Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Destruccio Descarada del Patrimoni Historic Obrer
04 set 2006
No conec gaire el barri de la Zona Franca pero aquest estiu durant un breu visita vaig veure uns edificis interessants, sobretot l'antiga Escola Industrial al carrer Mare de Deu de Port, i el dijous passat vaig tornar per tomar unes fotos.
Massa tard. Segons un vei, molt dolgut, el dia 4 d'agost sense consultar ni avisar el van enderrocar. Em va explicar que l'edifici datava de 1916. Primer fou asil, despres escola industrial i fins ara escola bressol.
Quina dret te l'Ajuntament de Barcelona d'acabar amb el patrimoni historic obrer de la ciutat d'aquesta manera furtiva?
Per lo que val (evidentment poc) son signants dels "Compromisos d'Aalborg", acord sobre ciutats sostenibles entre mes de 2000 municipis europeos. Inclou:

"Convidar tots els sectors de la societat local a participar eficacment en la presa de decisions."

"Fer que les nostres decisions siguin obertes, responsables (accountable) i transparents."

"Garantir la conservacio, la renovacio i la utilitzacio~reutilitzacio apropiades del nostre patrimoni cultural urba."

No tenen vergonya.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Destruccio Descarada del Patrimoni Historic Obrer
04 set 2006
Plou sobre mullat

Precissament aquesta zona franca va ser construida destrossant el patrimoni natural de la banda esquerra del Delta del Llobregat als anys seixanta i setanta a base de l'ocupació industrial i l'especulació salvatge del franquisme. Una zona franca per especular com el seu nom indica.

L'agenda 21, les cartes d'alboorg i tots els protocols que signen són paper mullat o directament serveixen per quedar bé de cara a la galeria. A l'altra banda del delta s'han pasat i continuen pasant-se tots aquests compromisos, protocols i cartes "ecològiques" pel forro: tercera pista, desviament, tala pinedes, ensorrament masies, desaparició camins i zones humides...en una zona a punt de desaparèixer davant l'indiferència de tothom, inclús de loes seves pròpies lleis. Tot amb l'aprovació i la direcció d'un partit IC anomenat hipocritament "ecologista de debò" que ni és ecologista ni d'esquerres.

Així està el pati, hem de continuar denunciant l'hipocresia dels governaments, l'especulació urbanística, l'amnèsia històrica, la destrucció del patrimoni històric, natural i cultural i tantes i tantes coses que passen cada dia.

Efectivament Valerie, ni tenen vergonya ni la tindran
Sindicato Sindicat