Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Un poble sobirà, és un poble ingovernable [Bloc Negre 11-S]
08 set 2006
Des de fa diversos anys, l’11 de setembre ha comptat amb un Bloc Negre dins de la manifestació de la tarda. El que va començar d’una forma informal, s’ha anat poc a poc consolidant com a punt de trobada de diferents sectors, els quals, volem fer visible, especialment en aquesta data, el nostre rebuig als estats i a la delegació de la lluita en partits polítics i sindicats reformistes i, per afirmar que la llibertat dels Països Catalans, com la de tots els pobles, no passa per la consecució de cap estat ni la creació de més fronteres, sinó per la disolució de les existents i la creació d’espais horitzontals de contrapoder lliurement federats que substitueixin i deslegitimin els propis estats. Entenem l’11 de setembre com una data significativa per aquest poble i on totes les reivindicacions poden tenir cabuda, és per això, que les persones de tendència llibertària o autònoma que hem conformat en aquest anys l’anomenat Bloc Negre també haviem d’estar-hi present d’alguna o altra forma, al marge de sigles o inclinacions partidistes.
Bloc_Negre_11-S_06_BN_acoplat copiar.jpg
Comunicat davant de lâ11 de setembre del Bloc Negre.

Des de fa diversos anys, lâ11 de setembre ha comptat amb un Bloc Negre dins de la manifestació de la tarda. El que va començar dâuna forma informal, sâha anat poc a poc consolidant com a punt de trobada de diferents sectors, els quals, volem fer visible, especialment en aquesta data, el nostre rebuig als estats i a la delegació de la lluita en partits polítics i sindicats reformistes i, per afirmar que la llibertat dels Països Catalans, com la de tots els pobles, no passa per la consecució de cap estat ni la creació de més fronteres, sinó per la disolució de les existents i la creació dâespais horitzontals de contrapoder lliurement federats que substitueixin i deslegitimin els propis estats. Entenem lâ11 de setembre com una data significativa per aquest poble i on totes les reivindicacions poden tenir cabuda, és per això, que les persones de tendència llibertària o autònoma que hem conformat en aquest anys lâanomenat Bloc Negre també haviem dâestar-hi present dâalguna o altra forma, al marge de sigles o inclinacions partidistes.

Aquest any, a diferència dels precedents, no podem passar per alt, ni deixar de mencionar amb sorpresa, la convocatòria paralâ¢lela que sortirà de la Plaça Universitat pràcticament a la mateixa hora que la del Bloc Negre, la qual ens situa gratuïtament en la molesta disjuntiva dâhaver de triar. Nosaltres continuarem trobant-nos en el Bloc Negre perque així sâha fet durant anys i perque no estem disposats a renunciar a la nostra autonomia ni estar a expenses del que decideixi fer una organització en concret. El Bloc Negre no es pas un bloc monolític, ni en té cap intenció de ser-ho, entre la gent que sâaplega al seu voltant, alguns formen part o simpatitzen obertament amb la corrent anarcosindicalista, i a dâaltres, els importarà âun raveâ? el que fagi o deixi de fer, la CNT federada.

No som ningú per dir a la gent a quina de les convocatòries ha dâanar, no entrarem en una baralla estèril per veure qui és més llibertari, ni titllarem de ser més o menys solidaris amb els treballadors per assistir a un lloc o un altre, com sembla que alguns intenten fer. No és en aquest dia que es demostra això sinó en la feina diària, com molt bé saben els companys de Mercadona amb una lluita exemplar que dura mesos, i tots els treballadors que lluiten dia a dia contra la patronal i per lâautogestió obrera, entre els quals molts de nosaltres hi som presents durant tots els dies de lâany.

Pels desmemoriats, dir que aquesta no és pas la primera manifestació obrera, o de caràcter laboral, que té lloc durant lâOnze de Setembre. La diada passada, per no anar gaire lluny en el temps, la Xarxa Solidaria contra el Tancaments i la Precarietat, va fer amb els mateixos objectius, punt per punt, que ara esgrimeix part de la CNT. Al nostre criteri, si dâun bon principi, els convocants sâhaguessin plantejat sincerament rebassar els estrets límits dels seus sindicats adherits, obrint-se a altres sectors laborals en conflicte (evitant, de pas, crear la impressió fugaç de ser una mena de contramani del 11). Sâhauria dâhaver fixat la convocatòria a la mateixa franja horària en que tradicionalment ho feia la Xarxa. Feliç coincidència, que de pas, hagués permès a molts de nosaltres, anar pel matí a prestar-vos el âsuport mutuâ? que es mereixen els companys de Mercadona, PC city, i la resta de treballadors en lluita.

El pensament llibertari no és patrimoni de ningú, ni de cap sigla ni de cap individualitat ni de cap poble escollit, sâequivoquen els que intenten apropiar-seâl i ser els únics representants, sâequivoquen els que vulguin esdevenir en avantguardes, sâequivoquen els que volen utilitzar-lo per enfrontar els pobles, sâequivoquen els que volen convertir-lo en una ideologia forània i estranya a la nostra terra i a la nostra cultura, sâequivoquen els que volen simplificar-lo en quatre eslogans, sâequivoquen els que separen les lluites antiimperialistes de les lluites socials o actuen com si aquesta no formés part de la mateixa lluita de classes que ho engloba tot.

Aquest any es compleixen 70 anys dâuna revolució llibertària, iniciada un 19 de juliol de 1936, que va donar a Catalunya les més altes quotes dâautogovern de la seva història contemporània, molt més que amb qualsevol govern, per molt ânacionalistaâ? que sâanomeni. Molts i moltes lluitadores van deixar la vida en aquesta lluita i en la posterior repressió feixista. El seu exemple i el de milers de treballadors i colâ¢lectius que avui dia continuen lluitant contra el sistema ens empeny a continuar sent presents un any més a lâ11 de setembre i els dies que calgui.


Ni imperialisme espanyol i francès, ni xovinisme català!
Visca la lluita de pobles contra imperis i dâobrers contra patrons!
Visquin uns Països Catalans lliures de qualsevol Estat!
Mani qui mani, anti-autoritaris sempre!


Individualitats del Bloc Negre del 11 de Setembre

This work is in the public domain

Comentaris

Paisos Catalans Si! Dictadura comunista No!
08 set 2006
Recordar que l'Onze de Setembre es la Diada Nacional del Principat de Catalunya, no es ni el Dia Internacional de la Dona (8 de marc) ni el dia Internacional dels Treballadors (1 de maig).

Mireu be el calendari abans d'escriure comunicats.
Re: Un poble sobirà, és un poble ingovernable [Bloc Negre 11-S]
08 set 2006
el teu comentari sobre el seu comunicat no el veig per enlloc, la veritat -potser es, mes aviat, que tu no t'has llegit be el seu comunicat- si pots aclarir-ho...
Re: Un poble sobirà, és un poble ingovernable [Bloc Negre 11-S]
08 set 2006
Recordar que l'Onze de Setembre es el dia de la desfeta del poble català ara fa ja uns quants segles, que a partir d'aquell dia la monarquia espanyola ens va intentar borrar del mapa com a poble,borrar del mapa en el sentit de fer desapareixer la nostra llengua, i esborrar la nostra història. Es que no es coherent que un anarquista estigui en contra de l'aniquilacio de pobles per altres de mes grans¿? Es que no es coherent que un anarquista defensi que es parlin les llengues on historiacament s'han parlat?(perquè sincerament on es parlaran sino?). Jo tambe estic en contra de les fronteres (i això que no sóc anarquista) pero a la vegada considero que el català s'ha de parlar de Perpinya fins a València, perquè repeteixo sino ho fa aquí, on ho fara?, i això es pot fer perfectament sense posar cap nova "frontera". Hi ha gent que dira que a ell/a les cultures li importen un bledo, inclus sovint s'oposa això al "jo estic per l'alliberació de la classe treballadora". No entenc perquè s'ha de renunciar a una cosa per defensar l'altre. Es més el dia que triomfem, que desapareixin les classes i que tothom tingui assegurada una vida digna espero que s'hagin salvat com més llengues millors, i si així ho han fet sera gracies als "nacionalistes" que les han defensat, i acosta que els hi diguin burgesos, pijos i demes discurs lerrouxista.
Re: Un poble sobirà, és un poble ingovernable [Bloc Negre 11-S]
09 set 2006
Tots i totes som trebalaldores.

Bloc negre, si us plau 50 persones cridan contra l'Estat Català sobirà?
Re: Un poble sobirà, és un poble ingovernable [Bloc Negre 11-S]
09 set 2006
som molt mes de cinquanta, els que des de casa els donem suport, o arreu de la geografia dels Pa¨sisos Catalans
Re: Un poble sobirà, és un poble ingovernable [Bloc Negre 11-S]
09 set 2006
Potser 51.
Re: Un poble sobirà, és un poble ingovernable [Bloc Negre 11-S]
09 set 2006
Som algo més de 50, però concients del bloc on son, no com en altres blocs...
ser català vol dir defensar estats??
09 set 2006
Bloc-negre11s4.jpg
Si, Pere, si. Més de 50 persones, encara que et costi creure, cridant contra l'estat català, no perque sigui català sinó perque és estat, i no perque sigui sobirà, perque aquest és l'objectiu per qualsevol llibertari, que cada persona o poble siguin absolutament sobirans.

Alguns us penseu que l'única sortida per aquest poble passa per imitar les estructures centralitzadores i nefastes d'un estat, i encara us creieu amb dret de dir que vosaltres sou més catalans que ningú perque defenseu un estat català. Que jo sapiga estimar la teva terra no passa per acceptar que tingui un estat sino perque aquesta sigui lliure, i precissament hi ha moltes possibilitats de que una terra sigui lliure i que no passen per fer estats.

No ho veig tan difícil d'entendre
Re: Un poble sobirà, és un poble ingovernable [Bloc Negre 11-S]
09 set 2006
Perquè en comptes d'estar demanant explicacions a tothom perquè fa el que fa i perquè és com és no us dediqueu a fer feina. Si algú vol un Estat Català, que lluiti per construir-lo. Però ningú té dret a dubtar de la legitimitat i coherència de voler ser un poble sense estat en un món de pobles i persones lliures sense estats ni fronteres.

És una útopia, ja sé sap. Però no es pot críticar a ningú per somiar massa i voler un món perfecte. En tot cas els que renuncien a coses i es dediquen a posar un ordre de prioritats-renúncies són els que deurien fer una reflexió. I això també va pels llibertaris que renúncien a `poder-se expressar en la seva llengua i a alaguns independentistes que renúncien als seus drets com a apersones a tenir una vida digna.
Re: Un poble sobirà, és un poble ingovernable [Bloc Negre 11-S]
09 set 2006
k koño es esto
anarcopatriotas lo ultimo k me faltaba por ver
k vergüenza k os agais llamar anarquistas
NO NOS VAIS A ENGAÑAR

1 PATRIOTA 1 IDIOTA
Re: Un poble sobirà, és un poble ingovernable [Bloc Negre 11-S]
09 set 2006
PATRIOTAS ESPAÑOLES, PATRIOTAS SUBNORMALES
Re: Un poble sobirà, és un poble ingovernable [Bloc Negre 11-S]
09 set 2006
"El pensament llibertari no és patrimoni de ningú, ni de cap sigla ni de cap individualitat ni de cap poble escollit, s’equivoquen els que intenten apropiar-se’l i ser els únics representants, s’equivoquen els que vulguin esdevenir en avantguardes, s’equivoquen els que volen utilitzar-lo per enfrontar els pobles, s’equivoquen els que volen convertir-lo en una ideologia forània i estranya a la nostra terra i a la nostra cultura, s’equivoquen els que volen simplificar-lo en quatre eslogans, s’equivoquen els que separen les lluites antiimperialistes de les lluites socials o actuen com si aquesta no formés part de la mateixa lluita de classes que ho engloba tot."

leeté esto i reflexiona porque me parece absolutamente acertado.

Un patriota, un idiota??

Me parece que no has entendido nada de lo que explican y lo que estan queriendo decir superlumbreras.

Molt bé el bloc negre
Re: Un poble sobirà, és un poble ingovernable [Bloc Negre 11-S]
10 set 2006
Us deixo a continuació el manifest de CNT-AIT de Catalunya i Balears per a l'11 de Septembre de 2006.

Contra el terrorisme patronal, solidaritat obrera!

Catalunya està vivint moments de gran convulsió laboral. D'ençà que es varen iniciar les primeres deslocalitzacions d'empreses ja fa uns anys, la conflictivitat social que això està comportant no ha minvat. Per el contrari, els conflictes laborals es reprodueixen cada cop a més empreses: ERO's, acomiadaments, sancions, morts i ferits en els llocs de treball...

D'exemples en tenim molts i diversos: SEAT (amb desenes d'acomiadaments, i finalment amb un ERO que va fer fora a 660 treballadors i treballadores), Braun (amb un altre ERO, tancant la planta de Viladecans), Mercadona (amb una vaga que ja s'acosta als seus primers 6 mesos), Iberia (amb una vaga sobrevinguda que ningú esperava i que podria donar un nou impuls a la lluita sindical aquí, al marge dels sindicats grocs), etc. Aquests són tant sols alguns dels exemples més emblemàtics, però si busquem trobarem arreu de Catalunya conflictes laborals que no escapen a aquesta lògica de la Patronal d'avuí: arrencar-nos drets socials i laborals que va costar conquistar-los durant dos segles de lluita de classes, sang i drames.

I aquí ens trobem avui, veient com l'Estat i les gestores de drets laborals UGT i CC.OO. estan aprovant de forma continuada noves reformes laborals que institucionalitzen els atacs de la Patronal, tals com la darrera Reforma Laboral o també el nou Estatut del Funcionari.

Des de CNT, pensem que aquestes situacions no són casuals i que cal plantejar una estratègia de resistència clara. L'anarcosindical sempre ha anunciat que la situació de desmobilització obrera que patim és fruït en bona part de l'actual sistema legislatiu: 25 anys d'eleccions sindicals, de traïcions per part dels "grocs", de reformes laborals, etc. Però també és cert que la Classe Treballadora hem perdut molta de la nostra combativitat, la nostra solidaritat i la nostra consciència de classe.

A CNT creiem que tots i totes aquelles treballadores que sentim encara els valors de la Solidaritat, la Llibertat, la Justícia Social, etc. tenim el deure de demostrar que lluitar és possible. Hem de generar esperança i consciència, a través de la solidaritat de classe i la organització dels i de les treballadores, fent front nosaltres mateixes als problemes col·lectius que tenim dia a dia. Hem de demostrar que la lluita és possible, i que inclús -de vegades- podem guanyar.

I és per això que avui, 11 de Setembre de 2006, hem sortit al carrer convidant tots aquells sectors laborals en conflicte, perquè entenem que davant el Terrorisme Patronal, hem d'enfortir la Solidaritat Obrera. Perquè, afortunadament, durant les lluites que des de CNT-AIT hem estat portant aquest últim any no ens hem trobat sempre sols, i hem pogut rebre i donar solidaritat entre altres treballadors i treballadores en lluita.

I avui, com ahir, seguim dient:

PAU ENTRE POBLES, GUERRA ENTRE CLASSES

Barcelona, 11 de Setembre de 2006
Sindicat