) treballarem per tal que el 9 d'Octubre d'enguany també mostri com l'Esquerra Independentista surt unida al carrer. Si ho aconseguim, de ben segur que haurem fet un nou i fonamental avenç per a vertebrar el Moviment Independentista.

Perquè el Moviment el demostrem caminant,
construïm des de l'Esquerra Independentista la Unitat Popular!
La lluita és l'únic camí!

Països Catalans, 15 de setembre de 2006
Mira també:
http://www.endavant.org/comunicats/vaolracio-Diada

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per un 9 d'Octubre unitari [Endavant OSAN]
17 set 2006
un manifest molt sensat! felicitats però per l'avanç, cada cop som més. Está clar que com a mínim comencem a preocupar al reformisme, per això els jerkis van fer la enganxina hipòcrita de la cual no parlaré sobre el seu contingut. ¡No ens absorbiràn!

Endavant companys!
Independència i socialisme!
Re: Per un 9 d'Octubre unitari [Endavant OSAN]
17 set 2006
Es evident que Catalunya esdevindrà un pais millor sent independents. Es questio de temps.
Re: Per un 9 d'Octubre unitari [Endavant OSAN]
18 set 2006
Ara només falta que la resta del país també camini conjuntament. Felicitats a Endavant, els joves de la CAJEI i Maulets, i els casals de la ciutat pels esforços fets. Ara toca València.
Ànims i lluita
Re: Per un 9 d'Octubre unitari [Endavant OSAN]
18 set 2006
Cal un 9 d'Octubre unitari!
UNIM-NOS!!
Re: Per un 9 d'Octubre unitari [Endavant OSAN]
18 set 2006
Perque en lloc del A.P.Octubre, i el casal de sants, no s'ha intentat recuperar la coordinadora de casals, que jo sapigue a barcelona i rodalies i han mes ateneus i casals independentistes a mes dels ja citats.

Independencia i revolució
Salut.
Re: Per un 9 d'Octubre unitari [Endavant OSAN]
18 set 2006
El centralisme barceloní està més inserit del que ens pensem, perque han d'anar fora si és més comode fer que tot giri entorn de Barcelona?? No només passa amb l'EI, és una tònica general de qualsevol moviment. Una assignatura pendent per molts moviments. La cosa és tan absurda que he sentit en algunes assemblees parlar dels pobles del voltant de Barcelona com de barris.
Re: Per un 9 d'Octubre unitari [Endavant OSAN]
18 set 2006
Es curios que parlin d'unitat i es deixin de banda a altres organitzacions (MDT,PSAN), i altres casals i ateneus
Re: Per un 9 d'Octubre unitari [Endavant OSAN]
18 set 2006
Les reunions preparàtories de l'11 de setembre estaven oberts a la resta de casals de Catalunya, però a Barcelona els casals independentistes són bàsicament dos i tots dos hi eren. Qui no va venir va ser per que no volia o no li interessava, la porta estava oberta.
MDT i PSAN són dues organitzacions amb una militància molt reduida, amb poca presència al carrer i només amb les seves sigles històriques com a iman per per atreure nova militancia. A més a més la seva actitud pel que fa els darrers 11 de setembre ha sigut bastant criticada.

La acusació de centralisme barceloni és falsa i manipuladora, si l'11 a Barcelona l'organitzen grups amb presència a la ciutat és perque a comarques s'organitzen actes (Vilafranca,Girona...) per l'11 i es decideix no anar als convocats a Barcelona amb tot el dret del món.
L'11 es va descentralitzant però certes crítiques vers el funcionament de l'EI queden desfasades, la de centralisme barceloní de l'EI n'és un altre.
Re: Per un 9 d'Octubre unitari [Endavant OSAN]
19 set 2006
Roc, no és veritat el que dius de les organitzacions històriques, potser el PSAN si, però l'MDT participa d'actes unitaris i de treball al carrer: Sabadell, Badaloona, Girona, Salt..., crec que hem desuperar diferències i acceptar tothom, tot i tenir militància reduïda.
Re: Per un 9 d'Octubre unitari [Endavant OSAN]
19 set 2006
Aneu en comte i comenceu a cuidar les formes, que no s'hi val tot. El comunicat té la seva gràcia, intentaré no llegir entre línies.
Sindicato Sindicat