|
Notícies :: un altre món és aquí |
no renteu les utopies, s´encongeixen
|
|
per |
05 set 2006
|
No volem deixar escapar l’oportunitar per presentar amb més entusiasme que mai la represa de l’edició catalana de Le Monde Diplomatique. I creiem consciençudament que publicacions com aquesta són necessàries per al desenvolupament normal d’una societat cada dia més interdependent del que passa a fora. |
NO RENTEU LES UTOPIES; S’ENCONGEIXEN
En efecte, els Països Catalans sovint han viscut en una mena de bombolla que ens ha immunitzat de tot el que passa fora. Potser per la nostra pròpia manera de ser. Potser perquè la informació que ens ofereixen els grans mitjans, avui, és volgudament amnèsica. Potser per una falsa comoditat. Potser per voler tancar els ulls a tot el que no volem veure. Potser perquè tan sols en preocupa què comprarem o si anirem de viatge. O potser totes juntes.
Així, no ens parem a pensar en les causes i les conseqüències, per posar dos exemples, dels fluxos migratoris que arriben a casa nostra o les alces dels preus del petroli. Són dos exemples que ens afecten i que moltes persones volem que siguin tractades. I que siguin tractades com a processos naturals de la lògica neoliberal actual. No ens quedarem amb la simple exposició d’uns fets que per si sols no es poden entendre: en cal un aprofundiment de les pròpies naturaleses.
Això és el que pretén Le Monde Diplomatique. Una publicació amb més de 50 anys d’història que l’han convertida en una de les referències en l’anàlisis, el pensament i la política internacionals. I l’edició catalana, que ara reprenem, apostarà per la informació de qualitat de casa nostra: del nostre poble, de la nostra llengua, dels nostres polítics, però sobretot, del nostre espai al món.
Els reptes que se’ns presenten, doncs, són importants. Poc a poc, i amb l’ajut de tots aquells que creuen en aquesta tasca, aconseguirem sensibilitzar-nos de tot allò que passa en un món al qual li calen solucions urgents. D’altra banda, creiem que l’edició i comercialització de la publicació en format paper ha de ser, des d’ara, una prioritat per a una difusió més extensiva dels continguts que s’editen.
Tot comptat i debatut, us convidem a què llegiu aquesta magnífica edició de Le Monde Diplomatique, a què ens suggeriu, a què hi col·laboreu. I com deia Manuel de Pdrolo, que no ens rentin les utopies, que s’encongeixen[1].
[1] Avui, 30 de juny de 1982, dins de PEDROLO, Manuel, Cal protestar fins i tot quan no serveix de res, Edicions El Jonc, Lleida, abril del 2000. |
Mira també:
http://www.mondiplomatic.com |
This work is in the public domain |