Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: laboral
Davant l'onze de setembre: Declaració de la Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat
08 set 2006
Xarxaconcentracióestatut 11-9-05.jpg
DECLARACIO DAVANT LâONZE DE SETEMBRE


El proper 1 de novembre hi haurà eleccions al Parlament de Catalunya, després que amb prou feines sâaprovés la reforma de lâEstatut, enmig dâuna crisi que va acabar amb el Govern tripartit i amb Maragall.

Des del punt de vista de la classe treballadora, el balanç dels dos anys i mig llargs de govern catalanista i dâesquerres és clarament decebedor: més enllà de la propaganda âsocialâ? que ara despleguen, durant aquest temps han seguit avançant en la privatització de la sanitat i de lâensenyament; lâespeculació immobiliària ha continuat sense fre; han augmentat els impostos indirectes però no pas els dels rics; la precarietat laboral, inclosa la de lâAdministració pública, sâha mantingut en uns nivells intolerables; han autoritzat tancaments de factories i acomiadaments massius en empreses amb beneficis i han afavorit la deslocalització de les fàbriques catalanes; han subvencionat la patronal amb diners públicsâ¦, és a dir, hanposat en pràctica polítiques social-liberals en benefici dels de sempre.


Mentre això passava, els treballadors i treballadores han donat mostres de resistència, tot i la política pactista i desmobilitzadora de les direccions de CCOO i UGT. Un exemple recent és la vaga amb ocupació de pistes duta a terme pels treballadors i treballadores de terra dâIbèria el passat 28 de juliol, plantant cara, de manera ferma, unitària i decidida democràticament,a lâamenaça dâacomiadaments i a les greus agressions contra les seves condicions laborals per part de les direccions dâIbèria i dâAENA (dependent del Ministeri de Foment). Els treballadors del Prat van utilitzar legítimament el dret de vaga en defensa de les seves reivindicacions vitals. Tanmateix, les patronals, el Govern central, lâaparell judicial, CiU (que fins i tot va reclamar la intervenció de lâexèrcit, com la burgesia catalana ha fet tantes vegades) i el Govern tripartit han desfermat una campanya furiosa, consentida per les direccions dels sindicats majoritaris, que s'havien vist desbordades pels treballadors. Des de la majoria dâaquests àmbits sâhan aixecat veus exigint noves restriccions al dret de vaga. No volen que els treballadors del Prat siguin un mal exemple per a altres treballadors, que, davant de situacions semblants, puguin seguir el mateix camí.

Des de la Xarxa fem arribar als treballadors del Prat el nostre suport i el compromís de solidaritat amb la seva lluita davant qualsevol represàlia. De la mateixa manera, reiterem el nostre suport a les lluites contra les deslocalitzacions i els tancaments, contra els acomiadaments i contra la precarietat, com les que ara estan duent a terme els treballadors de Mercadona, Domar-Taurus, el col·lectiu dâacomiadats de SEATâ¦


Denunciem la campanya demagògica que el Govern, els sindicats majoritaris i la patronal estan portant a terme en defensa de les recents Reformes laboral i de les pensions que han signat. Ens volen convèncer que és un gran pas per acabar amb la precarietat. Però el tímid augment de la contractació indefinida del qual parlen només sâexplica per les subvencions que les patronals han començat a rebre per fer contractes indefinits dâacomiadament barat. Tots ells saben que, igual que va passar amb la reforma laboral del 97, al final del procés el nombre de treballadors amb contracte dâacomiadament barat serà més gran i els nivells de precarietat tornaran a ser els de sempre, mentre no sâafronti el problema de fons: la supressió per llei de la contractació temporal. Pel que fa a les pensions, lâesquifit augment de les pensions mínimes promès per Zapatero a penes si pot dissimular que la major part de les pensions continuaran per sota del salari mínim, mentre les recents reformes desvien cap a la patronal 4.000 milions dâeuros més, que haurien dâanar a parar precisament a pensions i prestacions socials.


Fem una crida a participar en totes les accions de lâ11 de Setembre que plantegin les reivindicacions de sobirania nacional i de defensa dels drets socials i laborals de la classe treballadora. Així mateix cridem a participar en la manifestació per un Habitatge Digne del 30 de setembre, a les 18 hores, a la Plaça Catalunya de Barcelona, i a la manifestació unitària contra la guerra i les ocupacions al Pròxim Orient del proper 1 dâoctubre, a les 12 h., al Passeig de Gràcia / Ronda St. Pere de Barcelona.


Barcelona, 11 de setembre de 2006XARXA CONTRA ELS TANCAMENTS I LA PRECARIETAT

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa