Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
Deu raons per no anar a veure el film â淪alvadorâ?
1.     Perquè és una gran mentida de â渟ociates progresâ? que com ja vam assenyalar pel Fotut 2004 practiquen el â渇eixisme postmodernâ?, a la recerca no només dâ檜n benefici especulatiu sinó també del maquillatge institucional i la neteja dâ檌matge.

2.     Perquè significa una segona execució de Puig Antich, la destrucció de qui va ser i allò perquè lluità, la falsificació de la seva persona i causa.

3.     Perquè es basa en un llibre que només sâ檌nteressa per la figura de Puig Antich aïlladament, sense posar-la en relació amb els seus companys del MIL, o les grans vagues i manifestacions del moment.

4.     Perquè és una superproducció mercantil de 6.000.0000 dâ檈uros amb actors famosos, grans decorats, molta teatralitat, personatges de ficció, efectes especials, muntatge irreflexiu, i una colossal campanya publicitària a mans dels grans magnats de la (in)comunicació que constantment ho transgiversen tot.

5.     Perquè és una pelâ¢lícula visceral, manipuladora i tramposa, entretinguda, divertida, emotiva, espectacular, apassionada, ràpida, superficial, alienant, una historieta juvenil dâ檃mor i acció dissenyada per ser un culebró que enganxi confeccionat sota el patró de Hollywood.

6.     Perquè hi ha moltes maneres de veure millor cinema gratuïtament o a preus molt més econòmics.

7.     Perquè ex-companys de Puig Antich lâ檋an denunciada com una gran mentida, perquè ha estat dissenyada per ser digerible per una societat que encara avui després de vint anys i amb la condemna complerta manté ex-companys de Puig Antich com Jean-Marc Roullan, juntament amb els seus camarades dâ橝ction Directe, a la presó.

8.     Perquè emmascara el veritable funcionament dels cossos repressius, aparells judicials, i presons, tant del franquisme com de les democràcies capitalistes actuals.

9.     Perquè fa prevaldre la versió policial del moment que ens presenta uns grup de lladres apolítics, o com a màxim la dâ檜n grup de joves idealistes errats, enlloc de remetreâ檔s a la situació actual, en què els empresonaments dâ檃narquistes i independentistes són constants, com també la persecució política i la recerca inquisitòria de caps de turc sota el vel del terrorisme...

10.     Perquè fomenta lâ檃mnèsia històrica, la condemna a lâ檕blit i la contemplació infantil dâ檜na representació dâ檃parences en què el propi espectador és engolit com a persona per devenir consumidor acrític i reaccionari, un mort en vida.


*************************************************

*************************************************

PROPERES CONVOCATÃ扲IES:

Dijous 14 de setembre al cinema Icària â渆scratxâ? gran gala de pre-estrena del film.

Dijous 21 de setembre roda de premsa dâ檃ntics companys de Puig Antich.

A partir del divendres 15 de setembre estrena de la pelâ¢lícula arreu i boicot actiu a les sales de cinema i a la publicitat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
Posa els horaris d'aquestes activitats, si us plau i el lloc de la roda de premsa.
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
Posa els horaris d'aquestes activitats, si us plau i el lloc de la roda de premsa.
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
Ja heu vist la peli?
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
I tu? L'has vista?
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
"Salvador", una mortarada de luxe per un producte de misèria

Nosaltres, testimonis directes de l'època en que tracta la pelâ¢lícula "Salvador", ex-membres del MIL, OLLA i GARI, davant de la indignitat que representa per a tots i totes nosaltres l'exhibició de l'esmentat film manifestem:

1.     Que aquesta no és la història política d'en Salvador Puig Antich ni la dels seus companys de lluita, perquè amaga deliberadament la història de subversió revolucionària contra el capitalisme, sense la qual, la vida i la mort dâ檈n Salvador no tenen cap sentit.
2.     Denunciem aquesta pelâ¢lícula com un nou producte desinformador i falsificador de la realitat en la que Puig Antich és mitificat com un lluitador per les llibertats democràtiques, basada en la novelâ¢la â淐ompte Enreraâ? de Francesc Escribano, on es barreja intelâ¢ligentment lâ檃rt de la manipulació i tergiversació dels fets amb intencionades ocultacions i mentides.
3.     Denunciem aquest film com un producte de ficció consumista, en la que la tràgica mort dâ檈n Salvador Puig Antich sâ檃profita per fer-ne un gran espectacle morbós, extremadament dramàtic, amb la finalitat de treureâ檔 profitosos rèdits econòmics.
4.     Denunciem la gran rellevància que se li donen a anècdotes intranscendents a fi de desfigurar i menystenir el caràcter anticapitalista i autònom del MIL, compartit amb la classe obrera més combativa, la qual és ignorada olímpicament en el film.
5.     Insistim en la denuncia de lâ檕cultació dels fets històrico-socials i del moviment obrer dâ檕n neix i es desenvolupa el MIL, així com de les seves aportacions revolucionàries, que obriren pas dâ檈ntre dâ檃ltres a lâ檃utogestió, lâ檃ssemblearisme, lâ檃utoorganització, lâ檃ntiautoritarisme i lâ檃nti-militantisme.
6.     Denunciem el clar missatge reaccionari i de moral i valors dominants burgesos que respira el film, contradits a les idees i a la manera de sentir i viure dâ檈n Salvador.
7.     I denunciem de forma contundent que en aquest estadi intensiu de la economia capitalista (creixement quantitatiu i qualitatiu sobre una base tècnica complexa i en constant renovació), i essencialment en allò que respecta a la vida quotidiana dels ciutadans i assalariats és, cada cop més, dirigida i controlada pels diferents poders. En aquest sentit, el missatge que es desprèn de la pelâ¢lícula té una clara intencionalitat política en el moment actual: impedir la radicalització dels moviments alternatius mitjançant la suposada deriva del MIL i la dramàtica mort dâ檈n Salvador... â淟â檈nfrontament total al sistema no val la penaâ?.
8.     Per últim denunciem també el silenci que mantenen els mitjans de comunicació i especialment lâ檈smentada pelâ¢lícula sobre la situació de Jean Marc Rouillan, ex-membre del MIL i ex-company de Puig Antich, empresonat encara a França, desprès dâ檋aver complert la condemna, amb qui ens solidaritzem i exigim la seva llibertat immediata, juntament amb els altres companys dâ橝ction Directe.

MIL Societat Anònima
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
Que la pel·li és un producte capitalistaaa?? No em fotis, no m'ho imaginaba. La campanya de marketing ho està venent com un producte anticapitalista que es passarà per totes les cases okupes de barna... no et fot.

Tierra y Libertad de Loach que és? Els actors que són? Ken Loach que és?

Potser vosaltres voldrieu un documental sobre el MIL, els autèntics lluitadors antifranquistes... Un documental que es pasés per les dos o tres cases okupes que queden a barna.... Però no us adoneu que sou avantguarda, i morireu avantguarda...
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
de totes formes, ni que sigui a través de l'emule, caldrà veure com ho han fet per poder criticar una mica millor, no?
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
No, jo no l'he vista la peli. Tinc entès que ni tant sols l'han estrenada...però n'hi ha qui sembla que l'ha vista 800 vegades...per això pregunto si l'heu vista...i com?
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
han fet pasis previs a l'estrena desde el mes de maig,a barcelona,a cannes,al emporda,a madrid, etc...
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
Jo crec que l'hem de veure, però sense que els xoriços de Mediapro s'embutxaquin cap cèntim. Emule doncs a tota velocitat!
D'altra banda, seria molt interessant que s'elaborés un dossier sobre Mediapro, perquè cada vegada més em fa la sensació que aquesta empresa controla gran part del que s'emet per televisió. Seria interessant que poguessim saber qui ens manipula! (és un suggeriment per a la gent més ficada en temes de contrainformació)
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
han fet pasis previs a l'estrena desde el mes de maig,a barcelona,a cannes,al emporda,a madrid, etc...
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
peret i Joanic,no t´amaguis vers diferents noms,no es pas molt etic.
D´entrada "tu i els teus bons amics",només sabeu repetir,d´una forma sistematica(no ho dic per als que ho diuen un cop,per saber-ho),si la gent que fá la critica,per a mí,amb tota la raó del mon,han vist la peli.Després de les multiples exhibicions,començant per Cannes,us sona aquesta ciutat?,després a Barcelona i la més pública de totes(si,si,podia anar qualsevol a L´Empordá),no han tingut oportunitats de veurela... només,saps argumentar,a la critica,de forma sistematica, que si l´han vist.Aixó et delata,ves canviant de consigna de tant en tant.O potser,ho dius,perqué estas amb complicitat,amb persones,"institucions" de tota mena, i teniu controlats els multiples passis que s´han fet.A Cannes,potser només hi havia tres espectadors,hi a Ullá,eren cinc.
Bé,jo em pensaba que la NKVD(et sona)després KGB i la OSS després CIA,els seus sistemes d´infiltració,ja no eren un referent,pero potser amb aquest cas,encara si.Amb la de multiples gabinets d´assesorament,per a contrarrestar,les veus radicals i/O alternatives a la xarxa,heu escollitla pitjor.Per molts calés,que hi hagui darrera,sempre hi ha errades.El que pasa,es que aquesta es de les sonades.
Per cert,suposo,que ja l´has vist...
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
A lúltim critic del ram, soc peret, i no conec de res a Joanic... :P i la teva teoria de la conspiració em demostra ben bé que us falta un llum, i que us creieu el melic revolucionari del món :P

que et sentin be les crispetes...
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
pepet es un altre pesat indecis sobre si tirar-se a la via demá o esperar a un altre dia.

Tira't-hi ja, pepet que t'esperen al cel dels rectes... !D
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
14 set 2006
he vist que es faràn algunes accions,

només com a comentari, potser sería més fructifer, en comptes de criticar en aquestos directament a la peli, ja uqe a la fí es una de les tantes i tantes pelis, i casi totes les películes son raccionaries, sexistes, etc... com a reflex de la societat actual que també ho és, centrar les accions en denunciar justament, de que tot seguei x igual i que res a canviat, denunciar els muntatges policials i demanar la llibertat per els anarkistes pressos.
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
15 set 2006
És una pelicula, no pas un documental históric.

Potser molta gent despres de veure la peli li entren ganes de documentar-se i de coneixer la historia.

Segur que hi ha gent que no en té ni idea de qui va ser Puig Antic i ara ho decubrirà.

Segur que als feixistes no els hi fà gaire gràcia aquesta peli.

No sigueu tant dramàtics si us plau.
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
15 set 2006
És una pelicula, no pas un documental históric.

Potser molta gent despres de veure la peli li entren ganes de documentar-se i de coneixer la historia.

Segur que hi ha gent que no en té ni idea de qui va ser Puig Antic i ara ho decubrirà.

Segur que als feixistes no els hi fà gaire gràcia aquesta peli.

No sigueu tant dramàtics si us plau.
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
15 set 2006
completament d'acord amb "de que parleu".
comparteixo que no deixa de ser una producció que està feta des del principi en l'encaix del mercat cinematogràfic, però com deien més a dalt, Tierra y Libertad que és?
Ja cansa tanta "palabrería" que penso que no ajuda a fer entendre cap motiu pel qual reivindiquem o critiquem les fórmules de fer d'aquest món.
Òstia tu, es que només per respecte a la família del Puig Antich us haurieu de xapar la boca. I una pregunta, no sereu vosaltres els que el teniu mitificat? A mi sempre m'ha fet pena el que se n'ha fet del seu record, perquè en comptes d'explicar qui va ser, que va passar i per què va passar,ensenyant-lo com un ciutadà crític i compromès amb la lluita antifranquista, penso que es continua utilitzant el seu nom, que continua sent un cap de turc, que és el que va ser quan el van executar.
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
15 set 2006
Critic del RAM?... Jo tampoc no coneixo de res en Peret. Què passa que no se'm permet dubtar de qui critica la pel·lícula? Tú dones per segur que qui la critica resulta que ja l'ha vista, però jo això no m'ho empasso perquè massa vegades la gent critica d'oïda i no per ella mateixa.

Però clar, aquí molt parlar de llibertats però si hi ha algú que es questiona alguna cosa automaticament se l'acusa d'infiltrat i a sobre també de farsant. D'on ho has tret que en Peret i jo siguem la mateixa persona?

Un altre cop abans de llençar falses acusacions t'ho penses una miqueta...si us plau.
Salvador
18 set 2006
Para reivindicar, reivindiquemos derechos reales que a diario se violan en el mundo, por dirigentes,políticos,especuladores y caraduras, no por directores y artistas!que esta es una película y el cine es arte!!no gastemos tinta y esfuerzos en criticar el trabajo ajeno,sobre todo cuando intenta homenajear la figura de un Hombre y contribuir a su recuerdo!Vuestra crítica,Condena,y en cierta medida Censura,y no queréis eso,verdad?
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
19 set 2006
EStic d'acord amb que a aprtir d'ara molta gent sabrà encara que sigui pero sobre qui va ser en Salvador...També penso que es un homenatge a les seves germanes. Si no us preocupesiu de coses que no tenen importancia aconseguirieu molts més objectius. Només es una peli, no un documental ni un film reivindiatiu. A més, está molt be tractada per que no es partidista.
¿algú sap on trobar infromació real de Puig Antic? es que estem preparant una esposició...
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
19 set 2006
Pues yo acabo de verla y me ha gustado mucho, me parece que está muy bien trabajada y que han sido capaces de transmitir todo lo que querían. El desenlace es muy duro, pero ya se sabe a lo que se iba.
No sé porque decís tanta gente que no se acerca a la historia que fue cuando sus hermanas dicen todo lo contrario...
No sé si me habré metido el el foro adecuado, pero aconsejo que vayáis a verla.
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
19 set 2006
pues yo acabo de verla y me ha gustado mucho, está muy bien trabajada. Consigue transmitir todo lo que quiere y el desenladce es muy duro, aunque ya se sabe a lo que se va. No entiendo muy bien porque decís que no se acerca a la historia real cuando sus propias hermanas dicen que sí.
Yo no sé si me habré metido en el foro adecuado, pero aconsejo que vayáis a verla.
Re: No aneu a veure 鈥淪alvador鈥?
20 set 2006
Gracias per recordar a tothom el que es la llibertat d'opinio i d'acció.
Gracias per prohibir anar al cinema a veure aquesta peli.
Gracias per fer actuar com l'estat i protegir-nos de les coses dolentes que no veliu que veiem.
Re: S de Salva
20 set 2006
A mi lo que me da por culo es que muchos de los que ponen a parir ahora "Salvador" son los mismos que antes se les caía la baba con "V de Vendeta". Todavía recuerdo como nos contaban sobreexcitados que esta era una clarisima alegoría del anarquismo !?¿!?. Joder seamos serios, eso si que era un producto de consumo masivo "made in" Hoollywood y nadie abrio la boca (mas bien todo lo contrario).

¿Que "Salvador" se ha equivocado parcialmente a la hora de reflejar la realidad? Puede ser, esto pasa a menudo en muchisimos films, no es el único.

¿Que el mero hecho de poner dinero para hacer la pelicula es contradecir el espiritu anticapitalista de Puig Antic y del MIL? Sinceramente ¿como coño hago una película de ficción sin que me quede como un video casero por no poner pasta? es imposible ahora, lo cual no quiere decir que en el futuro tambien tenga que ser asi.

En lo que estoy totalmente deacuerdo es que el resultado final hubiera sido de muchisima mas calidad, mas serio y menos costoso si el tema ( el asesinato de Salvador)se hubiese tratado a modo de documental. Pero joder no seamos como la COPE, todo el dia diciendo lo que hay y lo que no hay que ver. Que vaya a verla el que salga de los cojones y que se mee en ella el mismo numero de gente a ser posible.
una GRAN pelicula
03 oct 2006
A MI M'AGRADAT MOLT LA PELICULA. NO OBLIDEM QUE CAP FILM RELATA AMB EXACTITUD EL QUIT DE LA HISTORIA. AQUI, SIMPLEMENT, S'HA TRATAT DE DEIXAR VEURE COM UN NOI, TAN SOLS JOVE, LLUITA PER LA SEVA LLIBERTAT, I LA DEL SEU POBLE. LES SEVES ANSIES I ACTITUDS, EL PORTEN A UNA CONDEMNE TOTALMENT INJUSTA. NOSALTRES, PODEM GAUDIR D'AQUESTA DEMOCRACIA, GRACIES A LES LLUITES ANTERIORS, AQUEST FET SEMBLA DONCS, QUE LOBLIDEM, I NO NOMES A CATALUNYA, SINO ARREU DEL MON.
Sindicat