Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Ha sortit el Catalunya 79
04 set 2006
Dos grans temes centren la primera revista âCatalunyaâ? dâaquest nou curs, el número 78: dâuna banda la lluita del treballadors i treballadores de lâAeroport del Prat i la defensa del dret de vaga, que ha estat qüestionat a aprofitant les conseqüències de la seva lluita, legítima i exemplar.
Dâaltra banda, des dâaquest número el âCatalunyaâ? inclourà cada mes un article del poeta Joan Salvat-Papasseit de la sèrie Fum de fàbrica, per primera vegada en català. No es tracta només dâun exercici de memòria històrica sinó de reivindicar un dels més grans escriptors en llengua catalana del segle XX i la seva condició obrera, socialista i llibertària. Per això, en aquest primer número incloem un article de Ferran Aisa, autor de la biografia de Salvat publicada a Virus junt amb Remei Morros, i una portada que posa al dia un dels versos del poeta en un muntatge dels lleidatans Soca-rel fent referència a un altre fet que tractem al âCatalunyaâ?, la guerra dâagressió dâIsrael al sud del Líban.
Portada78petita.jpg
Salvat.tif
Salvat.tif (81,29 KiB)
vaga.tif
vaga.tif (70,57 KiB)
Ha sortit el Catalunya 78

www.cgtcatalunya.cat
La revista de la CGT de Catalunya
(htpp://usuaris.tinet.org/cgt-cat/index.htm)

Reportatge
Seguretat Social, la nova reforma que ens deixa encara més precaris.

Treball-Economia
Els sindicats institucionals, dâacord amb el tancament de Braun; expedient contra els delegats de CGT a Honeywell; entrevista a les companyes de Lan Center, guies del Bus Turístic de Barcelona; per la readmissió ja dels acomiadats de Seat; vaga del personal eventual de lâInstitut Nacional dâEstadística; Atento acomiada 450 treballadors a Barcelona; vaga a la Direcció General de Trànsit per unes condicions de treball dignes; suport a les demanades dels auxiliars dâinfermeria i tècnics sanitaris; campanya contra la sisena hora a Ensenyament; el segons Conveni de Correus i Estatut de Funcionari, i mal repartiment de Correos al Vallès Occidental i Hospitalet de Llobregat; Parcs i Jardins, aclarint conceptes; irregularitats a Nestlé per subcontractats; Indústries Regard, manteniment de lâempresa i dels llocs de treball; neix una associació contra lâassetjament; Metro de Barcelona: no volem matar ni morir; i els conductors del bus de TMB diuen prou.

Tema del mes
Els treballadors del Prat contra la precarietat salvatge.

Cronologia
Repressió contra lâAssemblea Pagesa; exposició âEls infants de la guerra civil 1936-39â?; Campanya âJo no tâespereâ? a València; Trobada Estatal de Dones; la pobresa i lâexclusió social a Catalunya; Jornades Llibertàries al Prat de Llobregat; Informe sobre tortura a lâEstat espanyol; Associació de Classe Interprofessional de Portugal; Mots enreixats de Manel Alarcó;. Cronologia.

Sense fronteres
Els comunistes llibertaris del Líban davant la guerra.

Social
Tercera Acampada dâAcció Social a Montcortés; Trobada Internacional dâActivismes i Feminismes a Barcelona; Desallotjat el CSO La Gàbia de Lleida, cremen Pepica la Pilona al Cabanyal de València i jornades sobre okupació rural; la lluita contra la MAT; la lluita contra el projecte de coexistència de transgènics.

Dinamita de cervell
Els dos primers articles de Fum de fàbrica de Salvat-Papasseit, amb un article explicatiu sobre el poeta de Ferran Aisa, un dels seus biògrafs. Lâanarcosindicalisme escalenc. Primer article de la sèrie âUna història sense argumentâ? sobre les relacions entre esquerres i dona; setanta anys de la colâ¢lectivització del transport públic a Barcelona i el desastre de la Llei de Memòria Històrica; Joaquim Jordà en la seva mort; un vídeo de música i lluites anarcosindicalistes i les Jornades de Comunicació Popular de lâAccent. Llibres âJoaquim Jordà, la mirada lliureâ? de Laia Manresa, âLes milícies catalanes al front dâAragóâ? de Judit Camps i Emili Olcina i âLa utopía magonistaâ? de Benjamón Maldonado; i revistes âEl Karmaâ?, âNo al Pla Caufecâ?, "La Xarxa" i "Paso a paso".

Entrevista
Xavier Garcia, escriptor i periodista ecologista: âEl pensament ecològic és un atac frontal al sistemaâ?.

Articles d'opinió
Xavier Roijals, Emili Cortavitarte, Pepe Berlanga, Toni Ã?lvarez de l'Assemblea Antimilitarista de Catalunya, Carlus Jové, Ferran Aisa, Pepe Gutiérrez, Maria Ãngels Rodríguez, Miquel-Dídac Piñero, Pep Cara, Josep Estivill i Jordi Martí.
Còmic dâÃ?cido Critico i de Soca-rel.
Mira també:
http://www.cgtcatalunya.cat
http://www.usuaris.tinet.cat/cgt-cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ha sortit el Catalunya 79
04 set 2006
Doncs ja hem tornat a la normalitat total. Esperem que arribi aviat perquè sempre tarda i tarda. I a veure quan fusioneu la revista amb l'Accent, la Directa, L'Accent... i tenim una revista gran de veritat des de l'esquerra anticapitalista.
Re: Ha sortit el Catalunya 79
04 set 2006
l'accent es el diari de Endavant(marxistes-leninistes)

i el Catalunya es el portaveu de CGT(llibertaris)

això es imposible.
Re: Ha sortit el Catalunya 79
04 set 2006
ep, que no està a la web del catalunya encara...
Re: Ha sortit el Catalunya 79
04 set 2006
El millor és que s'unifiquessin totes les revistes de la "esquerra alternativa de debò",una mica de Revolta Global,una miqueta de EUIA,una amanida de algun fòrum social de Castro-Chavez i els seus amiguets i a ser el referent "progre" del moviment social llibertari. No sé,Pepe Gutierrez, confés publicamente dintre del troskisme, defensant aferrissadament a Mediapro del seu amic Roures ex-lider troskista, i ara gran executiu de La Sexta i de les exclusives de futbol,beneint i aplaudint en totes les revistes"alternatives" que publica,el que té de bo la pelicula "Salvador" per posar un exemple.Lo patetic és que si no podem o no sabem o no ens apeteix fer una revista com el Catalunya,que com a mínim tendria que ser un referent llibertari,no es fa i punt.Però molts dels militants ens avergonyim de segons quines persones i articles surten,per molts acords que existeixin.Deixarien, per exemple, escriure lliurement en les revistes troskistas,estalinistas, als llibertaris la quantitat de paginas que volguessim i amb el vist i plau del partit?.O per desgràcia estem caient en la "marca"Cataluya...salut
Re: Ha sortit el Catalunya 79
04 set 2006
Que bo. Aquest debat (debat?, dogma i prou) sobre la pel·li del Puig Antich és magnífic. Una pel·li que encara no s'ha estrenat omple de paraules revistes i pàgines web. El Catalunya és bo precisament perquè no talla la veu a ningú. Jo el llegeixo no com a membre de cap secta (llibertària, stalinista, troskista...) sinó com una revista feta per gent que pensa i deixa pensar. La proposta primera d'unir totes les revistes de l'esquerra anticapitalista no sé d'on ve però argumentar la línia ideològica per dir que no és no llegir-ne cap, ja que precisament aquests dos exemples (Catalunya i Accent) si alguna cosa han demostrat s precisament obrir espais de lluita no dogmàtics, no caure un cop més en el pamflet, no posar orelles de burro als seus lectors).
"Un de la cgt" diu que s'avergonyeix d'alguns escrits que surten al Catalunya "per molts acords que existeixin", hehehe, que bo, deu ser un estalinista qui signa això, perquè el funcionament de CGT és assembleari i que es faci una revista així entenc que deu ser conseqüència d'un consens molt majoritari. Ho desconec però no crec que qui a fa vagi per lliure.
Salut gent del Catalunya, jo posats a fusionar us proposaria que us fonguéssiu amb el Directa, L'Avanç...
Re: Ha sortit el Catalunya 79
04 set 2006
La marca "Catalunya", jejejeje, que bo. Em sembla que me faré de la cgt que aquests si que tenen gent amb imaginació, encara que sigui per imaginar chorrades.
La revista, per mi, de les millors ara mateix, continueu así.
Re: Ha sortit el Catalunya 79
05 set 2006
Salvador, de Manuel Huerga. Emotiva i commovedora, la pel·lícula no aporta res de nou sobre la figura i el cas de Salvador Puig Antich. S'hi ha optat per la simple evocació dels esdeveniments coneguts i explotar-los de manera descaradament sentimentalista, sense aportar cap mena de reflexió ni sobre la ideologia de Puig Antich, ni del MIL, ni sobre la pena de mort, ni sobre les contradiccions socials i polítiques. El guió de Lluís Arcarazo, escrit a partir del llibre de Francesc Escribano, resulta d'una pobresa esfereïdora, sobretot en una primera part, en què el protagonista relata al seu advocat, la vida i lluita que ha menat fins que l'han detingut. Tot i que millora a la segona part, quan Puig Antich és a la presó i, a fora -gairebé el·lípticament-, tenen lloc el judici, la resposta dels amics i els esforços per salvar-li la vida, els personatges segueixen sent plans, sense cap mena d'aprofundiment. I Manuel Huerga, amb el seu superficial cinema d'estètica videoclipera i publicitària, converteix la recreació de l'època en un estèril póster satinat, fins que, clarament, s'imposen les condicions de l'astut productor Jaume Roures i, durant 45 minuts, el film esdevé un artefacte lacrimògen d'altíssim voltatge. La versió musical del I si canto trist, de Lluís Llach, al moment de l'execució, ho acaba de reblar.
Re: Ha sortit el Catalunya 79
05 set 2006
(Accent) si alguna cosa han demostrat es precisament obrir espais de lluita no dogmàtics.

Això es mentida, el Catalunya pot-ser, però L'accent es un pamfleto de Endavant.
Re: Ha sortit el Catalunya 79
05 set 2006
Collons, aqui tothom ha vist la pel·li menys jo. Ja és a l'emule?
I L'accent no és cap pamflet, a veure si llegim una mica mes.
Re: Ha sortit el Catalunya 79
05 set 2006
No ho entenc mssa bé.El nucli central de la discusió sembla esser,el caracter no dogmarit del Catalunya i to just comença a les 1.00hs,criticant el caire de la revista i en especial el del Pepe Gutierrez,a qui no conec personalment,pero si la seva trajectoria i militancia troskista,darrerament afavorida pels seus articles subtils o no, de lloança de la pelicula Salvador,feta per un ex-troskista reconegut con es el Roures.Avui en dia,es cert es ke es diu al post, de la seva militancia activa a Mediapro(un partit d´alt standing).
Segons diu a EL PAIS suplement dominical,la gent del MIL eren segons Roures EPS pag.24 núm.1.562:"Se trataba de jovenes pertenecientes a una generación sin referencias culturales,ni sociales para formarse una ideologia precisa".
El que sapiga una mica del tema,sap que entot cás,lo que si no eren es de la IV Internacional,que potser seria el desitjable.
L´activitat frenetica del Pepe Gutierrez amb el film es descarada,potser tingui que fer"un pas enrera".
I hi ha dos posts seguits, a les 01.15hs i 01.47hs,hora de máxima lectura i comentaris a la web.Soc mal pensat,pero em fa sospitar,que es una falsa contradicció,pera resituar a posicions AUTORITARIES, dins del moviment llibertari,ara que amb la pelicula,per mitjá del seus reporters,pot quedar tocada.
I el que em sembla que no acabaré de pair,es que a la redacció de la revista hi hagin AUTORITARIS.
Que som i aón.Ja que ha srtit el tema a la palestra pública,no es pot obviar.
resposta als que voldrien tenir la vos de su amo
05 set 2006
doncs a mi em fa molta gràcia l'autoritat amb que qualifiques a la gent d'autoritaris (amb majúscules), per no parlar del festival de l'humor de les teves paranoies vers el Pepe Gutiérrez, Mediapro, i la 'dietrologia' de l'hora a la que es posen els posts, xato. flipant. així aneu.

a mi em sembla de totes maneres que els únics AUTORITARIS sou aquells i aquelles que voldríeu que el catalunya (una de les poques coses dignes que queden en aquesta cgt carca, carrinclona, espanyolista i corporativista -com a mínim la de barcelona-) es torni com la merda aquella del 'a
galopar' :)

que us vagi bé.
Re: Ha sortit el Catalunya 79
05 set 2006
Jo participo des del primer moment en la denúncia de la peli Salvador i no estic gens en contra que el Catalunya doni espai a les lloances que del gutierrez en qüestió. Això no treu gens de valor al portaveu de la CGT sinó tot el contrari. La tasca del Catalunya és molt bona també respecte el tema de la peli. S'hi han publicat opinions variades. Si només ens interessa sentir el que ens agrada sentir potser millor fer-se sociata i comprarse el periodico o de ciu i comprar lavui, però si ets llibertari ets capaç i de fet vols, llegir totes les opinions fins i tot aquelles que creus, com jo crec, que més enllà d'estar equivocades, poden ser dolorosament malintencionades. Molt bona feina als del catalunya. El dia de l'estrena de la peli espero que vingeu tots a liar-la, perquè sinó resultarà que us molesta més el catalunya que la peli i això ja faria massa pudor. Salut i anarquia companyes!
Re: Ha sortit el Catalunya 79
05 set 2006
Opinions variades,des de la vessant del moviment,o podem entrar a discutir de la peli,troskistes,maoistes,els ecologistes de debó,la corrent d´esquerra del PSOE,l´esquerra de Esquerra?Solsament,voldria que em digueu,com es deia,amb un comentari d´abans,si els de la CGT,poden publicar a les revistes dels partits abans esmentats?.O potser els llibertaris,voleu dir,es un cos unic i tots pensem el mateix,o per lo menys seguim a cegues una unica teoria y practica.Historicamente,potser,hem sigut el que més hem debatut de tot el que pensaben,en veu alta i sense la por del pope de torn,fos del partit que fos.
Sindicat Terrassa