Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Anunci :: laboral
Davant l'onze de setembre: Declaració de la Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat
08 set 2006
Xarxaconcentracióestatut 11-9-05.jpg
DECLARACIO DAVANT L’ONZE DE SETEMBRE


El proper 1 de novembre hi haurà eleccions al Parlament de Catalunya, després que amb prou feines s’aprovés la reforma de l’Estatut, enmig d’una crisi que va acabar amb el Govern tripartit i amb Maragall.

Des del punt de vista de la classe treballadora, el balanç dels dos anys i mig llargs de govern catalanista i d’esquerres és clarament decebedor: més enllà de la propaganda “social� que ara despleguen, durant aquest temps han seguit avançant en la privatització de la sanitat i de l’ensenyament; l’especulació immobiliària ha continuat sense fre; han augmentat els impostos indirectes però no pas els dels rics; la precarietat laboral, inclosa la de l’Administració pública, s’ha mantingut en uns nivells intolerables; han autoritzat tancaments de factories i acomiadaments massius en empreses amb beneficis i han afavorit la deslocalització de les fàbriques catalanes; han subvencionat la patronal amb diners públics…, és a dir, hanposat en pràctica polítiques social-liberals en benefici dels de sempre.


Mentre això passava, els treballadors i treballadores han donat mostres de resistència, tot i la política pactista i desmobilitzadora de les direccions de CCOO i UGT. Un exemple recent és la vaga amb ocupació de pistes duta a terme pels treballadors i treballadores de terra d’Ibèria el passat 28 de juliol, plantant cara, de manera ferma, unitària i decidida democràticament,a l’amenaça d’acomiadaments i a les greus agressions contra les seves condicions laborals per part de les direccions d’Ibèria i d’AENA (dependent del Ministeri de Foment). Els treballadors del Prat van utilitzar legítimament el dret de vaga en defensa de les seves reivindicacions vitals. Tanmateix, les patronals, el Govern central, l’aparell judicial, CiU (que fins i tot va reclamar la intervenció de l’exèrcit, com la burgesia catalana ha fet tantes vegades) i el Govern tripartit han desfermat una campanya furiosa, consentida per les direccions dels sindicats majoritaris, que s'havien vist desbordades pels treballadors. Des de la majoria d’aquests àmbits s’han aixecat veus exigint noves restriccions al dret de vaga. No volen que els treballadors del Prat siguin un mal exemple per a altres treballadors, que, davant de situacions semblants, puguin seguir el mateix camí.

Des de la Xarxa fem arribar als treballadors del Prat el nostre suport i el compromís de solidaritat amb la seva lluita davant qualsevol represàlia. De la mateixa manera, reiterem el nostre suport a les lluites contra les deslocalitzacions i els tancaments, contra els acomiadaments i contra la precarietat, com les que ara estan duent a terme els treballadors de Mercadona, Domar-Taurus, el col·lectiu d’acomiadats de SEAT…


Denunciem la campanya demagògica que el Govern, els sindicats majoritaris i la patronal estan portant a terme en defensa de les recents Reformes laboral i de les pensions que han signat. Ens volen convèncer que és un gran pas per acabar amb la precarietat. Però el tímid augment de la contractació indefinida del qual parlen només s’explica per les subvencions que les patronals han començat a rebre per fer contractes indefinits d’acomiadament barat. Tots ells saben que, igual que va passar amb la reforma laboral del 97, al final del procés el nombre de treballadors amb contracte d’acomiadament barat serà més gran i els nivells de precarietat tornaran a ser els de sempre, mentre no s’afronti el problema de fons: la supressió per llei de la contractació temporal. Pel que fa a les pensions, l’esquifit augment de les pensions mínimes promès per Zapatero a penes si pot dissimular que la major part de les pensions continuaran per sota del salari mínim, mentre les recents reformes desvien cap a la patronal 4.000 milions d’euros més, que haurien d’anar a parar precisament a pensions i prestacions socials.


Fem una crida a participar en totes les accions de l’11 de Setembre que plantegin les reivindicacions de sobirania nacional i de defensa dels drets socials i laborals de la classe treballadora. Així mateix cridem a participar en la manifestació per un Habitatge Digne del 30 de setembre, a les 18 hores, a la Plaça Catalunya de Barcelona, i a la manifestació unitària contra la guerra i les ocupacions al Pròxim Orient del proper 1 d’octubre, a les 12 h., al Passeig de Gràcia / Ronda St. Pere de Barcelona.


Barcelona, 11 de setembre de 2006



XARXA CONTRA ELS TANCAMENTS I LA PRECARIETAT

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more