Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Salvem el Xúqer. manifestació en defensa del riu
13 set 2006
JA N'HI HA PROU !
Dissabte 16 de setembre a les 12:00
Plaça de la Cort d’Albalat de la Ribera
JucarSeco.jpg
Sense prou aigua no hi ha riu! Cabal ecològic ja!
STOP a la SOBREEXPLOTACIÓ i a la CONTAMINACIÓ

Per la plena recuperació del Xúquer!
ARA MÉS QUE MAI XÚQUER VIU

El Xúqer ja no dóna mes de si. Degut a la falta de cabal, el tram entre Albalat de la Ribera i Polinyà està cobert de llentilla d'aigua. Ja han aparegut peixos morts al pont d'Alzira degut a la falta d'oxigen de les aigües. No es tracta d'un episodi de contaminació, sinó de falta de cabal.

QQui gasta més del que té al final es queda sense res. Tanta irresponsabilitat és intolerable. Cal un nou Pla de Conca que establisca un cabal ecològic i evite desastres com el d'aquest final d'estiu. Tenint l'exemple del Segura tant prop, sembla impossible que no s'haja fet res per evitar la mort del Xúquer.

RESTRICCIONS A LA CONCA DEL XÚQUER: SEQUERA O SOBREEXPLOTACIÓ PROGRAMADA?

L'actual Pla Hidrològic de la Conca del Xúquer, fruit del pacte Bono - Zaplana de 1997, ha quedat desenmascarat com a instrument que serví en el seu moment per legalitzar l'expoli del riu. El discurs de Bono a les Corts castellanomanxegues és molt aclaridor. Ara n'estem pagant les conseqüències.

El discurs de Bono a les Corts castellanomanxegues: http://www.xarxadelaiguaclara.org/PXV/Documentacio/Estat%20Espanyol/dicu

El cas Seseña, actualment a la fiscalia, ha posat de manifest que no es tractava només d'un error de planificació sinó d'un plantejament de saqueig dels recursos públics per a generar grans beneficis privats. Les relacions de Zaplana amb Paco "el pocero", vacances en iot i medalles al mèrit en el treball incloses, estan també al punt de mira de les investigacions.

El cas Seseña: http://www.xarxadelaiguaclara.org/PXV/Premsa/Periodicos/0607/060715%20pa

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer intenta evitar per tots els mitjans que el Xúquer s'asseque al seu pas per la Manxa, amb restriccions del 60% (com les que tenen els regants valencians) al les explotacions més pròximes al riu amb l'esperança que es mantinga un cabal mínim. Les restriccions no afecten les noves explotacions crescudes al calor de les subvencions de la Unió Europea. Si el riu s'assecara com en el 96, es veuria obligada a declarar sobreexplotat l'aqüífer i a prendre mesures dràstiques de control dels pous.

crescudes al calor de les subvencions de la Unió Europea: http://www.xarxadelaiguaclara.org/PXV/Premsa/Periodicos/0606/060619%20la

El secretari de la Séquia Reial, Luis Valero de Palma, recomana als regants d'Alberic que no planten hortalisses aquest estiu perquè no pot garantir-los els subministrament. Els torns de reg s'allarguen fins a límits mai vistos. Mentrestant, el promotor del camp de golf dels Foressos manifesta a la premsa que ell rega amb "sobrants" (sic) de la Séquia Reial.

Les disputes per la procedència de l'aigua potable a València capital comencen a eixir a la llum. http://www.xarxadelaiguaclara.org/PXV/Premsa/Periodicos/0606/060629%20Pr

A més, els 120 hectòmetres cúbics anuals d'aigües residuals que ixen cada any de la depuradora de Pinedo i que molestaven per a la celebració de la Copa Amèrica de vela, es desvien ara per la séquia de Revinsanxo directament a l'Albufera. La propaganda oficial ho presenta com a un èxit en la seua política d'estalvi.

Molta més informació:
http://www.xarxadelaiguaclara.org/PXV/PXV_portada.htm
Mira també:
http://www.xarxadelaiguaclara.org/PXV/PXV_portada.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Salvem el Xúqer. manifestació en defensa del riu
13 set 2006
TOTA LA SOLIDARITAT DES DEL DELTA DEL LLOBREGAT AMB LA GENT QUE DEFENSA EL XÚQUER!!

LES ARRELS NO NEIXEN DEL CIMENT!
DEFENSEM LA TERRA!!
Sindicat Terrassa