Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Mercadona intenta comprar el comiat dels vint vaguistes
05 set 2006
El Triangle

Conflicto >> La CNT rebutja els diners i reclama la readmissió dels treballadors de Sant Sadurní

Mercadona intenta comprar el comiat dels vint vaguistes



L'empresa de supermercats propietat de Joan Roig, ha provat al llarg de l´agost d'acabar amb les protestes dels assalariats, iniciades fa cinc mesos, oferint-los importants indemnitzacions
mercadona.odt
mercadona.odt (17,4 KiB)
M. Font • BARCELONA

La vaga i les protestes dels treballadors del centre logístic que l'empresa valenciana de supermercats Mercadona, propietat de Joan Roig, té a Sant Sadurní d'Anoia no s'han paralitzat durant el mes d'agost, tot i els intents de la companyia de posarhi fi oferint importants sumes de diners als vaguistes. L'últim capítol d'un conflicte que fa més de cinc mesos que dura, i va iniciarse el proppassat 23 de març, ha estat l'oferta d'indemnització que Mercadona va fer la setmana passada a cinc dels vaguistes, tots ells de nacionalitat equatoriana, per tal de «comprar» el seu acomiadament, allegant, segons la CNT, que saben «que están baixos de moral». La xifra ascendía en total a 90.700 euros, pero els cinc treballadors van mantenírse ferms en la seva postura i van refusar la proposta de la companyia.

«Es tracta d'una qüestió de dignitat. No volem els diners, volem els llocs de treball i el que diem a Mercadona és que les vagues no es compren, sinó que si volen acabarla han de negociarho amb la CNT, que és qui l'ha convocat», detallen des del sindicat llibertari. De fet, no és la primera vegada que l'empresa intenta comprar el comiat dels treballadors incomodes que s'han rebellat contra el seu sistema. Així, a principis d'agost els directius de Mercadona van posar damunt la taula 300.000 euros d'indemnització per aconseguir 1'acomiadament deis vint vaguistes (els tres treballadors acomiadats de forma improcedent i els disset que han paralitzat la seva feina en solidaritat). En aquest sentit, des de la CNT es denuncia que rúnica intenció de l'empresa és acomiadar els treballadors, obviant la negociació. Els vaguistes, de la seva banda, reclamen la readmissió dels tres treballadors que van perdre la feina el 23 de març i el seu retorn a l´activitat al centre de Sant Sadurní amb tots els drets laborals garantits i sense represàlies per part de Mercadona.

Millores en seguretat

A banda d'aixó, des del sindicat llibertari també es demanen millores en la higiene i en la seguretat laboral. Sobre aquest aspecte, Inspecció de Treball ha obert una acta d'infracció a Mercadona a causa de l'incompliment de la normativa de manipulado de cárregues i pesos. Amb la mesura pretén que l'empresa «garanteixi la immediata adopció de mesures d'organització adequades i mitjans idonis per reduir el risc que comporta la manipulació manual de càrregues». En les properes setmanes, l´organisme públic haurá de dictaminar la gravetat de la infracció i determinar l'abast de la sanció que haurà d'afrontar la companyia.

L'origen de la vaga va ser l´acomiadament, declarat improcedent, de tres treballadors que van intentar crear una secció sindical, de la CNT, en resposta a la postura del comité d'empresa, controlat per la UGT. Des del seu inici, les mobilitzacions dels treballadors han estat constants (l´11S es tornen a manifestar) i han demanat, entre d'altres coses, el boicot a Mercadona.
1_mercadona.pdf
mercadona.pdf (85,15 KiB)
mercadona.png
mercadona.jpg
mercadona-solitaritat-vaga.jpg
trabajador-mercadona-en-huelga.jpg
Mira també:
http://www.eltriangle.info
http://barcelona.cnt.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mercadona intenta comprar el comiat dels vint vaguistes
06 set 2006
Salud y lucha compañer@s, vuestra defensa de los derechos de los trabajador@s es un ejemplo de constancia y de dignidad. Desde que comenzó la huelga no compro en Mercadona, y aunque ello no creo que le afecte, creo que el vuestro es un caso que puede permitir que todos por fin dejemos de comprar a estas miserables urracas. Ya es hora de que por fin respondamos con todos nuestros medios a estas agresiones; tal vez no tod@s puedan salir a la calle, pero como mínimo, deberían dejar de comprar a esta empresa.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more