Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Nova destrucció mediambiental a Lloret de Mar
10 set 2006
"Propera destrucció: 1000 cases a Lloret Verd"

L’Associació Ciutadana SOS Lloret ha realitzat, aquest cap de setmana, una penjada de vàries pancartes a la zona de Lloret Verd i visibles des de la carretera de Lloret-Vidreres. La finalitat de l’acció consisteix en donar a conèixer el projecte urbanístic inclòs en la redacció del nou POUM (Pla d’Ordenació Urbana Municipal), i que preveu la construcció de 1.068 habitatges a la zona boscosa de Lloret Verd.
LLV 1.JPG
NOva destrucció mediamabiental a Lloret de Mar
Pancarta 1.JPG
NOva destrucció mediamabiental a Lloret de Mar
A les pancartes s’hi llegeix “Propera Destrucció: 1000 cases a Lloret Verd�, per tal de denunciar aquest nou projecte urbanístic que representaria la destrucció d’un paratge boscós que es troba als peus de Mont Barbat, amb un interès ecològic i paisatgístic de primer ordre. Aquesta zona de 86 Ha (gairebé el doble d’extensió que Sta. Clotilde), compleix una important funció de corredor biològic i connector paisatgístic.

Les pancartes estan situades al llarg de l’àrea afectada per tal que es pugui veure la gran extensió d’aquesta zona, que va des de la cruïlla del Restaurant Can Buhigas fins a l’entrada del túnel Monturiol, a l’esquerra de la carretera en sentit Lloret – Vidreres.

L’Ajuntament de Lloret ha dit en diverses ocasions que l’assessor jurídic del nou POUM opina que classificar aquesta zona com a no urbanitzable representaria haver de pagar grans indemnitzacions al promotor. Contràriament, SOS Lloret s’ha assessorat jurídicament amb advocats experts en urbanisme que asseguren que hi ha jurisprudència en casos semblants als de Lloret Verd on s’ha classificat com a no urbanitzables paratges que estaven amenaçats urbanísticament.

Des d’aquí, SOS Lloret llença un oferiment a l’Ajuntament per tal de salvar aquest paratge. L’associació pregunta obertament al consistori si realment té la voluntat de salvar aquest paratge natural o no, i que ho facin públic. I en el cas que la resposta sigui afirmativa, SOS Lloret emplaça al consistori a encarregar un estudi jurídic exhaustiu a un bufet d’advocats consensuat per les dues parts, perquè determini les possibilitats de classificar com a no urbanitzable tota la zona o la major part d’ella.

Demanem a l’Ajuntament que sigui valent en actuacions cap a la preservació de l’entorn natural, ja que sinó anem inexorablement cap a un empenyorament del territori que han d’heretar generacions futures, i cap a un creixement expansiu que ens portarà més problemes de manca de serveis i recursos.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nova destrucció mediambiental a Lloret de Mar
10 set 2006
L'alcalde de Lloret és una bellíssima persona que vetlla pels seus estimats ciutadans. Com podeu comprovar en el link adjunt, Lloret es volca en els serveis per la ciutat.

http://www.ronaldinhogaucho.com/

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more