Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Contra el terrorisme patronal, solidaritat obrera!
10 set 2006
mani 11 s. petit.bmp
Foto_mani_mercadona.jpg
1_mercadona-huelga.jpg
Contra el terrorisme patronal, solidaritat obrera!

Catalunya està vivint moments de gran convulsió laboral. D'ençà que es varen iniciar les primeres deslocalitzacions d'empreses ja fa uns anys, la conflictivitat social que això està comportant no ha minvat. Per el contrari, els conflictes laborals es reprodueixen cada cop a més empreses: ERO's, acomiadaments, sancions, morts i ferits en els llocs de treball...

D'exemples en tenim molts i diversos: SEAT (amb desenes d'acomiadaments, i finalment amb un ERO que va fer fora a 660 treballadors i treballadores), Braun (amb un altre ERO, tancant la planta de Viladecans), Mercadona (amb una vaga que ja s'acosta als seus primers 6 mesos), Iberia (amb una vaga sobrevinguda que ningú esperava i que podria donar un nou impuls a la lluita sindical aquí, al marge dels sindicats grocs), etc. Aquests són tant sols alguns dels exemples més emblemàtics, però si busquem trobarem arreu de Catalunya conflictes laborals que no escapen a aquesta lògica de la Patronal d'avuí: arrencar-nos drets socials i laborals que va costar conquistar-los durant dos segles de lluita de classes, sang i drames.

I aquí ens trobem avui, veient com l'Estat i les gestores de drets laborals UGT i CC.OO. estan aprovant de forma continuada noves reformes laborals que institucionalitzen els atacs de la Patronal, tals com la darrera Reforma Laboral o també el nou Estatut del Funcionari.

Des de CNT, pensem que aquestes situacions no són casuals i que cal plantejar una estratègia de resistència clara. L'anarcosindical sempre ha anunciat que la situació de desmobilització obrera que patim és fruït en bona part de l'actual sistema legislatiu: 25 anys d'eleccions sindicals, de traïcions per part dels "grocs", de reformes laborals, etc. Però també és cert que la Classe Treballadora hem perdut molta de la nostra combativitat, la nostra solidaritat i la nostra consciència de classe.

A CNT creiem que tots i totes aquelles treballadores que sentim encara els valors de la Solidaritat, la Llibertat, la Justícia Social, etc. tenim el deure de demostrar que lluitar és possible. Hem de generar esperança i consciència, a través de la solidaritat de classe i la organització dels i de les treballadores, fent front nosaltres mateixes als problemes col·lectius que tenim dia a dia. Hem de demostrar que la lluita és possible, i que inclús -de vegades- podem guanyar.

I és per això que avui, 11 de Setembre de 2006, hem sortit al carrer convidant tots aquells sectors laborals en conflicte, perquè entenem que davant el Terrorisme Patronal, hem d'enfortir la Solidaritat Obrera. Perquè, afortunadament, durant les lluites que des de CNT-AIT hem estat portant aquest últim any no ens hem trobat sempre sols, i hem pogut rebre i donar solidaritat entre altres treballadors i treballadores en lluita.

I avui, com ahir, seguim dient:

PAU ENTRE POBLES, GUERRA ENTRE CLASSES

Barcelona, 11 de Setembre de 2006




CNT-AIT de Catalunya i Balears
www.cnt.es
Copyleft: Reconeixement (http://creativecommons.org/licenses/by/2.5/)


Contra el terrorismo patronal, solidaridad obrera!

Catalunya está viviendo momentos de gran convulsión laboral. Desde que se iniciaron las primeras deslocalizaciones de empresas ya hace unos años, la conflictividad social que esto está comportando no ha disminuido. Por el contrario, los conflictos laborales se reproducen cada vez en más empresas: ERE's, despidos, sanciones, muertos y heridos en los lugares de trabajo...

De ejemplos tenemos muchos y diversos: SEAT (con decenas de despidos, y finalmente con un ERE que echó a 660 trabajadores y trabajadoras), Braun (con otro ERE, cerrando la planta de Viladecans), Mercadona (con una huelga que ya se acerca a sus primeros 6 meses), Iberia (con una huelga sobrevenida que nadie esperaba y que podria dar un nuevo impulso a la lucha sindical aqui, al margen de los sindicatos amarillos), etc. Estos son sólamente algunos de los ejemplos más emblemáticos, pero si buscamos encontraremos por toda Catalunya conflictos laborales que no escapan a esta lógica de la Patronal de hoy: arrancarnos derechos sociales y laborales que costó conquistarlos durante dos siglos de lucha de clases, sangre y dramas.

Y aqui nos encontramos hoy, viendo como el Estado y las gestoras de derechos laborales UGT y CC.OO. estan aprobando de forma continuada nuevas reformas laborales que institucionalizan los ataques de la Patronal, tales como la última Reforma Laboral o también el nuevo Estatuto del Funcionario.

Desde la CNT, pensamos que estas situaciones no son casuales y que hace falta plantear una estrategia de resistencia clara. La anarcosindical siempre ha anunciado que la situación de desmovilización obrera que padecemos es fruto en buena parte del actual sistema legislativo: 25 años de elecciones sindicales, de traiciones por parte de los "amarillos", de reformas laborales, etc. Pero también es cierto que la Clase Trabajadora hemos perdido mucha de nuestra combatividad, nuestra solidaridad y nuestra conciencia de clase.

En CNT creemos que todos y todas aquellas trabajadoras que sentimos aún los valores de la Solidaridad, la Libertad, la Justícia Social, etc. tenemos el deber de demostrar que luchar es posible. Tenemos que generar esperanza y conciencia, a través de la solidaridad de clase y la organización de los y las trabajadoras, haciendo frente nosotras mismas a los problemas colectivos que tenemos día a día. Tenemos que demostrar que la lucha es posible, y que incluso -a veces- podemos ganar.

Y es por eso que hoy, 11 de Septiembre de 2006, hemos salido a la calle invitando a todos aquellos sectores laborales en conflicto, porque entendemos que ante el Terrorismo Patronal, debemos fortalecer la Solidaridad Obrera. Porque, afortunadamente, durante las luchas que desde CNT-AIT hemos estado llevando este último año no nos hemos encontrado siempre solos, y hemos podido recibir y dar solidaridad entre otros trabajadores y trabajadoras en lucha.

Y hoy, como ayer, seguimos diciendo:

PAZ ENTRE PUEBLOS, GUERRA ENTRE CLASES

Barcelona, 11 de Septiembre de 2006




CNT-AIT de Catalunya y Balears
www.cnt.es
Copyleft: Reconocimiento (http://creativecommons.org/licenses/by/2.5/)

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat