Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Convocatòria de vaga a La Vanguardia a partir de dijous 7 de setembre
07 set 2006
Comunicat de CGT, USOC, SPC i la Comissió d’afectats LV, amb motiu de la convocatòria de vaga a La Vanguardia a partir de dijous 7 de setembre
Secció sindical de la CGT a La Vanguardia EdicionesDavant el procés de trencament de l’empresa que ha impulsat la direcció de La Vanguardia, el qual ha obligat el Comitè d’Empresa a convocar una vaga de 13 dies, les seccions sindicals de CGT, USOC, SPC i la Comissió d’afectats LV volem expressar el següent:

1. L’objectiu de subrogar el personal dedicat a les tasques d’impressió no respon a pèrdues objectives, sinó a la voluntat de dividir els treballadors i posteriorment reduir els costos laborals. Així ho demostra el projecte que l’empresa va fer públic l’11 de juliol, que escindeix l’activitat d’impressió de la redacció, acaba amb el conveni actual de La Vanguardia i no amaga en cap moment que la nova empresa ha de reduir els costos laborals per a obtenir majors beneficis i poder aplicar un expedient de regulació, que actualment com a La Vanguardia no pot fer.

2. Per la nostra part considerem que La Vanguardia pot liderar qualsevol projecte periodístic, mantenint la unitat de l’empresa i la viabilitat del projecte. És imprescindible que tots els treballadors i treballadores quedin regits pel mateix conveni i que en cap cas es produeixi cap empitjorament de les seves condicions laborals, ja sigui des del punt de vista salarial, de temps de treball, torns i serveis que ofereix actualment l’empresa.

3. Per les raons esmentades, volem expressar el nostre suport a la convocatòria de vaga, assumim com a pròpies les reivindicacions expressades pel Comitè de Vaga i apel·lem a la solidaritat amb els treballadors i treballadores en vaga de La Vanguardia.

Barcelona, 6 de setembre de 2006

This work is in the public domain

Comentaris

La vaga convocada podrà ser completa?
07 set 2006
Aquesta vaga de 13 dies estarà condicionada per serveis mínims, per cobrir una part de la plantilla o una part de l'horari?
Re: Convocatòria de vaga a La Vanguardia a partir de dijous 7 de setembre
07 set 2006
ay,ay esa huelga
dadle una sopapo de mi parte al conde godo y al capullo liberal ese de albert gimeno que es el director de la seccion de vivir en barcelona
Re: Convocatòria de vaga a La Vanguardia a partir de dijous 7 de setembre
07 set 2006
os esperamos el 11s en Pza. unirversitat, paara protestar contra la precariedad laboral, los ataques de la patronal, y los cierres.

Solidaridad obrera, ante el terrorismo patronal

Mirar la convocatoria
http://www.lahaine.org/index.php?blog=2&p=16937
Re: Convocatòria de vaga a La Vanguardia a partir de dijous 7 de setembre
09 set 2006
de momento la huela se nota en el diario: faltan varias secciones, las páginas de anuncios no están, hay algun articulo fijo que no aparece (trallero...), feicidades. pero la misma vanguardia no da noticia de ello a sus lectores, que deben estar extrañados.
Re: Convocatòria de vaga a La Vanguardia a partir de dijous 7 de setembre
09 set 2006
Si la huela se nota en el diario debe ser porque huele muy mal
Re: Convocatòria de vaga a La Vanguardia a partir de dijous 7 de setembre
22 set 2006
100_8243copia.jpg
100_8203copia.jpg
A dia d'avui la totalitat de la plantilla de la empresa CRE-A Impresiones de Catalunya S.L. seguim en vaga... Aquesta empresa es el resultat de la subrogació del tallers de impressió de "La Vanguardia", un diari amb 125 anys.

La subrogació es va produir el dia 1 de setembre de 2006 a partir d'aquesta data els treballadors de la rotativa, magatzem i manteniment no formem part de "La Vanguardia" amb el perill que això suposa per els nostres llocs de treball i per el nostre sou, regulat per un conveni que deixarà de tenir efecte el proper mes de Febrer. La empresa en ofereix un conveni d'Arts Gràfiques (ara som Premsa) uns horaris "flexibles" (còmput anual d'hores) i uns sous de merda. Per aquest motiu hem convocat 13 dies de vaga durant el mes de Setembre.

La empresa editora no vol negociar i vulnerant el dret fonamental a vaga imprimeix el diari a rotatives externes sota la vigilància del Mossos D'esquadra. Això a més de ser il•legal (sentència del 1 setembre de 2006 del titular del jutjat nº14 de Barcelona , Carmen Perez) provoca la sortida al carrer d'un diari incomplet: Tipografia més petita, absència de pàgines salmó (Vivir), format més petit (anuncis més petits i no per això més barats), cap noticia d'última hora (s'imprimeix a la tarda), manca de resultats esportius, de les rifes, etc. i tot això per tapar la jugada que ens esta fent el flamant guanyador de la Creu de Sant Jordi, el compte de Godò.
Sindicat