Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Els catalans de Dublin surten al carrer per celebrar la Diada
11 set 2006
La comunitat catalana resident a Dublin ha organitzat aquest cap de setmana diverses activitats per celebrar l'11 de setembre també des d'Irlanda.
DSC03311.JPG
Aquest dissabte 9, diversos catalans es van concentrar en el Spire Tower, centre neuràlgic de Dublin, per explicar als irlandesos la Diada Nacional de Catalunya. Sota el lema de "Catalonia is not Spain", es va iniciar una reivindicació pionera a Dublin per part de la comunitat catalana que hi resideix en l’actualitat, que va suscitar l'interès i curiositat dels dublinesos. Precisament aquest acte es va organitzar espontàniament sense estar sota les sigles de cap partit polític, i amb gent de diverses tendències polítiques.

L'acte central de la celebració de la Diada a Dublin es farà el dilluns 11 amb una concentració de caire més institucional. Per primer cop, els catalans d'Irlanda homenatjaran els brigadistes irlandesos que van lluitar per la causa catalana a la guerra civil. L'11, la comunitat catalana farà una ofrena floral en el Liberty Hall, seu de l'antic Exèrcit dels Ciutadans Irlandesos i del Sindicat de Treballadors, amb la presència de familiars dels ultims brigadistes. Aquest acte constituex així un primer acostament entre la societat irlandesa i catalana sense l'organització de cap partit polític ni institució catalana.

Una comunitat en creixement

Paral•lelament als actes més reivindicatius, l'11 de setembre també es compleix el primer anniversari del portal www.catalansadublin.com. Aquesta web, que conté registrats al voltant de 250 catalans, està constituint una eina important d'acollida i nexe de contacte pels catalans que viuen a Irlanda o pensen anar-hi. Amb una mitjana de 7.000 visites per mes, aquest portal té el mèrit d'agrupar catalans de diverses ideologies i procedències per organitzar activitats culturals i de caire social. Precisament, dissabte 9, es va fer una trobada amb més de 80 catalans per celebrar el primer any de funcionament de la web, i també la Diada Nacional de Catalunya.

A més, i gràcies a la web com una plataforma de recolçament, s'està treballant també en la creació del Casal Català de Dublin que entrarà en funcionament en breu. La comunitat catalana resident a Dublin cada vegada és més gran i el casal constituirà un important punt de conexió catalano-irlandesa.

A part de la constitució del casal, també s'han ajuntat esforços per crear la Penya Blaugrana de Dublin. En aquest cas, la penya blaugrana comptaria amb membres de diverses nacionalitats ja que la capital irlandesa compta amb molts seguidors del Barça.
Mira també:
http://www.catalansadublin.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els catalans de Dublin surten al carrer per celebrar la Diada
11 set 2006
Resulteu patètics. Tots feu igual, tots aneu a Irlanda, Escòcia i altres nacions "oprimides".
Re: Els catalans de Dublin surten al carrer per celebrar la Diada
11 set 2006
Donç has de saver que la novel.la referent d'Irlanda la va escriure en James Joyce en ¡ anglès ! i s'en fotia del nacionalisme "paisà" tot i que ara a Dublin l'Ulises es un icó turístic i polític. Mira per on aquí a Catalunya s'està encumbrant un personatje de molt menys talent, una tal Rubianes que s'ha atrevit insultar els espanyols de forma ben planera i no com el "plasta" del Joyce que en va escriure un totxo de novel.la que no se la pot engullir ni déu...

Amb cops com el d'en Rubianes es segur que no arrivarem enlloc ! El que necessitem es un Ulises a la catalana, recony.
Re: Els catalans de Dublin surten al carrer per celebrar la Diada
11 set 2006
Aqui ningu anat a Irlanda, esta clar que son residents permanents. Que s'extengui l'exemple entre tots/es els catalans de l'estranger.
Re: Els catalans de Dublin surten al carrer per celebrar la Diada
11 set 2006
que, cobrando el paro irlandes?
Re: Els catalans de Dublin surten al carrer per celebrar la Diada
12 set 2006
desde Ponent, amb vosaltres !!!!!
Re: Els catalans de Dublin surten al carrer per celebrar la Diada
12 set 2006
Ànims des del Principat i felicitat per l'acció
Sindicato Sindicat