Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
Bussotada total.
Arrel de les declaracions de certs nacionalistes xenòfobs, proposo tirar endavant la campanya "Jo tampóc sé el que és l'Onze de Setembre", en la qual aglutinem esforços per a solidaritzar-nos amb tota la massa treballadora immigrant que no ho sap i que, a més, li importa un rave.

Els explotats no ténen perque compartir una festivitat amb una colla de burgesots decadents i els seus seguidistes patrioters, que l'únic que volen és expulsar-los, explotar-los, impedir-los l'entrada, negar-los drets i fer-los la vida impossible.

Així doncs, encara que imaginis el que és, però no tinguis gens de ganes d'aprofondir en l'assumpte, immigrant, digues: "L'Onze de Setembre "Jo Tampoc Sé El Que És".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
doncs potser en aquesta massa treballadora que desconeix el perquè d'aquesta festivitat reivindicativa li interessaria saber-ne els motius.

Es diu: "Els explotats no ténen perque compartir una festivitat amb una colla de burgesots decadents i els seus seguidistes patrioters, que l'únic que volen és expulsar-los, explotar-los, impedir-los l'entrada, negar-los drets i fer-los la vida impossible."

Es recomana que s'informin abans d'acusar d'un perfil sociològic determinat a per qui l'11 de setembre és alguna cosa més que un dia festiu. No cal ser burgès ni patriota per entendre la significació de l'11 de setembre dins el context històric del poble català.

I més enllà d'això, el qui va ser immigrant per les circumstàncies que siguin, avui, aquí a Catalunya, com a simple expressió col·lectiva de la ciutadania d'aquest país, sap que la participació en aquests actes no és restrictiva.

És realment increïble aquest tipus de coses
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
doncs si no saps el que és l´onze de setembre és que ets un putu analfabet o garrulu.
t´hauria de caure la cara de vergonya per faltar el respecte a catalunya i a la seva diada que recorda una derrota en la qual van morir molts per defensar la terra.
només et dic que no ets digne de viure en aquest país i per a mí ja pots fotre el camp a riure les gracietes a la dreta espanyola o potser trobaràs acollida amb els nous pijos que s´autoanomenen d´esquerres de debó.
quanta misèria que destil.leu alguns.
i sàpigues que els que reivindiquem aquesta diada no som burgesos,jo almenys ja t´asseguro que no.

també t´he de dir que molta gent provinent de la inmigració dels seixanta si que sortirem al carrer per què molts si sabem el que és l´onze de setembre.

potser en els nous vinguts s´els hi haurà d´ensenyar que en aquest país hi ha una colla de miserables morts de gana que no volen saber que és l´onze de setembre tot i ser catalans peró si viure a costa de la força de treball dels altres com m´imagino que deus fer tú! i de criticar al seu propi país i no inmutar-se davant dels atacs del espanyolisme.
en fí,tot país té merda que suportar.
curiós que molts inmigrants defensin catalunya i que molts "catalans"riguin les gracietes dels imperialistes espanyols fatxendas com el gamarús que ha escrit aquesta subnormalada o com el enemic decatalunya alejo vidal-quadras.
doncs aixó,si no t´agarada la diada i no saps que és carada el camp a madrid que segur que hi estaràs més còmode.Capullu!
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
Sí, per d'en Duran i Lleida no dieu res. Sempre dieu: "ja se sap, és en Duran"...però és un racista.

El catalanisme cega, moltes vegades.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
Xavier, feixista.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
i tu qui ets per dir burgesos als treballadors que l'11 de setembre reivindiquem 300 anys de resistencia? i tú qui ets per parlar en nom dels treballadors nascuts aquí o bé nou vinguts?
Tu el que ets és un xovinista , llàstima que per l'esquerra d'aquest país encara corri gent com tu, evoluciona pardal que ets un pardal.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
Els pobres que arriben de fora a guanyar-se les garrofes és possible que els importi un rave lo que és l'11 de setembre , ho trobo normal encara que estar orgullós de desconeixer alguna cosa és propi d'analfabets funcionals , o sigui que et quedaràs sol en la teua particular creuada.

Això és el que tu voldries , que els immigrants ho fossin per sempre .

Per sort , quan portin més temps els seus propis fills aprendran català i poc a poc coneixeran la història d'aquest pais expoliat i entendran que els seus interessos són aquí .

No espero que ho entenguis ara , però la gent haurà canviat amb el temps i pel teu bé espero que tu també , o continuaràs amb les teues campanyes a favor de l'ignorància.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
L’Onze de Setembre Catalunya conmemora la derrota infligida por las tropas españolas de Felipe V de Borbón el año 1714. Catalunya, que hasta entonces había sido una nación soberana, perdió las libertades nacionales, las leyes propias del país y sufrió la prohibición de la lengua y la cultura catalanas.

Tras años de oscuridad, en 1932, en el marco de la II República española, Catalunya adquirió un Estatuto de autonomía que recuperaba una parte de sus libertades nacionales. Pero después de la Guerra Civil, la dictadura del general Franco comportó la represión más dura que jamás haya sufrido Catalunya, hasta tal punto que podemos hablar de un intento de genocidio cultural, con miles de fusilados y represaliados. Entre ellos se encuentra hasta el presidente del Gobierno de Catalunya, Lluís Companys, el único presidente europeo fusilado por el nazismo-fascismo.

En 1979 fue aprobado un nuevo Estatuto de autonomía de Catalunya, con el cual se dotó al país de unas instituciones y de un gobierno propio, pero aún no se ha logrado un nivel de autogobierno satisfactorio.

Celebramos la Diada desde la sociedad civil

Cada 11 de septiembre muchos catalanes y catalanas seguimos manifestándonos por las calles para reclamar el reconocimiento de nuestros derechos nacionales y más autogobierno.

La Festa per la Llibertat se configura como un acto político de la sociedad civil catalana para celebrar la Diada de una manera festiva y, a la vez, reivindicativa. Queremos que esta celebración sea un acto público de afirmación y reivindicación nacional, de forma abierta y participativa. Por este motivo, desde el año 2000, unas doscientas entidades de la sociedad civil catalana celebramos un acto que incluye una muestra de entidades, la lectura de un manifiesto que cuenta con el apoyo de las entidades y un concierto de música que cierra la celebración.

Queremos compartir esta reivindicación con todas las personas que viven en Catalunya, vengan de donde vengan. Sólo si tenemos más capacidad para decidir cómo queremos que sea nuestro país, podremos construirlo más justo, plural, solidario, integrador y sostenible.
Onze de Setembre, invent burgès-romanticista
08 set 2006
Vareu vosaltres "entendre" la historia dels països que vareu espoliar amb el COLONIALISME? Vareu aprendre els seus idiomes, respectar-los?

Catalunya, la seva burgesia industrial, forma part dels espoliadors i dels opressors!!!!!
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
11 September, The National Day of Catalonia

On 11 September Catalonia commemorates the defeat it suffered at the hands of the Spanish troops of Felipe V of Bourbon in 1714. Catalonia, which had been a sovereign nation up to that point, lost its national rights and liberties, with its own laws abolished and Catalan language and culture banned.

After many years of darkness, in 1932, under the II Spanish Republic, Catalonia acquired a Statute of Autonomy which recovered some of its national rights. However, after the Civil War, the Franco dictatorship brought with it the toughest repression that Catalonia had ever endured, to a point that could be described as attempted cultural genocide. Thousands and thousands of people suffered retaliation and may were shot. These even included the President of the Government of Catalonia, Lluís Companys, the only European president executed under Nazism-fascism.

In 1979 the new Statute of Autonomy of Catalonia was approved, giving the country its own institutions and government, but to date a satisfactory level of self-government has still not been attained.

Celebrating the National Day as Civil Society

Every 11 September, many Catalans continue to demonstrate in the streets to demand recognition of our national rights and liberties and a greater degree of self-government.

The Festival for National Rights and Liberties is organised as a political event of Catalan civil society, to celebrate the National Day in a festive way yet as a protest. We want to make this celebration a political event of affirmation and national demands, in an open and participatory way. For this reason, since the year 2000, around two hundred institutions from Catalan civil society have staged an event that includes an exhibition of these organisations, the reading of a manifesto that has the support of all the organisations involved and finally a music concert to round off the celebration.

We want to share this festive protest with all the people who live in Catalonia, whatever their place of origin. Only if we attain greater capacity to decide what we want our country to be like in the future can we construct a nation that is fair, pluralistic, caring, integrationist and sustainable.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
En DUran es un franquista nacionalista espanyol i qui no sapiga veure aixo es un retardat de merda.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
En Duran i Lleida és un sobiranista CATALÀ, i també exfranquista, que ja se sap que s'entenen perfectament entre ultradretans, siguin d'on siguin.

A veure si obriu els ulls d'una puta vegada, que a Catalunya sempre n'hi ha hagut de feixistes que es disfressaven amb la bandera catalan per dissimular i enganyar al POBLE!!!!
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
És delirant el que estas dient pardalet. Si efectivament a catalunya molts feixistes s'han disfressat amb la bandera catalana, i ? això vol dir que tots els que la senten o la porten ja ho són, feixistes disfressats en banderes hi ha a tot arreu, el que hem de fer és treure'ls les caretes, com a idiotes com tu.

A mi cap bandera em possarà de peu ni em farà anar a cap guerra ni imposar-la a ningú, però d'aquí a dir les subnormalitats que estàs dient va un pas txaval. Tan de simplisme, sectarisme i tonteria sembla mentida que existeixi. Simplement un provocador bocamoll que es creurà molt llest però que no deixa de patentitzar quanta ignorància encara hem de combatre.

T'ho diu un txarnego, fill d'immigrants i crescut en una terra que estima i respecta. Tu qui ets per parlar en nom dels immigrants o de ningú? Deixa d'enmerdar en la teva trista persona col·lectius ben dignes com els dels immigrants.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
Si no saps què és l'Onze de Setembre: informa't.

L´Onze de setembre en la història
http://fabrica.cat/?template=interior&categoria=21&id_article=235
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
El que vull patentitzar és el vostre fanatisme, nazionanistes!!!!
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
i a tu qui t'ha dit k tots els immigrants son morts de gana i qua ja tenen prou en guanyar-se el pa de cada dia? l'altre dia mateix a la meva feina hi treballen 4 noies llatinoamerikanes (rep.dominicana i peru, et penses ke tenen algun interes per el canvi de societat? a no, les ties vinga a fotres amb Castro, Chavez i l'evo, cagant-se amb ells. el que volien era na a kasa, ben maka k la tenen, a mirar els programes del cor. i k no els tokin la seva puta democracia.
Tu ets un feixista, kom tens pebrots de no respectar les reivindicacions d'un poble oprimit. per molt anarkista o lo k siguis no pots ignorar-ho. faxa
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
L’11 septembre, Journée nationale de Catalogne

L’Onze septembre, la Catalogne commémore la défaite qu’elle a subi en 1714 face aux armées espagnoles de Philippe V de Bourbon. La Catalogne, qui jusqu’à ce moment-là avait été une nation souveraine, a perdu ses libertés nationales, les lois propres du pays et a subi l’interdiction de la langue et de la culture catalanes.

Après des années d’obscurité, en 1932, dans le cadre de la II République espagnole, la Catalogne a obtenu un Statut d’autonomie que récupérait une partie de ses libertés nationales. Mais, après la Guerre Civile, la dictature du général Franco a entraîné la répression la plus dure que jamais la Catalogne n’avait pas subi, jusqu’au point que l’on peut parler de tentative de génocide culturel, avec des milliers et milliers de personnes fusillées et objet de représailles. Même, parmi elles, on trouve le président du Gouvernement de la Catalogne, Lluís Companys, le seul président européen fusillé par le nazisme-fascisme.

En 1979 un nouvel Statut d’autonomie de Catalogne a été approuvé, avec lequel le pays a été doté des institutions et d’un gouvernement propres, même si depuis lors on n’a pas encore obtenu un niveau d’autogouvernement satisfaisant.

On commémore la Journée dès la société civile

Tous les 11 septembre, beaucoup de catalans et de catalanes continuons à nous manifester dans les rues pour réclamer la reconnaissance de nos droits nationaux et un autogouvernement plus plein.

La Fête de la Liberté est configurée comme un acte politique de la société catalane, pour fêter la Journée d’une manière joyeuse mais à la fois revendicative. Nous désirons faire de cette fête un acte politique d’affirmation et de revendication nationale, d’une manière ouverte et participative. C’est pourquoi, dès l’année 2000 quelque deux cents associations de la société civile catalane organisent un acte qui comprend une présentation d’associations, la lecture d’un manifeste qui jouit du support des associations et un concert de musique pour clore la fête.
Nous désirons partager cette revendication avec toutes les personnes vivant en Catalogne, quel que soit le pays d’où elles viennent. Seulement si nous avons plus de capacité pour décider comment voulons-nous que notre pays soit-il, nous pourrons le construire plus juste, pluriel, solidaire, intégrateur et soutenable.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
"van morir molts per defensar la terra"
no: van morir per defensar un dels candidats a la corona espanyola.

"Catalunya, que hasta entonces había sido una nación soberana, perdió las libertades nacionales, las leyes propias del país y sufrió la prohibición de la lengua y la cultura catalanas"
no: 1)Catalunya mai havia estat una nació sobirana, nasqué sota França, després es va unir amb Aragó o amb la corona espanyola.
2) Més que parlar de llibertats nacionals parla de furs: lleis que feia i desfeia l'aristocràcia del moment (catalana, aragonesa, castellana,...)
3) La llengua catalana es va prohibir als jutjats, que empleaven el llatí fins llavors.

"la dictadura del general Franco comportó la represión más dura que jamás haya sufrido Catalunya"
es possible, però és que la resta de l'estat no va patir la mateixa repressió?, potser també eren catalans.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
Segoms Oriol Malló, autor de "En tierra de Fariseos", el nacionalista català és racista encara que no ho confessi ni sota tortura. Ell que va militar a Terra Lliure, sap el que diu.

Més informació a

www.presons.net
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
Sou tots plegats una vergonya de fariseus, els uns i els altres.

Em sumo a Pinchaglobos.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
No us confongueu, aneu a algunes hemeroteques, podreu llegir com des de fa més de 300 anys els catalans, el poble català, els homes i dones de cultura catalana, estan sotmesos a difamacions, alteracions, distorsions, manipulacions de la seva història, pagada amb diners de tot l'estat, mitjançant agents, funcionaris, policies i altres espècies per assimilar a Castellà, tots els pobles perifèrics de la peninsula ibèrica, salut.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
en Duran Lleida es un nazi ridicul
I ja esta.

Tambe va dir que els inmmigrants per votar haurien de saber que es la Pasqua (i el tortell de rams i la mona suposo). Els de El Punt ho devien treure per fotre's un fart de riure, suposo. Encara que es molt preocupant que un paio "representatiu" com aquest digui burrades com aquesta. L'extrema dreta i UDC no estan tan lluny. Es com el PP en catala.

I es llastimos que hom pretengui fer servir una lluita justa per perpetuar una situacio d'injusticia. Fa mal. Per totes bandes.

No vaig comentar la noticia en el seu dia -El Punt de diumenge passat, crec- perque em va sembla que era millor ni comentar un requitzell de burrades com les que diu aquest individuu.

Dit aixo, cap independentista crec que tingu la culpa de que gent d'aquesta mena es digui nacionalista. Ni com a socialista ningu ha de confondre el socialisme amb les burrades que pot dir o fer un del PSC o un estalinista. Ni cap llibertari se'l pot identificar amb l'us de la paraula llibertat dels liberals, d'en Bush, en Sanchez Drago o en Fernando Savater. Ho he dit per aqui moltes vegades.

Perque si fem demagogia creant associacions artificials entre coses que no tenen a veure -Savater:anarquisme, per exemple- la gent, els d'abaix, les multituds, les classes populars o com es vulgui dir ... ens perdem unes eines de reflexio i de lluita que ens son imprescindibles per intentar transformar la vida, en tots les direccions, personal, social, nacional, internacionalment.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
08 set 2006
DON'T FEED THE TROLL !!!

Als frikis i als trolls, ni putu cas.

Canya a l'imperlisme, als imperialistes i als imperialistes disfressats d'esquerranosos.
Re: Jo tampoc sé el que és l'Onze de Setembre
10 set 2006
Clar, l'Oriol Malló va ser torturat per la punyetera Guardia Civil , aquella que garantitza la unitat d'Espanya amb aquell "Todo por la Patria".
Sindicat