Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: sense clasificar
L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
Com que tot es questionable, i fins i tot la mateixa fè en una idea, per maca que sigui, hauria de poder ser-ho.. M'atreveixo a plantejar lo següent, sense pels a la llengua:
Si Catalunya aconseguís la independència, creus que:


1.-Baixarien els preus dels pisos i molts joves es podrien emancipar?

2.-Milloraria sensiblement l'assistència educativa, sanitaria, etc..??

3.-Acabariem amb la destrucció del litoral català i del pirineu per part de les empreses constructores catalanes, espanyoles i extranjeres?

4.-S'impediria desde alguna administració de defensa de la gent gran el desnonament de moltes persones de 3ºedat que viuen en barris pobres pero sotmesos a una gran tensió especulativa?

5.-Acabariem amb la llei del civisme de barcelona i la brutalitat policial contra qualsevol acte que no estigui partenaritzat o avalat per algun organisme vinculat amb l'ajuntament, la generalitat, l'estat o alguna gran empresa de prestigi?

6.-Anivellariem una mica les exagerades diferències de sou que s'apliquen per exemple, entre el treball d'una operaria d'un supermercat ..i d'un reparador d'ordinadors?

7.-Fariem polítiques molt més efectives en pro de la facilitació d'energies alternatives i ecològiques?

8.- Seguirem permeten que es torturin animals i se'n facin espectacles regulars a diverses poblacions catalanes? (per ex. els correubous, les corridas, etc..)

9.-Seguiriem perseguint i encarcellant al camell que ven marihuana al barri i al jove que fuma 4 petas en una placeta, ..mentres celebrem les vendes de cava català i ens sumem a la festa quan el president de la nostra empresa tal agafa una mona ben forta?

10.-Seguirem vetant o restringint l'entrada lliure d'inmigrants extracomunitaris que necessiten cercar un lloc millor per viure i desenvoluparse com a persones?

11.-Seguirem destinant menys d'1% dels nostres pressupostos en ajudes a cooperació per als païssos subdesenvolupats?

12.-A nivell de comunicació, seguirem apostant per uns mas media corporatius que ens docilitzen i imbecibilitzen sense frè? ..Mentres posem trabes d'emisió i radiodifusió a tots aquells altres mitjanç alternatius, creats per entitats i/o colectius dels moviments socials que son generatrius d'idees noves, més que no pas consumidors pasius de coses hipermastegades?

13.-Permetrem que fructifiquin les iniciatives llibertaries i que la societat catalana en general no s'estructuri de forma piramidal com la resta d'estats ni reprodueixi totes les altres merdes de qualsevol altre estat?

14.-I per últim potser... (tot i que cabrien infinitat de punts).. Que fariem si dins aquesta catalunya sobirana, un grup de gent d'una comarca (per exemple una colla de hippys)o d'un barri, o d'una xarxa... volguessin i consensuessin entre ells/es "independitzarse" de Catalunya i crear una zona autònoma totalment alliberada? Els permetriem independitzarse?


Si el model del futur estat català que està en el cor i en la ment de la majoria de les/els independentistes catalanes és un mòdel realment trencador amb els altres models tradicionals d'estats-nació i fent una Catalunya ostensiblement millor que l'actual en cadascun dels sentits suggerits (i en molts més que no se m'han acudit!) jo mateix ara em faré independentista. Pero si una Catalunya "lliure" i sobirana significa una catalunya lliure esclava del capitalisme, enmetzinada d'hipocresies institucionals, bastant pasiva (com el mateix Estat espanyol) respecte a les questions de solidaritat i drets humans, etc.. és a dir, una Catalunya tant merdosa com Espanya, per això no necessito cap Catalunya lliure, entre altres coses, perque per cagarme contra un estat així, prefereixo que tot segueixi com està i despotricar contra Espanya (la "culpable de tots els mals"), com fà en Rubianes, enlloc de fer-ho contra Catalunya, com feia un que es diu Boadella.

-fulanu.


"Els estats jo penso que compartimenten, desgraciadament sempre més mal que bé, l'espai de la humanitat"

-menguanu.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
...i contra franco lluitàvem millor
Que torni el feixisme!!!
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
el nacinalismo engendra odios entre pueblos, eso es la semilla racista del fascismo. Yo he sido atacado muchas veces por expresarme como se, por fanáticos catalanistas de esos ke están contra españa, como si yo fuera españa o español, eso os guste o no pasa con el nacinalismo. mira el caso Rubianes, si alguien hubiera dicho lo mismo de cataluña aqui llo huebiran machacado. es mi opinión
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
1-No se perquè fas preguntes, si te les has de respondre tu mateix d'una manera que sembla que no queda cap altre alternativa, això s'en diu monoleg.

2-La independència o la revindicació nacional, és una tasca democratica, es a dir, per a molts revolucionaris, es un objectiu més cap a la revolució, no té sentit doncs que plantegis que si després de la indepèndencia sera tot un paradís. Es com preguntar-se si la rehabilitació de les vicitimes franquistes porta a que baixin les hipoteques, absurd no?, però igualment crec que es una ben legitima revindicació, es tracta doncs d'una revindicació DEMOCRATICA, aquestes ens encaminen cap a les REVOLUCIONARIES, ja que per exemple el dret d'autodeterminació es un dret que Espanya amb el seu aparell post-franquista monarquic no podra permetre mai, i que portara a les masses a un combat contra L'Estat, en el que la petita burgesia que dirigeix gran part del moviment avui en dia, sera passada per sobre pels revolucionaris, ja que aquesta en verita mai s'ha volgut enfrontar directament al Estat, per por que el moviment pugui acabar en revolució i perillin els seus privilegis.
L'independentisme català no és una ideologia
12 set 2006
A veure, això està mal formulat, l'independentisme no és una ideologia, és acceptar que existeix un poble amb un marc geopolític concretb i amb uns drets nacionals.
A partir d'aqui hi ha moltes ideologies, que al cap i a la fi no vol dir res més que diferents maneres d'organitzar una societat, és a dir per un revolucionari català la independència política dels Països Catalans no ha de ser res més que una EINA cap a l'emancipació del seu poble a tots els nivells, la independència és un trencament, ruptura, amb els estats espanyol i francès, a partir d'aqui els i les catalanes ens hem de posar d'acord sobre com ens organitzem, amb un estat o sense, en una societat assamblearia o una societat piramidal...

És així de senzill, ser independentista, no és ser revolucionari per si sol, són revolucionaris aquells independentistes que a més de tenir clar el tema nacional tenen clar el seu càracter anticapitalista.

Au salut !!!!
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
Sí l'estat català fós controlat per aquells que ahir cridaven contra la bandera republicana a la mani de l'Onze de Setembre, ja em begut oli...
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
Per de moment aturaríem l'estat de colonialisme a que estem sotmessos a dia d'avui a nivell econòmic.

Per què us penseu que hi va haver tan d'enrenou quan es va tramitar el nou estatut?

Perque al colonialisme espanyol no li interessa que els catalans gestionem els nostres propis recursos. És curiós que els que aneu de super esquerranossos antinacionalistes dongueu tota la volta a la rosca i acabeu fent el joc al centralisme.

Clar que potser molts no heu de fer ús de l'educació ni de la sanitat pública catalana , sort que teniu si és així.
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
Hi ha independentisme català que és revolucionari i n'hi ha que no. Així de senzill. Ara, si vols crear merder, crea'n.
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
mes
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/273015

La protesta sobre la repressio a Cohn-Bendit el febrer del 68 era revolucionaria? significava alguna cosa per la solidaritat amb els vietnamites?... una espurna

la lluita contra l'otan era revolucionaria? feia baixar els preus dels pisos? que hagues passat si s'hagues guanyat el referendum?... dues
la lluita x es revolucionaria? serveix per la lluita z? fa baixa el preus dels pisos? que passara si la guanyem?.... tres

la lluita contra l'Otan era justa... la lluita contra la repressio a Cohn-Bendit ...segur que tb ho era, la lluita X segur que tambe ho sera...

Treure'ns de sobre el jou de l'espanyolisme per a mi seria un canvi revolucionari, a la meva vida quotidiana.

Per suposat que si amb aquest canvi el seu sistema de poder queda tocat no continuare dient "si senyor" als altres aspectes del seu sistema

("antinazi", Lerroux era tan republica i demagog com tu, ell a mes era espanyolista i se sap que va ser un agent de la policia, d'aqui va anar a parar a ser la crosa de l'extrema dreta feixistitzant)
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
parece que estas cantando una canción. No sé si entiendo que me hablas de un determinismo histórico que empieza en la democrácia y acaba en la revolución. Pues no se? a lo mejor es que vivimos en un vivimos en un sistema global capitalista, y sí, nadie dice que no haya que presevar la cultura, pero la realidad es que el nacionalismo enfrenta a las culturaus para defender una que se supone opresora. Pongo por caso catalunya y espanya, que yo sepa estas dos culturas son tan ,o no ,capitalistas en lo bueno y en lo malo, por tanto no tiene sentido el enfretamiento entre madrileño y catalanes. Ahora si me hablas de ir a combatir el consumismo y despilparro, el desarrollismo, o cosas asi, pues pienso que eso es común en todas la culturas y además no las enfrenta, que además eso es luchar contra el capitalismo. lo otro es desviar los problemas, por muchos baños que de revolucionario que le demos.
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
NO HAY PROBLEMA !!

NI CONSEGUIREMOS LA INDEPENDENCIA DE DERROTAREMOS AL CAPITALISMO... CON DICURSOS COMO LOS QUE ALGUNOS ESCRIBEN.

SOLO LOS REVOLUCIONARIOS (NACIONALISTAS O NO PODRÃ?N) DESTRUIRLO SI ESTAMOS UNIDOS

... LOS DEMAS MAREAR LA PERDIZ!!
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
estic d'acord amb moltes coses que dius, fins i tot amb que de vegades els "nacionalismes" i ho poso entrecometes perqué el que tu entens per nacionalisme es molt ampli fan que la gent es torni hipòcrita i acumuli rencor amb més facilitat, però aixó és una qúetió psicologica, de maduresa personal. Qui estigui d'acord amb preservar una cultura (com el català que no té altre lloc on estar que als païssos catalans amb totes les seves varietats), que parli la llengua.

Una llengua no es perd perke els de fora no la parlin, sinó perke no la parlem nosaltres!
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
D'extrema dreta independentista catalana, també n'hi ha. Tú ne'ts l'exemple.
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
es ke el nostre nacionalisme s' ha de centrar en la nostra cultura i llengua, no per enfrontar-nos, sinó per defensar la nostra existència.
I molts no ho entendran però es igual, pq es una cosa que es porta a dins desde fa 300 anys, sinó no sestaria parlant d' aixo, pq no es pot callar així com així una cultura i nació de més de 1000 anys.
si fos per alguns només es parlarien dos llengües: anglès i castellà i això només vol dir la homogeneitat del pensament.
jo com molts penso que la nació catalana s' ha de construir no per ser un altre estat capitalista, sinó amb l' objectiu social llibertari, i més sabent la historia dakest pais.
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
12 set 2006
Sr. Zapatero,

Desde Catalunya queremos reivindicar el derecho a la autodeterminación que nos corresponde como a pueblo. No somos ni una región de España, ni una realidad nacional, ni una identidad nacional, ni una nacionalidad histórica, que les quede claro que somos un pais.
El derecho a la autodeterminación, por muy facha que sea el Estado Español, es un derecho básico, que si no os gusta no es nuestro problema, pero actualmente está reconocido por la ONU. Hasta que no se nos reconozca el derecho a la autodeterminación la lucha seguirá viva!
No pararemos, no somos españoles, no tenemos nada que ver con vosotros.

SOM UNA NACIÓ, AUTODETERMINACIÓ!

(aquesta carta a: http://www.la-moncloa.es/FormularioContacto.htm)
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
13 set 2006
PESATS
mori l'infantilisme esquerranista!!!
13 set 2006
L'independentisme català, és una ideologia madura?
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
13 set 2006
ERC: 'La independència és necessària, no podem demanar permís a Madrid per tot el que fem'


El president d'Esquerra , Josep-Lluís Carod-Rovira, en el decurs d'una entrevista al programa Els Matins de TV3 ha explicat que âla independència és necessària per poder prendre decisions sobre temes tan actuals com la crisi de l'aeroport, les adopcions internacionals o el control de fluxes migratorisâ?. Segons Carod, el fet de ser europeu no es contradiu amb el fet de voler ser independent ja que âa Catalunya ja fa molts anys que Esquerra es creu més que ningú la condició europeïsta i no és casualitat que Europa estigui ara més cohesionada que mai quan actualment hi ha el major nombre d'estats independentsâ?.

Carod-Rovira ha destacat que âEsquerra està plantejant una campanya molt ben fonamentada sobre compromisos ferms basats en les necessitats reals de la ciutadaniaâ? i ha destacat el compromís en l'àmbit sanitari i en l'àmbit de l'educació. Carod ha explicat que âsi Esquerra està al Govern es reduiran les llistes d'espera en diagnosi i intervencions quirúrgiques en un 50% i en cas que es sospiti que el pacient pot patir un càncer tant la diagnosi com l'eventual intervenció es realitzaran en un termini de 15 diesâ?. Pel que fa a l'educació, el president d'Esquerra ha destacat âla importància del Pacte Nacional per l'Educació que ja conté el compromís d'assolir la gratuïtat dels llibres de text escolars en un termini de tres cursosâ?. En l'àmbit de l'educació, Carod també ha explicat una de les principals novetats que aportarà el programa d'Esquerra que és âpoder unificar en un sol centre o Institut-Escola el cicle educatiu de primària i secundària de manera que els alumnes estarien al mateix centre durant tot el tram d'ensenyament obligatoriâ?.
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
13 set 2006
però que cony poseu aquí al Carallot, aquest ens ha d'explicar que no hem de demanar res a Madrid? El principal aliat del PSOE fins que li van posar les banyes amb CIU?
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
13 set 2006
ERC,en el seu moment va fer el que s´havia de fer,votant afirmativament l´investidura de Zapatero com a president espanyol, i expulsant Aznar i el seu aparell de totes les institucions amb seu a Madrid.

Per altra part, aquests setmana, el Govern espanyol ha obert prèvia a la tramitació dels pressupostos una sèrie de reunions. El representant independentista,ha explicat que li ha traslladat a Solbes la necessitat de "augmentar considerablement" el fons d'atenció a la immigració -proposta d'Esquerra des dels Pressupostos de 2005 i que va comptar amb una dotació de 180 milions d'euros per aquest any- perquè l'Estat ofereixi una contraprestació econòmica a les administracions autonòmiques i els ajuntaments que estan carregant amb el gruix de l'atenció als nouvinguts. Puigcercós ha considerat "curts" els 400 milions que Solbes pensa destinar al desplegament de la primera fase de la llei d'atenció a les persones dependents com ara la gent gran i els minusvàlids. Per últim, Puigcercós ha reclamat a Solbes una partida específica dins els Pressupostos destinada al desplagament de la LOE, la Llei Organica d'Educació.

El president del Grup parlamentari d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha denunciat que les xifres que ofereix el Ministeri d'Economia sobre la inversió de l'Estat a Catalunya en els Pressupostos de l'Estat per al 2007 no concorden amb la realitat i la promesa d'arribar al 18,8 per cent del total pressupostos, com marca l´ Estatut vigent sorgit del pacte entre la dreta catalana,zapatero i els ex-comunistes, més conegut com Estatut de la Moncloa, i que va contar amb l´oposició més frontal dels republicans catalans.
Re: L'independentisme català. És una ideologia revolucionaria?
13 set 2006
Jajajaja, bonitas charlas entre los lameculos del poder, que se dejarian dar por cula por el primer friky que les diera un pollo de coca, anda iros a lavaros guarros, ni que capital ni que pollas so mierdas si vosotros sois las putas de la calle, los vendedores de relojes estropeados, los idiotas que mientras se pelean por unas siglas su pais esta siendo invadido y se pudre por la corrupcion por los 4 lados.Encima os creeis que por una mani de unos tios con falda, que por okupar casa el tio Vicente que esta en obras y por dejaros rastas y invitar a que se folle a vostra hermana el pobre Mohammed vais a derrotar al sistema? jejeje, seguid asi majos.

Eh, guarro, acércate hacia aquí
te tengo varias cosas que contar
Pobre ignorante, subvencionado
por tipos que te quieren engañar
¿No te das cuenta, criaturita,
que sólo te pretenden manejar?
Nos seas tan simple, analfabeto,
Preocúpate y párate a pensar
¿Porqué los que te dirigen
siempre a cubierto están?
Viviendo siempre tranquilos
a ellos no molestarán
Escucha esto, que a ti te cuento
hablando y una vez, para variar
los que gobiernan sólo te tienen
pa darle colorcillo a la ciudad
Ni te imaginas qué harían contigo
si no les fueses de utilidad:
carne de horca, o de presidio
Y esto que te digo es la verdad
La cosa es simple, hasta tú puedes,
si quieres, comprenderlo si lo ves:
cuatro hijoputas que se enriquecen
y mientras tú defiendes su interés
Eh, guarro, ¡despierta, coño!
Te cuento la movida como es
Me da lo mismo si lo comprendes
entero, del derecho o del revés.
Sindicat Terrassa