Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-Barcelona] Solidaritat amb el company Daniel, delegat de la Secció Sindical CNT-Eurocen
10 set 2006

Davant la negativa de l'empresa a retirar la sanció greu que té amb el delegat de la Secció Sindical CNT-Eurocen, ni en el reconeixement de la mateixa secció CNT declara conflicte a l'empresa de logística Eurocen Europea de Contratas, S.L..

Demanem a tots els sindicats de la nostra confederació que recolzin amb l'enviament de faxos i missatges de protesta als números que aquí us facilitem.

¡Eurocen, amb la dignitat dels treballadors no es juga!

¡Reparació de drets a la Secció Sindical i al seu delegat JA!

CNT-AIT Barcelona
Secretaria d'Acció Sindical

Eurocen Europea de Contratas, S.A. és una empresa de logística que gestiona els serveis de una contrata a Zona Franca (Barcelona). A dita contrata els treballadors fan tasques logístiques com recollida de paquets, classificació i repartiment a d’altres empreses client. En aquest context, un grup de treballadors de l’empresa, que treballen amb la contrata de la fil·lial de Telefònica Zeleris (amb seu a Zona Franca, BCN), varen constatar la seva disconformitat amb certes actituts d’alguns caps d’equip i el no cumplimient de totes les normatives vigents en matèria laboral. Finalment varen decidier afiliar-se al Sindicat d’Oficis Varis de Barcelona de la CNT-AIT, constituïnt una Secció Sindical i escollint com delegat de la mateixa al company Daniel.

Arrivats a aquest punt, l’empresa es nega a reconèixer la nostra Secció Sindical ni al seu delegat; sumant a aquestes arbitrarietats tenim la sanció greu, de suspensió de sou i treball per 2 dies, que l’empresa va imposar al company Daniel poc abans de comunicar a l’empresa la creació de la Secció Sindical; quan Daniel ja portava un temps informant als treballadors sobre CNT i les possibilitats d’organitzar-se sindicalment.

Aquesta sanció ve derivada d’una situació d’hostigament cap el treball que el company portava a terme, cumplient aquest amb el seu deure i trovant-se constantement problemes per part de la seva cap d’equip Annabel López. Tal dia va arrivar la situació a l’extrem que Daniel es trovava realitzant les tasques de dues persones (l’empresa havia rescindit el contracte poc abans a l’altra persona, i no hi havia substitut-a); el company va començar a posar les caixes una per sobre de l’altra, fins arrivar a la situació de posar la següent al terra o bé posar en perill la seva pròpia salut apil·lant una més. Aquí és quan la cap d’equip arriva i comença a increpar-lo en lloc d’atendre el problema que havia generat la seva mala divisió de tasques entre l’equip (competèncias que corresponen a la cap d’equip). Derivat de la discussió, se li va imposar al cap de poc una sanció com a mesura intimidatòria.

Davant la negativa de l’empresa a retirar la sanció, CNT declara conflicte amb Eurocen Europea de Contratas, SA. Properament, en cas de no voler negociar una sortida digna a aquesta injusta situació, iniciarems campanya sindical per la via de l’acció directa. Però mentres, us demanem que envieu faxos de protesta als següents números amb un text com el següent:

A EUROCEN EUROPEA DE CONTRATAS, S.A.
PROU DE REPRESSIÓ LABORAL, RETIRADA INMEDIATA DE LA SANCIÓ AL DELEGAT DE LA SECCIÓ SINDICAL DANIEL TENOR.
RECONEIXEMENT DE LA SECCIÓ SINDICAL I AL SEU DELEGAT, DANIEL
REPARACIÓ DE DRETS JA!!!
AMB LA CNT NO ES JUGA!

* EUROCEN BCN: Tlfn (932015711), Fax (932018145).
* o Pedro Torres Rojas (Gerent): cervachan@hotmail.com, 675388500.
o Annabel López Medina (Cap d’equip): 666056704.
* EUROCEN Valladolid (c/ Atrio de Santiago, 1, 2º B - Valladolid): Tlfn (983376034), Fax (983379307).
* EUROCEN RRHH (Madrid): Tlfn (915550050), Fax (915970068), email (seleccion@eurocen.com).
* EUROCEN Centro Nacional División Logística: Tlfn (916787700), Fax (916751032).
* EUROCEN Madrid: Tlfn (913583883), Fax (913583805).

Us agraïm a tots i totes la vostra solidaritat i recolzament per adelantat.

¡Salut y anarcosindicalisme!

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat