Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifest de l'11 de setembre de 2006 del centre social La Màquia
10 set 2006
Des del centre social la Màquia vivim l'onze de setembre com una diada reivinvicativa d'emancipació de les classes populars catalanes i de solidaritat internacional. Sortim al carrer per aconseguir l'autodeterminació del nostre poble i l'autoorganització i sobirania de totes les persones. Ens sumem al conjunt de lluites d'alliberament nacional i contra l'opressió dels Estats, del patriarcat i del capitalisme imperant.
Enguany s'ha aprovat una reforma de l'Estatut que NO permetrà a les classes populars decidir en el nostre favor ni solucionar cap dels problemes que ens afecten diariàment, precarització dels llocs de treball, especulació immobiliària, destrucció del territori, complicitat dels governs davant les múltiples agressions arreu del món, intoxicació alimentària amb trangènics i química diversa, manteniment de les centrals nuclears, consumisme desenfrenat, perpètua dependència envers els combustibles fòssils, manteniment i fins i tot augment de la despesa militar, repressió cap als moviments socials, tortures, morts i vexacions en els centres d'internament per a estrangers, presons i comissaries i un llarg etcetera. Així doncs, amb un referendum on tansols va participar el 49,5 % de les persones amb dret a vot (excloent a la majoria de persones immigrades), pretenen que callem i continuem uns quants anys més amb tota aquesta suma d'injustícies i despropòsits. Aquest Estatut i els de la resta de Països Catalans condemnen el nostre poble a anar desapareixent poc a poc i a seguir sotmès a les ordres del capitalisme més salvatge. Aquests 30 anys d'autonomisme ens han conduït cap a una homogeneització cultural accelerada que ens dilueix totalment dins l'Estat imperialista espanyol i al mateix temps dins aquesta Europa racista, militarista i de pensament únic.

Però nosaltres no callarem, ni esperarem a la següent reforma d'Estatut per a construir dia a dia el futur que volem i somiem per al nostre poble, no anirem a remolc dels interessos del gran capital ni de la classe política. Volem avui mateix la sobirania popular.

Sortirem al carrer una i altra vegada per denunciar muntatges polítics-policials com l'operació estany per justificar una guerra, per aturar el genocidi israelià contra el poble palestí i la sagnant ocupació dels Estats Units a l'Iraq, per donar tot el suport al poble mapuche que resisteix dia a dia contra les transnacionals assassines, als pobles d'Oaxaca i d'Atenco que aquests dies estan patint la més cruel repressió de l'Estat de Mèxic i a tot arreu on hi ha persones que lluiten..

Finalment volem expressar la nostra indignació per tota aquella gent que mor a les costes Canaries i del Mediterrani intentant arribar a Europa. La cruel solució que duu a terme la Unió Europea és més vigilància i control a les fronteres, més repatriacions, ...més morts. I no actua en contra les creixents desigualtats d'aquest món globalitzat que empeny a molta gent a fugir dels països més pobres o a morir.

Visca Catalunya lliure!
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/?category=cultures

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest de l'11 de setembre de 2006 del centre social La Màquia
11 set 2006
El text té un error històric, al meu parer:

Parla d'aquests 30 anys d'autonomisme com al període d'homogeneització cultural, la qual cosa obvia un període diferenciadament més fosc que és el del mandat de Francisco Franco.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more