Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Detingut un cooperant català a Colòmbia
05 set 2006
Aquest dilluns, 4 de setembre, ha estat detingut a Bogotà Àlex Juan Martí, afiliat a la Intersindical-CSC i membre de l'Observatori Internacional de la Pau (IPO). Junt a altres tres integrants de l'IPO (una italiana, una nord-americana i un colombià) Martí ha estat retingut il·legalment per la Policia Metropolitana de Bogotà per haver-se presentat solidàriament a la crida que una sèrie de famílies víctimes de la violència havien fet després d'un intent frustrat d'ocupar un edifici abandonat. Durant l'intent, les famílies han estat durament reprimides per la Policia Metropolitana i els Esquadrons Mòbils Antidisturbis (ESMAD), que a més de colpejar-les les han detingut i traslladat no se sap on en diversos autobusos i camions.

Als cooperants internacionals, a més, se'ls ha retingut els documents d'identitat (cèdula d'estrangeria) i se'ls ha presentat públicament com a organitzadors de l'ocupació, cosa absolutament falsa.

Fa un any, els membres de l'IPO ja van acompanyar la presa pacífica que van fer les víctimes del desplaçament forçós a la urbanització Riveras de Occidente, a la capital colombiana, i que en la seva majoria eren les mateixes que van fer l'acció d'ahir. Recentment, cooperants internacionals han estat víctimes de muntatges i expulsions quan han desenvolupat la legítima tasca d'acompanyament a víctimes a Colòmbia. Segurament, aquesta vegada es vulgui fer el mateix amb l'IPO, que des de fa almenys dos anys ajuda les comunitats desfavorides de Colòmbia.

Davant d'aquests fets, des de la Intersindical-CSC, sindicat que desenvolupa diversos projectes de cooperació al desenvolupament i construcció de pau amb organitzacions de desplaçats, de defensors dels Drets Humans i sindicals, denunciem l'actitud desproporcionada de les forces de seguretat colombianes, així com la violació sistemàtica dels Drets Humans de milers de persones amb total impunitat.

Exigim que s'alliberi immediatament els cooperants internacionals sense cap mena de càrrec i que se'ls permeti desenvolupar les seves accions legals sense falsejar-les o manipular-les, ja que la comunitat internacional continuarà vetllant pel compliment de tots els preceptes a què està compormès el govern colombià.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Detingut un cooperant català a Colòmbia
05 set 2006
sóc actualment a bogotà.
si algu sap si puc ajudar d'alguna forma que envii un email,
gracies
tota la meva solidaritat
Re: Detingut un cooperant català a Colòmbia
06 set 2006
Sortosament, el cooperant ha estat alliberat aquest dimarts, junt als altres membres internacionals. De totes maneres, gràcies per l'oferiment!
Sindicato Sindicat