Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Esborrany del Manifest de la Diada, d´Esquerra Unida
08 set 2006
MANIFEST DE L'11 DE SETEMBRE
Per una Catalunya d’esquerres
Som una nació !
L’11 de setembre és per EUiA una Diada reivindicativa i festiva. Una diada per a continuar defensant l’avenç amb més drets socials i nacionals per Catalunya.

La Diada Nacional d’enguany arriba després de l’aprovació del nou Estatut d’Autonomia que representa un important pas endavant en l’autogovern de Catalunya, amb una important millora de les nostres competències, amb un sistema de finançament més just i amb un capítol de drets i deures molt més ambiciós. EUiA aposta pel desenvolupament progressista d’aquest estatut, amb el ple exercici dels drets socials i nacionals de Catalunya. Tot i reconeixent els avenços, EUiA continua defensant el dret democràtic a l’autodeterminació i aposta per un Estat espanyol federal plurinacional i republicà.

Aquests tres anys de govern catalanista i d’esquerres han suposat importants avenços per la gent de Catalunya en moltes matèries, com l’increment de la despesa social, la millora de la sanitat i de l’escola pública, la creació d’habitatges i de places públiques d’escola bressol, la recuperació de la memòria històrica, l’actuació sobre els barris més degradats, la protecció d’espais naturals, l’ampliació dels drets de ciutadania i l’aprovació de l’esmentat Estatut. Però encara cal avançar més en polítiques orientades cap a les persones, especialment en política econòmica, laboral, fiscal i polítiques públiques: la distribució de la renda segueix sent injusta, la pobresa es manté molt alta, han crescut els accidents mortals de treball, la lacra de les deslocalitzacions d’empreses continua i el model econòmic pateix greus mancances.

L’1 de novembre hi haurà les eleccions al Parlament de Catalunya. EUiA aposta per una Catalunya i un govern d’esquerres. Per la qual cosa és imprescindible el creixement de la coalició ICV-EUiA, sustentat en un programa de transformació social molt més ambiciós.

Per un gir d’esquerres en la política econòmica i fiscal, proposem una reconsideració profunda del model de creixement econòmic i una política industrial fortament activa. Volem corregir el dèficit social de Catalunya, amb un increment de la progressivitat i la pressió fiscals a les rendes més elevades, és a dir que pagui més qui més té.

Per la plena ocupació, de qualitat, segura i sense precarietat, proposem una millora de les condicions de treball, una elevació del salari mínim, una disminució de la temporalitat i sinistralitat laborals i un combat decidit front a les deslocalitzacions.

Per la protecció social plena i la defensa del sector públic, cal continuar incrementant la despesa pública en salut, ensenyament i habitatge, volem assolir l’eradicació de la pobresa i proposem una llei catalana de ciutadania (inclosa la immigració) que garanteixi tots els drets humans, socials, laborals i polítics de tothom que viu i treballa a Catalunya i que permeti una regularització continuada de la gent immigrada treballadora que hauria de tenir el dret de vot a les eleccions municipals.

Per la millora del medi ambient i la qualitat de vida, caldrà acomplir els acords pendents de l’acord del Tinell i dels acords de Kyoto, proposem el tancament definitiu de les centrals nuclears, l’aposta per les energies renovables i la revisió del Pla d’Infraestructures de Catalunya.

Per l’aprofundiment de la democràcia, volem una reforma electoral que garanteixi una representació totalment proporcional, i proposem la participació de la ciutadania organitzada en l’elaboració dels pressupostos de la Generalitat en el capítol d’inversions.

Per la Catalunya de la pau i la solidaritat, proposem dedicar l’1% dels ingressos propis de les institucions a la cooperació, exigim l’acabament de l’ocupació de l’Iraq, el reconeixement de l’Estat Palestí i la retirada de l’exèrcit israelià dels territoris ocupats, també dels del Líban.

Per la defensa de la igualtat d’oportunitats, proposarem una Llei d’Igualtat que consideri la defensa dels drets de les dones com a eix prioritari de l’acció del govern, i lliutarem de manera decidida contra la violència de gènere amb compromís d'aprovar la llei prevista

Per la millora de les condicions de vida del jovent, actuarem contra la precarietat laboral, defensarem el dret i l’accés a l’habitatge i proposarem un pla de xoc per millorar les condicions d’emancipació dels joves, millorant entre d’altres els salaris mileuristes.

EUiA crida a la gent treballadora i al jovent a una Diada Nacional festiva i combativa.

Per la llibertat de Catalunya!

EUiA, Sempre a l’esquerra!
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net/WEB/noticiaweb_060908b.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Esborrany del Manifest de la Diada, d´Esquerra Unida
08 set 2006
PERQUE DIEU QUE SOM UNA NACIÓ I VEU FER L'ESTATUT ESPANYOL D'AUTONOMIA SENSE AQUESTA DEFINICIÓ? ENTRE MOLTES ALTRES INCONGRUENCIES...
Re: Esborrany del Manifest de la Diada, d´Esquerra Unida
08 set 2006
Farta de propaganda de partits a indymedia...

Un partit polític és un moviment social?? És transformador? És antagonista?

FORA d'INDYMEDIA
Re: Esborrany del Manifest de la Diada, d´Esquerra Unida
08 set 2006
mes coherencia i respecte es el que fa falta, llegiu els comentaris fets a ERC al post anterior a aquest a la columna dreta
Re: Esborrany del Manifest de la Diada, d´Esquerra Unida
08 set 2006
EUiA fot pena, tan des d' un pt de vista social com nacional, aneu a cagar pandilla de reformistes de merda!!!
Re: Esborrany del Manifest de la Diada, d´Esquerra Unida
08 set 2006
no és el cas d'EUiA ni de cap altre partit parlamentari, però un partit pot ser antagonista, moviment social i transformador. sens dubte.
Re: Esborrany del Manifest de la Diada, d´Esquerra Unida
08 set 2006
no és el cas d'EUiA ni de cap altre partit parlamentari, però un partit pot ser antagonista, moviment social i transformador. sens dubte.
Sindicato Sindicat