Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Artur mas un servei a Catalunya
05 set 2006
Arturo Mas (I), una vida al $$ervei de Catalunya

Un dels debats que està centrant la precampanya electoral catalana és el pedigrí dels candidats. Montilla es reclama ara catalanista de tota la vida i Artur Mas va de patriota tot i que el que detalla la seva biografia és que, com David Madí, al màxim perill a què s'ha exposat per Catalunya és a entrepussar en baixar del cotxe oficial.

Artur Mas Gavarró -fins l’any 2000 Arturo Mas Gavarró segons constava en el seu DNI- és tot un personatge al qui la vocació política li va sorgir després de passar per alts càrrecs de l’administració. És indicatiu que als arxius de Convergència consti la seva alta com a militant del partit l'any 1987, amb 31 anys. Arturito, que era com el coneixien al nàutic del Masnou que sovintejava, es va llicenciar en Econòmiques i Empresarials a la Universitat de Barcelona l’any 1974 en plena ebullició d’activisme antifranquista a Catalunya. Tots els companys de facultat recorden com mai va implicar-se en cap activitat mínimament reivindicativa i que la seva llengua habitual d’ús era el castellà, que segueix parlant amb la seva dona i la seva filla Patricia. Per a que pogués estudiar tranquil i sense problemes la carrera, a casa seva li van proporcionar un piset en una de les zones més selectes de la capital catalana, el carrer Tuset, molt a prop d’on resideix actualment.

Amb el seu títol de llicenciat sota el braç, l'Arturo va provar de treballar en una empresa d’un amic del seu pare però no li va agradar. Després de comprovar com n’era de dur buscar feina al mercat laboral com qualsevol català de carn i os, va haver de tornar a recórrer al seu progenitor per col·locar-se. Així les coses, el pare el va recomenar al llavors Director general de promoció comercial de la Generalitat, Francesc Granell, que el va nomenar director de serveis i el va responsabilitzar de la participació del Govern de Catalunya en les Fires. Aquell mateix any, el 1982, va passar pels altars amb Helena Rakosnik, la qual mereixerà una busotada a banda d’aquí a uns dies. Abans de conèixer Rakosnik, l’Arturo va festejar durant molt temps amb una germana de Julia García-Valdecasas, filla de càrrecs del règim franquista i exdelegada del Govern espanyol a Catalunya recordada per la brutalitat de les actuacions policials que va ordenar com el febrer de 1999 a la Universitat Autònoma. Déu els cria.Al poc temps, Mas va desbancar Granell en el càrrec i li va prendre el càrrec de Director de promoció comercial. Aquella plataforma li va servir per assistir a múltiples inauguracions i guateques on es va fer bon amic de Marta Ferrussola. Al Departament d’Indústria de la Generalitat va coincidir amb Josep Piqué amb qui també es van fer bons amics d’aventures.

A finals dels 80, l'Arturo va ser elevat a regidor a l’Ajuntament de Barcelona i poc després va decidir tornar a l’empresa privada, a Tipel, tot i que ho va seguir combinant amb el seu càrrec al consistori barceloní. Tipel era l’empori pelleter del clan Prenafeta, propietat de Lluis ‘don vito’ Prenafeta, el sinistre Secretari general de Presidència de Pujol entre 1980 i 1990 i capo suprem del sector negocis de Convergència. Tipel va absorbir el primer negoci fallit de Jordi Pujol junior, Geset Afers, i a partir d’aquí la pelletera va d’anar de mal en pitjor. El bon rotllo entre Arturo Mas i el fill de Jordi Pujol van catapultar-lo fins al pinyol, l’entorn familiar i professional més proper a l’aleshores President de la Generalitat. Arturo Mas va abandonar Tipel en una situació delicada i mesos després, el 1994, l'empresa feia suspensió de pagaments.

També va passar pel consell d’administració de La Seda i la seva arribada tampoc va servir per salvar de la crisi de l’empresa textil presidida per l’altre home dels negocis de CDC, Rafael Español. El 1995 va ser nomenat Conseller de Política Territorial i del 97 al 2001 va exercir de Conseller d’Economia i Finances fins que Jordi Pujol li va crear el càrrec de Conseller en cap per a preparar la carrera successòria. El mal rotllo que va generar aquell nomenament entre Convergència i el soci petit i pillador, Unió, amb la dimissió de Duran Lleida de Conseller de Governació, va ser un tot un xou que en un futur també mereixerà Busotada individualitzada.

Però l’etapa més sucosa de la vida d’Arturo Mas (com dèiem al començament Artur a partir de 2000) comença aquí, quan es converteix en el delfí de Pujol. A aquesta etapa pertanyen episodis com la farra al la disco SET 59 de Vilassar del desembre de 2001 (veure foto) mentre el país estava sumit en el caos per les nevades o quan es va fer anar a buscar per un helicòpter de la Generalitat al Pedraforca perquè va caure baixant la muntanya i es va fer un esguinç en un dit. Continuarà.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Artur mas un servei a Catalunya
05 set 2006
Dius "veure foto", però on és la foto?
Re: Artur mas un servei a Catalunya
07 set 2006
està molt bé...
...a veure si ens pots explicar més coses del nostre estimat rei artur
Sindicat