Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Lleida: Per la plena ciutadania, dret de vot dels nous catalans
13 set 2006
La Candidatura d´Unitat Popular de Lleida ha iniciat una campanya per la plena ciutadania on es reclama el dret de vot dels nous catalans. El primer acte de la campanya ha estat el repartiment de fulls informatius redactats en català, anglès i àrab.
PER LA PLENA CIUTADANIA: DRET DE VOT PELS NOUS CATALANS

Ãs una evidència que en els darrers anys la composició de la societat catalana ha canviat substancialment. Un dels grans canvis que ha viscut la nostra societat és conseqüència de lâarribada de persones immigrades procedents de diversos indrets del planeta culturalment diferents. Lâaportació de la immigració enriqueix enormement la nostra societat però li planteja alhora importants reptes que ha dâafrontar.

Com demostren les onades migratòries que Catalunya rebé durant el segle XX, quan arribaren milers de persones procedents de lâEstat espanyol a la recerca de treball i dâuna vida millor, els Països Catalans han estat tradicionalment una terra dâacollida. Aquesta afirmació (el âCatalunya, terra dâacollidaâ?) no pot quedar-se en un benintencionat i autocomplaent eslògan promocional de la Generalitat sinó que cal transformar-lo en una realitat.

Cal, doncs, que aquelles persones que han arribat a Catalunya dâarreu per viure-hi i treballar-hi, i que per tant han esdevingut nous catalans, gaudeixin de la plena ciutadania. I la plena ciutadania implica que no hagin de contraure únicament els deures que comporta ésser ciutadà català i que gaudeixin dels drets cívics i polítics derivats de la ciutadania catalana. Ãs a dir, que tinguin dret a votar i a ser elegits en totes les eleccions desenvolupades en territori català.

La Candidatura dâUnitat Popular (CUP) aposta per la concessió de la plena ciutadania als nous catalans, pel reconeixement del seu dret a vot i per lâadopció del català com a llengua de cohesió social, convertint-la en la llengua dâinterrelació de tota la ciutadania de Catalunya.

Pel respecte als drets cívics i polítics
Pel dret a votar i a ser elegit de les persones immigrades
Per la plena ciutadania dels nous catalans[text en espanyol]


POR LA PLENA CIUDADANÃ?A: DERECHO DE VOTO PARA LOS NUEVOS CATALANES

Es una evidencia incontestable que en los últimos años la composición de la sociedad catalana ha cambiado de manera substancial. Uno de los grandes cambios que ha vivido nuestra sociedad es consecuencia de la llegada de personas inmigradas procedentes de distintos sitios del planeta culturalmente distintos. La aportación de la inmigración enriquece enormemente nuestra sociedad pero le plantea a la vez importantes retos que debe afrontar.

Como mostraron los movimientos migratorios que Catalunya recibió durante el siglo XX, cuando llegaron a este país miles de personas procedentes del Estado español en búsqueda de trabajo y de una vida mejor, los Països Catalans han sido tradicionalmente un territorio de acogida. Esta afirmación (âCatalunya, tierra de acogidaâ?) no puede quedarse en un bienintencionado y autocomplaciente eslogan promocional de la Generalitat sino que hay que transformarlo en un realidad.

Hace falta, pues, que aquellas personas que han llegado a Catalunya para vivir y trabajar, y que por tanto se han convertido en nuevos catalanes, tengan derecho a la plena ciudadanía. Y la plena ciudadanía implica que no deban únicamente contraer los deberes que implica el ser ciudadano catalán sino que disfruten también de los derechos derivados de la ciudadanía catalana y que tengan, en consecuencia, derecho a votar y a ser elegidos en todas las elecciones desarrolladas en territorio catalán.

La Candidatura dâUnitat Popular (CUP) apuesta por la concesión de la plena ciudadanía a los nuevos catalanes, por el reconocimiento de su derecho a voto y por la adopción del catalán como lengua de cohesión social, convirtiéndola en lengua de interrelación del conjunto de la sociedad catalana.

Por el respeto a los derechos cívicos y políticos
Por el derecho a votar y a ser elegido de las personas inmigradas
Por la plena ciudadanía de los nuevos catalanes[text en francès]

POUR LA PLEINE CITOYENNETÃ : DROIT DE VOTE POUR LES NOUVEAUX CATALANS

Il est évident que pendant les dernières années la composition de la société catalane a changé dâune façon substantielle. Lâun des grands changements vécus par nôtre société est conséquence de lâarrivée de personnes immigrées provenant de plusieurs endroits de la planète culturellement divers. Lâapport de lâimmigration enrichit énormément nôtre société mais lui présente au même temps des importants défis quâelle doit affronter.

Comme le démontrent les migrations que la Catalogne a reçu pendant le XX siècle, quand des milliers de personnes provenant de lâEtat espagnol sont arrivées à la recherche de travail et dâune meilleure vie, les Pays Catalans ont été traditionnellement une terre dâaccueil. Mais cette affirmation (« Catalogne, terre dâaccueil ») ne peut rester comme un slogan avec des bonnes intentions et autocomplaisant, elle doit être transformée en une réalité.

Il faut, donc, que toutes ces personnes arrivées en Catalogne dâailleurs pour y habiter et y travailler , qui sont devenus en conséquence des nouveaux Catalans, jouissent dâune pleine citoyenneté. Et la pleine citoyenneté implique quâils doivent accomplir les devoirs dérivés dâêtre citoyen catalan mais aussi quâils jouissent des droits civiques et politiques dérivés de la citoyenneté catalane. C'est-à-dire, quâils aient le droit de voter et dâêtre élus dans toutes les élections qui ont lieu en Catalogne.

La Candidatura dâUnitat Popular (CUP) soutien la concession de la pleine citoyenneté aux nouveaux Catalans, la reconnaissance de son droit de vote et lâadoption du catalan comme langue de cohésion sociale et dâinterrelation entre les membres de la société catalane.

Pour le respect des droits civiques et politiques
Pour le droit de vote et le droit dâêtre élus des personnes immigrés
Pour la pleine citoyenneté des nouveaux catalans
Mira també:
http://www.cup.cat/portal

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Lleida: Per la plena ciutadania, dret de vot dels nous catalans
13 set 2006
com es pot comprovar, l'esquerra independentista practica un etnicisme evident, oi?

(mode ironia on)

ara no diran res els lerrouxistes...

igualtat ara !
per a persones i pobles!
Re: Lleida: Per la plena ciutadania, dret de vot dels nous catalans
13 set 2006
em, sembla una campanya molt interessant, cldria estendre-la arreu
Re: Lleida: Per la plena ciutadania, dret de vot dels nous catalans
13 set 2006
definitivament, hem perdut el nord!
una vegada més, fent esquerranisme de tercera divisió.

a veure quan començam a fer les coses amb una mica de seny i deixam de proposar disbarats.

al-mayuqi
Re: Lleida: Per la plena ciutadania, dret de vot dels nous catalans
13 set 2006
Espero que no es quedin només amb aquestes 4 ratlles pamfletàries. Cal aprofundir molt més i mullar-se més en el tema de la immigració, sinó és com si no opinessin.

Per exemple. Què en pesen les CUP sobre la capacitat d'absorció de nouvinguts per part de la societat catalana? Hi ha límit?
Re: Lleida: Per la plena ciutadania, dret de vot dels nous catalans
13 set 2006
Espero que no es quedin només amb aquestes 4 ratlles pamfletàries. Cal aprofundir molt més i mullar-se més en el tema de la immigració, sinó és com si no opinessin.

Per exemple. Què en pesen les CUP sobre la capacitat d'absorció de nouvinguts per part de la societat catalana? Hi ha límit?
Re: Lleida: Per la plena ciutadania, dret de vot dels nous catalans
13 set 2006
No pensis en que pot fer les CUP en l´acolliment dels inmigrants, pensa en el que pots fer tu, terraferma.

la pregunta l´hauries de dirigir a les cup,que segur que tenen correu electronic en la seva pag web, tampoc crec que sigui necessari convertir el fil en una mena de consultori dedicat a terraferma i les seves qüestions. Bé bé Bé!
Re: Lleida: Per la plena ciutadania, dret de vot dels nous catalans
13 set 2006
Si han penjat la notícia, també poden contestar els dubtes del fil no?

No els hi demano que que facin res ells, perquè és una cosa que ens incumbeix debatre a tothom i per tant els pregunto que en pensen.

Si algú em pot contestar bé, sinó no sabré que fer, si signar o no el manifest si me'ls trobo pel carrer.
Re: Lleida: Per la plena ciutadania, dret de vot dels nous catalans
14 set 2006
Molt bona campanya. Aquí hi ha una colla de vius que volen que els immigrants treballin i callin i els demanen, tal com he llegit aquests dies, que sàpiguen què és el Corpus. Mecagondeu!La gent que viu a Catalunya ha de saber català i cal posar tots els mitjans per tal que l'aprenguin. Més diners per a professors gratuïts de català per a tots els nouvinguts, però xorrades no, si us plau.
Re: Lleida: Per la plena ciutadania, dret de vot dels nous catalans
14 set 2006
Respecte als comentaris de Terra Ferma, és evident, sota el meu punt de vista, que tot país té un límit per a acollir nouvinguts. Ara bé, per a solucionar aquest problema hi ha dues vies:

a)la dels analfabets, és a dir, carregar les culpes contra la gent que vé.

b)la del sentit comú, apuntar directament al cor de les desigualtats socials que fan que la gent hagi de marxar del seu país.

D'altra banda, cal preguntar-se a qui interessa tanta quantitat de sense papers. Feu una prova, calculeu un sobrecost de prop de 1000 euros per treballador sense papers i penseu en les empreses del vostre poble, en quants en tenen contractats. Després penseu quina ideologia tenen els empresaris. Veureu ràpidament per què ridiculitzen tant les demandes de papers per a tothom!
Sindicat Terrassa