Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : educació i societat : laboral
CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
10 set 2006

Comienza a las seis de la tarde en Plaza Universitat y termina en la Plaza de Sant Jaume



Están convocados a la manifestación toda la CNT catalana y los sectores con conflictos laborales y sociales, entre ellos los afectados por Expedientes de Regulación de Empleo (ERE) y las huelgas más destacadas en Catalunya, como las de Iberia o Mercadona.
cartel.jpg
Para aprovechar la Diada Nacional de mañana CNT-AIT en Catalunya ha preparado esta manifestación en Barcelona; en ella denunciará los episodios actuales sobre los Expedientes de Regulación de Empleo, pérdida de derechos y puestos estables de trabajo, o las huelgas "considerables" como las de Mercadona o Iberia, episodios que para CNT no se viven desde hace bastantes años.

Según CNT, convoca esta manifestación sin ánimo de protagonismo y con mentalidad solidaria, para convocar a los trabajadores y trabajadoras despedidas o en lucha de empresas como Braun, Seat, Iberia, de la "Xarxa contra la Precarietat" o Mercadona. También a cualquier grupo o entidad social que considere que mañana es un buen momento para denunciar en Catalunya la otra cara de la moneda, la de la precariedad, despidos masivos, deslocalizaciones o la especulación inmobiliaria.

La manifestación dará comienzo mañana en Barcelona a las seis de la tarde en la plaza de la Universitat y tiene previsto terminar en la plaza de Sant Jaume.


CNT convoca una manifestació demà a Barcelona pels sectors amb conflictes laborals a Catalunya


Comença a les sis de la tarda a Plaça Universitat i acaba a Plaça Sant Jaume

Estan convocats a la manifestació tota la CNT catalana i els sectors amb conflictes laborals i socials, entre els quals els afectats per Expedientes de Regulació d'Ocupació (ERO) i les vagues més destacades a Catalunya, com les d'Iberia o Mercadona.

Per aprofitar la Diada Nacional de demà CNT-AIT a Catalunya ha preparat aquesta manifestació a Barcelona; en aquesta denunciarà els episodis actuals sobre els Expedients de Regulació d'Ocupació, pèrdua de drets i llocs estables de treball, o les vagues "considerables" com les de Mercadona o Iberia, episodis que per a CNT no es viuen des de fa bastants anys.

Segons CNT, convoca aquesta manifestació sense ànim de protagonisme i amb mentalitat solidària, per tal de convocar els treballadors i treballadores acomiadades d'empreses com Braun, Seat, Iberia, de la "Carxa contra la Precarietat" o Mercadona. També a qualsevol grup o entitat social que consideri que demà és un bon moment per a denunciar a Catalunya l'altra cara de la moneda, la de la precarietat, acomiadaments massius, deslocalitzacions o l'especulació immobiliària.

La manifestació s'iniciarà demà a Barcelona a les sis de la tarda a la plaça de l'Universitat i té previst acabar a la plaça de Sant Jaume.


Contra el terrorisme patronal, solidaritat obrera!



Catalunya està vivint moments de gran convulsió laboral. D'ençà que es varen iniciar les primeres deslocalitzacions d'empreses ja fa uns anys, la conflictivitat social que això està comportant no ha minvat. Per el contrari, els conflictes laborals es reprodueixen cada cop a més empreses: ERO's, acomiadaments, sancions, morts i ferits en els llocs de treball...

D'exemples en tenim molts i diversos: SEAT (amb desenes d'acomiadaments, i finalment amb un ERO que va fer fora a 660 treballadors i treballadores), Braun (amb un altre ERO, tancant la planta de Viladecans), Mercadona (amb una vaga que ja s'acosta als seus primers 6 mesos), Iberia (amb una vaga sobrevinguda que ningú esperava i que podria donar un nou impuls a la lluita sindical aquí, al marge dels sindicats grocs), etc. Aquests són tant sols alguns dels exemples més emblemàtics, però si busquem trobarem arreu de Catalunya conflictes laborals que no escapen a aquesta lògica de la Patronal d'avuí: arrencar-nos drets socials i laborals que va costar conquistar-los durant dos segles de lluita de classes, sang i drames.

I aquí ens trobem avui, veient com l'Estat i les gestores de drets laborals UGT i CC.OO. estan aprovant de forma continuada noves reformes laborals que institucionalitzen els atacs de la Patronal, tals com la darrera Reforma Laboral o també el nou Estatut del Funcionari.

Des de CNT, pensem que aquestes situacions no són casuals i que cal plantejar una estratègia de resistència clara. L'anarcosindical sempre ha anunciat que la situació de desmobilització obrera que patim és fruït en bona part de l'actual sistema legislatiu: 25 anys d'eleccions sindicals, de traïcions per part dels "grocs", de reformes laborals, etc. Però també és cert que la Classe Treballadora hem perdut molta de la nostra combativitat, la nostra solidaritat i la nostra consciència de classe.

A CNT creiem que tots i totes aquelles treballadores que sentim encara els valors de la Solidaritat, la Llibertat, la Justícia Social, etc. tenim el deure de demostrar que lluitar és possible. Hem de generar esperança i consciència, a través de la solidaritat de classe i la organització dels i de les treballadores, fent front nosaltres mateixes als problemes col·lectius que tenim dia a dia. Hem de demostrar que la lluita és possible, i que inclús -de vegades- podem guanyar.

I és per això que avui, 11 de Setembre de 2006, hem sortit al carrer convidant tots aquells sectors laborals en conflicte, perquè entenem que davant el Terrorisme Patronal, hem d'enfortir la Solidaritat Obrera. Perquè, afortunadament, durant les lluites que des de CNT-AIT hem estat portant aquest últim any no ens hem trobat sempre sols, i hem pogut rebre i donar solidaritat entre altres treballadors i treballadores en lluita.

I avui, com ahir, seguim dient:
PAU ENTRE POBLES, GUERRA ENTRE CLASSES
Barcelona, 11 de Setembre de 2006

Contra el terrorismo patronal, solidaridad obrera!



Catalunya está viviendo momentos de gran convulsión laboral. Desde que se iniciaron las primeras deslocalizaciones de empresas ya hace unos años, la conflictividad social que esto está comportando no ha disminuido. Por el contrario, los conflictos laborales se reproducen cada vez en más empresas: ERE's, despidos, sanciones, muertos y heridos en los lugares de trabajo...

De ejemplos tenemos muchos y diversos: SEAT (con decenas de despidos, y finalmente con un ERE que echó a 660 trabajadores y trabajadoras), Braun (con otro ERE, cerrando la planta de Viladecans), Mercadona (con una huelga que ya se acerca a sus primeros 6 meses), Iberia (con una huelga sobrevenida que nadie esperaba y que podria dar un nuevo impulso a la lucha sindical aqui, al margen de los sindicatos amarillos), etc. Estos son sólamente algunos de los ejemplos más emblemáticos, pero si buscamos encontraremos por toda Catalunya conflictos laborales que no escapan a esta lógica de la Patronal de hoy: arrancarnos derechos sociales y laborales que costó conquistarlos durante dos siglos de lucha de clases, sangre y dramas.

Y aqui nos encontramos hoy, viendo como el Estado y las gestoras de derechos laborales UGT y CC.OO. estan aprobando de forma continuada nuevas reformas laborales que institucionalizan los ataques de la Patronal, tales como la última Reforma Laboral o también el nuevo Estatuto del Funcionario.

Desde la CNT, pensamos que estas situaciones no son casuales y que hace falta plantear una estrategia de resistencia clara. La anarcosindical siempre ha anunciado que la situación de desmovilización obrera que padecemos es fruto en buena parte del actual sistema legislativo: 25 años de elecciones sindicales, de traiciones por parte de los "amarillos", de reformas laborales, etc. Pero también es cierto que la Clase Trabajadora hemos perdido mucha de nuestra combatividad, nuestra solidaridad y nuestra conciencia de clase.

En CNT creemos que todos y todas aquellas trabajadoras que sentimos aún los valores de la Solidaridad, la Libertad, la Justícia Social, etc. tenemos el deber de demostrar que luchar es posible. Tenemos que generar esperanza y conciencia, a través de la solidaridad de clase y la organización de los y las trabajadoras, haciendo frente nosotras mismas a los problemas colectivos que tenemos día a día. Tenemos que demostrar que la lucha es posible, y que incluso -a veces- podemos ganar.

Y es por eso que hoy, 11 de Septiembre de 2006, hemos salido a la calle invitando a todos aquellos sectores laborales en conflicto, porque entendemos que ante el Terrorismo Patronal, debemos fortalecer la Solidaridad Obrera. Porque, afortunadamente, durante las luchas que desde CNT-AIT hemos estado llevando este último año no nos hemos encontrado siempre solos, y hemos podido recibir y dar solidaridad entre otros trabajadores y trabajadoras en lucha.

Y hoy, como ayer, seguimos diciendo:
PAZ ENTRE PUEBLOS, GUERRA ENTRE CLASES
Barcelona, 11 de Septiembre de 2006
mercadona.jpg
mercadona.jpg
Mira també:
http://barcelona.cnt.es
http://www.cnt.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
11 set 2006
jo canviaria el títol de la notícia:

CNT convoca una contramanifestación mañana en Barcelona para hacerle el juego a los sectores españolistas en Catalunya.
Re: CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
11 set 2006
yo pondría, el bloc negre es un grupo de independentista camuflados de anarquistas, que hacen el juego a la izquierda independentista catalanista, porque son un banda de infiltrados. Prefieren ir al Arc de trionf y montar un puesto que con los obreros que están en lucha.

Ves como todo el mundo sabe de decir tonterias.

Alex, cambia el disco chaval.
Re: CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
11 set 2006
vaya dos capullos

visca els que llüitem!!!!!!

visca Catalunya lliure, obrera i llibertaria
Re: CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
11 set 2006
la razones que se han dado, se están explicando desde el primer comunicado. NO ES UNA CONTRAMANIFESTACIÓN, NI NADA POR EL ESTILO. y sin embargo se estan cargando las tintas por un tema, que la verdad no es tan grave, no se acaba el mundo porque haya dos o tres actos programados el mismo día.
Sobre los motivos que damos a los independentista, eso a mi me da igual. La CNT tiene que defender lo que piensa más allá de lo politicamente correcto, porque eso es entrar en política. Yo creo que cuando se entra hay cosas que no se pueden decir, porque es políticamente incorrecto, a pesar de ser en ocasiones razones como un templo. Pe. el nacionalismo español, no se puede comparar nunca al catalán, cuando en ocasiones ejerce los dos una presión sobre el personal, y eso no lo digas en Catalunya porque eres españolista.
Yo creo que los anarquistas lo primero que deben defender es la libertad, y no la de los pueblos, si no la individual, aunque eso pueda sentar mal a otros, que además no son ni anarquistas y son por contra nacionalistas.
La posición del bloc negre, me da la sensación que están más cerca del nacionalismo, que del anarquismo.
Yo por ejemplo, como anarquista o aprendiz, estaré más cerca siempre de una convocatoria de la CNT o de cualquier organización libertaria, que no de la celebración folklorica nacionalista. Pero tampoco se me ocurre decirles lo que deben de hacer, ellos ya sabrán.
Pero lo que me parece grave es el tema de lo políticamente correcto o incorrecto, son axiomas que vienen de la presión mediática, los prejuicios y la falta de determinación de la gente a la hora de actuar; en fin, eso no es anarquismo, es subyugación.
Re: CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
11 set 2006
No existeix el anarco-nacionalisme.
Es una expresio contradictoria en si mateixa, el anarquisme per definicio es antinacionalista, de dalt a baix, de qualsevol tipus de nacionalisme.
Els anomenats anarcoindepes, jo diria que mes aviat son nacionalistes llibertaris per la seva concepcio del socialisme, mes horitzontal, assembleari i democratic, pero nacionalistes a la fi, per exemple, per com prioritzen les lluites identitaries en front les lluites de caracter mes social com ara els conflictes laborals, la sodiraritat amb els sense papers, la lluita contra les presons, etc.
Es el meu put de vista.
Salut
Re: CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
11 set 2006
vinga vinga el sindicato NACIONAL i .ES. I que viva españa i que se jodan los cerdos estos de la izquierda independentista,, eh que si!!

Au va seguiu així colla d'arreplegats que si ja esteu de baixada baixareu cada cop més ràpid.

Amunt el Bloc Negre!
Amunt els Països Catalans i la classe obrera!
Re: CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
11 set 2006
"yo pondría, el bloc negre es un grupo de independentista camuflados de anarquistas, que hacen el juego a la izquierda independentista catalanista, porque son un banda de infiltrados. Prefieren ir al Arc de trionf y montar un puesto que con los obreros que están en lucha."

Perque no dius més tonteries seguides, si el primer és un provocador tu estàs a l'alçada, qui t'ha dit que aquest Alex anirà amb el Bloc Negre? Qui t'ha dit que el Bloc Negre prefereix anar a aquesta manifestació que a la dels obrers? Quina poca vergonya quan s'han fet les coses tan malament com s'han fet i quan heu forçat a un bloc autònom que ja estava convocat a ahver d'aguantar aquesta situació tan absurda i surrealista.

Fa anys que el Bloc negre s'està manifestant en aquesta data, si algun sector llibertari hagués tingut ganes de veritat d'ajuntar més sectors, no de boqueta com es diu, el més lògic és que els que es decideixen de cop sortir un dia a l'any contactin amb els altres llibertaris que fa anys ho estan fent, i no fent publica una convocatoria pocs dies abans de la data per internet, ni convocant per carta un dia abans, o el mateix dia en algun cas, a l'assemblea en que això s'ha de decidir. Així no es fan les coses companys. Tantdebó cada cop més llibertaris estiguin presents l'11 de setmebre i tots els dies que calgui, però si es repeteix tal com s'ha fet aquest any dubto que això sigui una realitat, i molt menys quan alguns es pensen que la seva manifestació és la millor , l'única, la més "anarquista" i l'esforç dels altres durant anys no serveix per res, perque son "nacionalistes" "independentistes" o totes les coses que com a Bloc Negre no s'han dit.

Intentar entrar en una baralla sobre a quina mani s'ha d'anar és el que estan intentant moltes persones. De fet en aquesta notícia no se a quin cuento ve entrar a parlar del Bloc Negre. Ja se que els llibertaris que anem cada any a l'11 de setembre a mostrar el nostre punt de vista llibertari i antiestatista, no som "anarquistes purs" ni tansols valem la pena per aquells que saben perfectament i donen carnets de llibertaris als altres. Però no saber reconeixer que així no es fan les coses i tancar-se en que ho heu fet de puta mare em sembla un error per la vostra part. Hi ha hagut errades i una mica d'humiltat ens hauria de fer veure que possiblement no ha estat la millor de les maneres.

Vaig al Bloc Negre i em considero tan llibertari com qualsevol altra, cap sigla em dirà si ho soc o no, únicament la coherència de les nostres accions i la lluita diària ens ho demostraran. Em fa ràbia que alguns vulguin dir que no s'està amb els obrers quan molts dels que convoquem el Bloc hem estat a mogudes amb mercadona i amb d'altres conflictes laborals al peu del canó i quan molts participen en l'anarcosindicalisme des de la militància de base.

Parleu del manifest, parleu de la convocatòria i deixeu en pau al Bloc Negre. Parlar com anarconacionalistes del mateix és no entendre absolutament res del que significa.
Re: CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
11 set 2006
Els teus "arguments" contra la CNT "Nacional" i ".es" son de nivell de pàrvuls, algu que no pot entendre que davant de un determinat marc juridic i d'explotació el queinteressa es organitzar a tota la classe treballadora afectada es massa curt de mires com per contestar-li res.

P.D : O es que davant una reforma laboral impulsada per l'Estat burgès espanyol no s'ha d'organitzar a tots i totes les afectades ?
Be que sortiu amb estelades, el primer de maig
11 set 2006
Els autoanomenats "bloc negre" o "anarcoindependentistes" esteu fent el "troll" d'una manera espantosa amb el tema d'aquesta convocatòria.

Que potser des del sector sindical se us ha atacat quan el Primer de Maig sortiu a demanar la independència per la tarda?
Re: CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
11 set 2006
Tu ni ets anarcosindicalista ni ets res, deixa de fotre merder i deixa d'acussar a un bloc llibertari prou heterogeni. A rio revuelto ganancia de provocadores.

Que dius que l'1 de maig la gent del bloc negre surt a demanar independències?? Vinga, ves a intoxicar a una altra banda. Molt barata la provocació.

Prou intoxicació!!
Re: CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
11 set 2006
El famós bloc negre no fa res durant la resta de l'any, per tant sería més honrat que callés la boca. Em sembla molt bé que només es faci una mani folclórica a l'any (de fet no em sembla bé, peró vull dir que en tot cas no es criticable o per a insultar-los), ´peró no es raó suficient per a posar-se tant hiistèrics com s'han possat.
Ara resultará que els lliberatris que vulguin sortir a passejar amb la xicota l'once de setembre ho ha de fer amb el permís del bloc negre.
Encara que amb grans discrepancies trobo que s'ha de respectar una mica més a la gent de la CNT que ens agradi o no es passa tot l'any currant en diferents mogudes... i a diferencia de la gent de "certes xarxes" després no et venen a demanar que votis a... qui sigui.

salut!
Re: CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
12 set 2006
El fotut del cas companys és que en el bloc negre també et trobes a algun militant de la CNT, em sembla que el bloc negre no és una organització, ni una sigla, per dir-li si fa una o dos manis a l'any. Precissament el bloc era un punt de confluència de diversos grups i persones llibertaries que durant tot l'any treballen en d'altres col·lectius, sindicats, etc.

Crec que el problema que hi ha és de comunicació i aquí hauran de reflexionar tant els del bloc com els de la CNT, però pel que veig en alguns comentaris sembla que aquí ningú vol reconeixer aquesta manca de comunicació que ha estat evident.
CNT convoca una manifestación mañana en Barcelona para los sectores con conflictos laborales en Catalunya
12 set 2006
Crec que la gent de la CNT sap sobradament qui hi ha al Bloc Negre i s'ha estat parlant amb ells per intentar fer alguna cosa conjunta de cara l'any que ve.

Els col·lectius com Negres Tempestes i Katarko, participants d'aquest Bloc Negre han estat aquest any fent actes amb gent de la CNT tant de memòria històrica com de suport a Mercadona, etc. La majoria de les individualitats que formen part del Bloc, són gent que durant el resta de l'any participen de centres socials okupats, de campanyes de suport a migrants sense papers, de lluita pel tancament de centres d'internament, i moltes altres coses.

Tenim clar que cap dels participants del Bloc Negre té cap raó per insultar ni discriminar la manifestació de la CNT ni a l'inversa.

Així que el debat per part de la CNT i del Bloc Negre crec que es pot considerar tancat, ja que per això tenim els espais assemblearis creats de fa un temps per a debatre-ho.

Salute!
Sindicato Sindicat