Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Oaxaca
05 set 2006
El govern federal es nega a prendre’s seriosament les demandes del moviment magisterial i popular de Oaxaca.
Aparició de diferents grups guerrillers a diferents parts de l’estat
Oaxaca/Mèxic.- Durant aquesta setmana han tingut lloc les dues primeres reunions de la comissió negociadora tant de la secció 22 del sindicat de mestres (Oaxaca) com de la direcció provisional de l’APPO (AsambleaPopular del Pueblo de Oaxaca) amb la Secretaria de Govrnació del govern de la República. Com era d’esperar l’estratègia de Governació és dilatar el conflicte i amenacar amb l’ús de la forca pública si no es desbloquegen les vies de comunicació i els edificis institucionals. En quant a la demanda de destitució de Ulises Ruiz, actual governador, se’n desentén afirmant que això no incumbeix al govern de la República sinò al Senat.
A tot això han continuat les accions de pressió per part de l’APPO, tancant centres comercials, boicotejant activitats previstes per Ulises Ruiz i, el divendres 1 de setembre, amb la celebració de la 5ena megamarxa, amb més de 300.000 participants, exigint el mateix que fa més de 100 dies ja que exigiesen: la sortida d’Ulises Ruiz i del seu govern i la desaparició de poders de l’estat.
Mentrestant, les cambres de comerc de Oaxaca van convocar a una aturada als comerciants, exigint la solució immediata al conflicte, el dimarts 29 d’agost, amb un seguiment gairebé general. Els convocants no es posicionen dins del conflicte però demanen la intervenció immediata del Govern Federal per reinstaurar l’ordre públic a Oaxaca, en un llenguatge ambigu que sembla justificar l’ús de la forca pública.
Aparició de grups guerrillers a diferents zones de l’estat
Entre dimecres i dijous, 30 i 31 d’agost, apareixen a diferents parts de l’estat grups guerrillers armats on amenacen amb accions contundents en cas de repressió contra el moviment popular. El text està firmat pel Movimiento Revolucionario Lucio Cabañas Barrientos, la Tendencia Democrática Revolucionaria-Ejército del Pueblo, el Colectivo Revolucionario Francisco Javier Mina, la Organización Insurgente Primero de Mayo, la Brigada de Ajusticiamiento 2 de Diciembre i las Brigadas Populares de Liberación. Tant l’APPO, el magisteri com les mateixes organitzacions guerrilleres afirmen no tenir vincle o relació directa però membres del govern estatal ja ho han aprofitat per demanar la intervenció immediata de l’exèrcit, fet que ha fet sospitar en un nou muntatge del propi Ulises Ruiz.
Contra-Infos 5/9/06
Mira també:
http://www.jornada.unam.mx

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat