Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes : sense clasificar
Festival$ culrural$ als cinemes casablanca kaplan
15 set 2006
Alguns deuen de fer negoci a costelles de festivals culturals, oi cinemes casablanca kaplan?.
Avui comença el festival asia, on Filipines és el país convidat de la mostra. És una bona oportunitat per veure cine i cultura asiàtica a barcelona, sens dubte i això deu de significar un treball dur durant tot l´any per als responsables del festivals. Fins ací cap queixa sinó al contrari: reconeixement per la feina feta. I també és comprensible que s´hagi de pagar per veure pel-lícules... ja que costa importar aquestes pel-lícules.

Ara bé, que una pel-lícula costi veure-la (als cinemes casablanca kaplan): 5€ em sembla escandalós. I si tenim en compte que faran pel-lícules (al cine casablanca kaplan) que potser no es podran tornar a veure més, 10 en total si les vols veure totes ja pots preparar: 50€!. Sí, el cine normal ja val això, però al cine vas un cop cada X temps, això és una mostra i per tant hauria de ser més barat. Però això no és molt extrany ja que l´altre festival de referència de cinema asiàtic que es fa a BCN, el BAAF, costa si fa no fa el mateix, un dineral si vols veure més d´una pel-lícula i malgrat que ací si es facin abonaments descompte, els descomptes són ridículs.

Al festival asia, també podrem gastar-nos: 7€ per veure el documental "�ndia misteriosa" a l´imax, això sí si veus sessió doble sols tens que pagar: 10€...

Sincerament, no entenc perquè veure cinema a bcn és tan i tan car: BCN té el cinema més car de tot l´estat espanyol. Més que festivals semblen festival$ per alguns (cinemes casablanca kaplan) que volen fer negoci a costelles de la cultura. I llavors ens diuen que les sales de cinema no paren de perdre espectadors, i no m´extranya perquè estem a la ciutat de l´sgae, de la "Barcelona marca registrada" on la cultura es un gran negoci.
Mira també:
http://www.casaasia.es/festival/cat/programa.html#visionsbcn
http://www.casaasia.es/festival/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Festival$ culrural$ als cinemes casablanca kaplan
15 set 2006
Els festivals són cars de muntar. És complicat aguantar tota una estructura que només funciona uns dies a l'anys. Escassísimes subvencions i molta gent cobrant voluntària. Les pel·lícules que t'ofereixen són inèdites, és a dir, si t'agrada el cinema t'estan regalant un tresor. Per mi, que no tinc ni cinc, no em sembla car. Em sembla un preu just. Em sembla molt car pagar 6€ per veure "Garfield 2" o "Pequeño pero matón", perquè el que m'aporten com a persona és merda. Però si el que m'aporta és únic i irrepetible... té un preu.
Sindicato Sindicat