Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Diverses Empreses es rebel·len contra Mercadona
04 set 2006
La reunió que hagué de celebrar-se la setmana passada en el Castell de Santa Catalina de Jaén ha quedat ajornada, tal vegada definitivament, al no haver donat mostres Juan Roig "de millorança significativa" segons es desprèn de l'intercanvi telefònic i en les còpies de les Actes recollides pels treballadors de Paradores en León (Hostal de San Marcos) al juny passat.

De fet l'anterior reunió celebrada en León al juny 2006 per a la participació per part de 4 d'elles i 1 mes com part d'oferta de compra de Mercadona (solament es coneixen el nom de dos d'elles, una de capital franc-belga) va ser de fet tumultuosa, escoltant-se des de fora de la Sala frases com "Mercadona no complix i nosaltres perdem el nostre temps" (en francès). També en castellà: "En Mercadona hi ha en aquests moments frau de llei".

En part de les Actes, tot just 3 fulles i mitja, es pot llegir: "L'Empresa referenciada (Mercadona) obstenta excessius conflictes laborals, queixes i sentències condemnatòries dels Tribunals espagnoles, situacions de clar Assetjament Laboral i Sindical, així com problemes serious amb els vehicles de repartiment. Altes instàncies catalanes estan acorralant (?) al Grup, i per si no fos poc Juan Roig no ens presenta comptes clars ni ens diu la veritat". La resta es refereix a horaris i temes de tipus tècnic.

"Preguntat per afirmacions seves a Madrid on hauria afirmat que: si prosperen altres negocis enfonsaria Mercadona no se'ns diu gens en concret, responent amb el silenci".

"...Esperarem a la reunió de mitjan d'Agost, o almenys així ho farem des de M. Group 8 (silenciem el nom que creiem que està darrere per dubtes, ja que el nombre 8 obstenta per damunt en el teclat un parentesis i pot ser un error).... ..."

Els treballadors de Mercadona de diverses parts de la nostra Península, creiem, els seria d'interès aprofundir en aquestes realitats. Nosaltres no disposem de mes que l'escoltat al servir el menjar així com d'algunes papereres amigues, on han anat a parar aquests despits.

Tots els treballadors coincideixen a assenyalar que no van veure arribar A Juan Roig, però que en la reunió va haver fins a insults i improperis contra ell, i en qualsevol cas sí va haver de marxar-se per l'escàndol.

Investiguin això en la mesura que els sigui possible, encara que sabem, no és tasca fàcil. Si hagués una pròxima reunió informarem pel mateix mitjà si sabem d'alguna cosa que els concerneixi a vostès, perquè de la resta entenem que no devem fer-lo.

Una abraçada a tots i a totes els treballadors i treballadores de Mercadona.


Treballadors No-afiliats de Paradores
Leon, 30 d'Agost de 2006
Copyleft: Domini públic (http://creativecommons.org/licenses/publicdomain)

This work is in the public domain

Comentaris

[es] Varias Empresas se rebelan contra Mercadona
06 set 2006
La reunión que debió celebrarse la semana pasada en el Castillo de Santa Catalina de Jaén ha quedado aplazada, tal vez definitivamente, al no haber dado muestras Juan Roig "de mejoría significativa" según se desprende del intercambio telefónico y en las copias de las Actas recogidas por los trabajadores de Paradores en León (Hostal de San Marcos) en Junio pasado.

De hecho la anterior reunión celebrada en León en Junio 2006 para la participación por parte de 4 de ellas y 1 mas como parte de oferta de compra de Mercadona (solo se conocen el nombre de dos de ellas, una de capital franco-belga) fue de hecho tumultuosa, escuchandose desde fuera de la Sala frases como "Mercadona no cumple y nosotros perdemos nuestro tiempo" (en francés). También en castellano: "En Mercadona hay en estos momentos fraude de ley".

En parte de las Actas, apenas 3 hojas y media, se puede leer: "La Empresa referenciada (Mercadona) obstenta excesivos conflictos laborales, quejas y sentencias condenatorias de los Tribunales espagnoles, situaciones de claro Acoso Laboral y Sindical, así como problemas serious con los vehículos de reparto. Altas instancias catalanas están acosando (?) al Grupo, y por si fuera poco Juan Roig no nos presenta cuentas claras ni nos dice la verdad". El resto se refiere a horarios y temas de tipo técnico.

"Preguntado por afirmaciones suyas en Madrid donde habría afirmado que: si prosperan otros negocios hundiría Mercadona no se nos dice nada en concreto, respondiendo con el silencio".

"...Esperaremos a la reunión de mediados de Agosto, o al menos así lo haremos desde M. Group 8 (silenciamos el nombre que creemos que está detrás por dudas, ya que el número 8 obstenta por encima en el teclado un parentesis y puede ser un error).... ..."

Los trabajadores de Mercadona de varias partes de nuestra Península, creemos, les sería de interés profundizar en estas realidades. Nosotros no disponemos de mas que lo escuchado al servir la comida así como de algunas papeleras amigas, donde han ido a parar estos despechos.

Todos los trabajadores coinciden en señalar que no vieron llegar a Juan Roig, pero que en la reunión hubo hasta insultos e improperios contra él, y en cualquier caso sí tuvo que marcharse por el escándalo.

Investiguen esto en la medida que les sea posible, aunque sabemos, no es tarea fácil. Si hubiera una próxima reunión informaremos por el mismo medio si sabemos de algo que les concierna a ustedes, porque del resto entendemos que no debemos de hacerlo.


Un abrazo a todos y a todas los trabajadores y trabajadoras de Mercadona.


Trabajadores No-afiliados de Paradores
Leon, 30 de Agosto de 2006
Copyleft: Dominio público (http://creativecommons.org/licenses/publicdomain)
Sindicat