Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
Més de 1000 persones tallen la N-340 per protestar contra el CIM/Logis Penedès
04 set 2006
Crònica dels fets segons TV3 i l'edició tarragonina d'el Punt...
La mani segons el web de TV3:


Un miler de persones tallen l'N-340 a l'Arboç per protestar contra el Centre de Mercaderies Logis Penedès

El que serà el Centre Internacional de Mercaderies més gran de Catalunya no agrada a l'Arboç ni a les poblacions properes. Un miler de persones s'han manifestat contra la infraestructura, coneguda com a Logis Penedès. Els veïns de l'Arboç, acompanyats d'altres persones de poblacions properes, han tallat la Nacional 340. Argumenten que la construcció de l'espai desestabilitzarà la comarca, a més de provocar un fort impacte mediambiental. El projecte preveu ocupar unes 130 hectàrees de diversos municipis i, segons els manifestants, provocaria un augment insostenible del trànsit de camions a les carreteres del Penedès.


(http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=143)


Segons l'edició electrònica d'el Punt (Camp de Tarragona):


Més de mil persones tallen l'N-340 a l'Arboç contra Logis Penedès

No Fem el CIM anuncia més talls per mostrar l'oposició al macropolígon

N. ALBISUA. L'Arboç

La plataforma No Fem el CIM va aconseguir una extraordinària resposta a la seva convocatòria de manifestació. Més de 1.000 persones arribades de diverses poblacions del Baix Penedès van tallar la carretera N-340 a l'alçada de la rotonda del monument a les Puntaires de l'Arboç per fer sentir la seva veu contrària a Logis Penedès, un macropolígon industrial que la Generalitat pretén construir a la comarca. La plataforma va anunciar que les mobilitzacions com la d'ahir es repetiran.

Els manifestants es van concentrar a les set de la tarda a la plaça de la Badalota de l'Arboç, on la plataforma ciutadana No Fem el CIM va llegir el seu manifest abans d'emprendre el camí cap a l'N-340. La plataforma creu el centre integral de mercaderies previst a la comarca és un projecte que «no es pot defensar ni per l'argument dels llocs de feina, que és l'únic que els queda», va explicar un dels portaveus de la plataforma, Josep Maria Holgado. Cal recordar que el macropolígon, Logis Penedès, ocuparia una extensió de 186 hectàrees i es preveu que doni feina 3.000 persones.

Poc després de dos quarts de vuit una riuada de gent seguia el cap de la manifestació cap a una de les rotondes que hi ha a l'altura de l'Arboç. El tall de carretera va durar gairebé una hora, tot i que no va afectar gaire la circulació, ja que els Mossos avisaven els conductors abans d'arribar a l'Arboç. Amb tot, la plataforma continuarà els actes de protesta i preveu presentar al·legacions contràries al projecte.


(http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2044352)
Mira també:
http://www.nofemelcim.org
http://joar.wordpress.com/

This work is in the public domain
Sindicat