Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Un altre 11 de setembre: celebrem 100 anys d'inici de la noviolència de Gandhi
12 set 2006
..Per aprende a no repetir els mals records
untitled.bmp
En els magnífics i desconeguts Jardins Gandhi del Poble Nou de Barcelona hem homenatjat aquest genial homenet, reproduit en una escultura del premi Nobel Adolfo Perez Esquivel, per haver iniciat ara fa 100 anys a Sudàfrica la primera campanya noviolenta, que anys més tard seria l'arma clau per aconseguir la independència de la �ndia i moltes altres lluites d'alliberament.

Només fa 100 anys que Gandhi va obrir un camí operatiu i possible per transformar els conflictes entre castes, entre cultures, entre religions, entre nacions.. per aconseguir la justícia i la independència, per lluitar contra la dominació... però tot respectant la vida i la dignitat dels enemics.

Des d'enguany, l'11 de setembre no conmemorarem sols el dia en que la violència, la guerra, el terror.. van destruir vides a Catalunya el 1714, a Xile el 1973 o a Nova York el 2001... sinó el dia en que el 1906 va nèixer a Sudàfrica l'estratègia noviolenta per lluitar per la justicia sense augmentar l'espiral de violència.

Esperem que en les properes Diades de l'11 de setembre ens trobem també portant flors als Jardins Gandhi, tot apostant com ell, per vèncer i transcendir la violència com a mitjà per dirimir conflictes.
Mira també:
http://www.nova.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un altre 11 de setembre: celebrem la derrota militar
13 set 2006
Visca la lluita armada
Re: Un altre 11 de setembre: celebrem 100 anys d'inici de la noviolència de Gandhi
13 set 2006
Ho sento molt, respecto molt a Gandhi i la seva coherència, respecto que fos una persona que aguantava el que ningú seria capaç d'aguantar per principis. però no ens oblidem que paral·lelament a la lluita pacífica de Gandhi s'estaven donant d'altres lluites armades a tota l'India, i va ser la pressió de tots aquests condicionants els que van produir que l'imperi britànic finalment es rendís.

Entre tots van aconseguir l'independència, sense explicar això ningú entendrà com un país tan pacifista com ens voleu pintar, pocs mesos després es va liar en una guerra entre hindus i musulumans que encara està present i que va suposar un dels èxodes més grans que la història recorda.
Re: Un altre 11 de setembre: celebrem 100 anys d'inici de la noviolència de Gandhi
14 set 2006
El Gandhi era un fill de puta.

Mentre deixava que la població morís de gana, feia el joc a la noblesa índia. Els camps més fèrtils, que havien estat en mans del poble on s'hi cultivava arròs, ara estaven a mans de la noblesa índia i estaven dedicats al cultiu de cotó i arròs, però per exportar a la Gran Bretanya.
El Gandhi mai va atacar l'oligarquia índia, de la qual n'era descendent, si no com s'explica que es pogués permetre estudiar a Anglaterra.

Gandhi mai va esperonar la massa popular a recuperar els camps que havien estat seus i a tornar a cultivar arròs per no morir de gana, al contrari, es va dedicar a atribuir la culpa de tot a l'ocupació britànica.
Per això, va enganyar el poble i va afirmar que si cada indi es fés el seu propi vestit els britànics s'arruinarien i marxarien.

D'aquesta manera, Gandhi no només va fer del gran terratinent indi una figura necessària (només a ell es podia comprar el cotó) sinó que a més va ser una figura patriòtica.

Gandhi és el més gran malparit del segle XX que ha sortit més ben parat.
Per això demano, abans de agenollar-se davant un còmplice de milions de morts per inanició, ens informem tots una mica millor per posar a tothom on es mereix.

Salut.
Sindicat Terrassa