Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
El batlle de Paris, De lanoë, homenatge a un assassí! Inagurant la Plaça Juan-Pau II
05 set 2006
El 3 de setembre cap a les 15 hores, diversos militants d'Act Up-Paris i nombrosos altres grups (com les Panteres roses o Vamos) pertorbaron la inauguració de la plaça Jean-Paul II per Bertrand Delanoë.
delanoe-2.jpg
placeJP2-4.jpg
placeJP2-1.jpg
L'objectiu era d'interpel•lar l'alcalde de París sobre aquesta decisió, i de discutir l'honor donat a un home que la història recordarà com el pitjors còmplice de la sida i de l'estigmatizació de les persones LGBT per la seva homofobia, les seves posicions retrògrades sobre les dones i la seva condemna sense apel•latius al preservatiu.
Al migdia, un grup d'associacions i d'organitzacions (Act-Up Paris, AN NOU ALLE, ARDHIS, la Brigade Activiste des Clowns, DEGEL, le collectif IDAHO, Laïcité Ecologie Association, Les Mauves, Les Panthère Roses, Les Putes, Les Soeurs de la Perpétuelle Indulgence - Couvent de Paname, Les Verts) havien convocat una concentració que ràpidament ha estat reprimida per impedir als manifestants expressar el seu desacord enfront de la tria de l'alcalde de París. A Prop de la plaça, la nostra banderola i 300 preservatius ens han estat confiscats. Més tard, durant la inauguració més de 80 militants han estat detinguts per la policia.
En el transcurs d'aquests dos esdeveniments, les forces de l'ordre han intentat impedir tota forma de discussió. Exigim l'alliberament immediat de les persones que queden encara detingudes i de les excuses per a la repressió d'aquest moviment no-violent.
Que una missa sirveixi per celebrar la inauguració, indica de manera incontestable el caràcter religiós d'aquest esdeveniment. No només Bertrand Delanoë no té cap argument vàlid per justificar aquest acte, a més no permet cap discussió i fa acallar a totes i tots els ciutadans que contràriament a ell no han oblidat els 25 milions de mort de la sida, les posicions criminals d'aquest papa sobre el preservatiu i la seva homofobia.
Mentre la placa posada avui porti el nom de Jean-Paul II, la rebatejarem amb el nom de plaça dels morts de la sida.
Que la jerarquia catòlica s'obstini a condemnar l'ús del preservatiu, que les seves mentides i els seus dogmes precipiten els seus propis adeptes en la vergonya, el sofriment i la mort, és una cosa. Un altre diferent es que un càrrec electa republicà, mínimament progressista i, que ell mateix ha estat descriminat per les paraules de la jerarquia, vingui a tacar la seva ciutat amb plaques a la glòria d'assassins.
Font: Act Up-Paris

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat