Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Paraules per la Pau contra els vaixells militars, el militarisme i les ordenances civico-faccioses que s'han posat de moda
03 set 2006
Aquest diumenge hem fet Paraules per la Pau, la concentració antimilitarista contra els vaixells de guerra i els exèrcits que fem cada primer diumenge de mes des de fa més de cinc anys ininterrompudament. Aquest matí, després de tot aquest temps, la Guardia Urbana ha comparegut per "identificar-nos".
accio regal del poeta.JPG
Palestina-Liban 2.JPG
striptease 7.JPG
amor i.JPG
sota de bastos.JPG
Aquest diumenge hem fet la concentració Paraules per la Pau. Un acte contra els vaixells de guerra i el militarisme a partir de la creació d'espais de pau i art que ens ajuden a formar artistes de les nostres contrades.
Aquest matí l'hem dedicat a parlar del paper de l'Autoritat Portuaria en el tema vaixells de guerra (recent visita del vaixell escola Palinuro de la marina de guerra italiana) i de Palestina, Líban i la resolució 1701. Després hem fet tot un seguit d'accions recordant Joan Brossa.
Tot just començar hem cregut que Brossa, des d'on sigui, s'adheria a l'acte amb una acció "brossiana" car han aparegut dos guardies urbans (després de cinc anys i mig ininterromputs sense fer acte de presència) per "identificar-nos". No creiem que la cosa tingui res a veure amb la xiulada que li vam dedicar al regidor de "cultura" de l'Ajuntament de Tarragona que representava l'Ajuntament en la visita a un vaixell de guerra fa pocs dies, però...
A banda d'aquestes "aventures" l'acte d'avui ha sigut prou satisfactori per la qualitat de les accions i la seva relació amb l'impuls a l'esperit crític i reivindicatiu que defensa la Coordinadora.
Mira també:
http://usuaris.tinet.org/tgnapau

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Paraules per la Pau contra els vaixells militars, el militarisme i les ordenances civico-faccioses que s'han posat de moda
12 set 2006
ELS TELETUBBIS TARRAGONINS M’AVORREIXEN

A Tarragona, com a qualsevol altre ciutat catalana, tenim una colla de follets entremaliats, sense sentit del ridícul, que amb representacions teatrals de cap de setmana redueixen els marges de protesta fins a banalitzar paraules com revolta, passar a l’acció, explotació, precarietat, misèria o patiment.
Amb la inofensivitat i repetició de les ridícules i patètiques representacions d’aquest moviment, només aconsegueixen la desmotivació i l’avorriment d’una àmplia base social que no troba un referent de lluita real contra l’opressió del capitalisme tarragoní. Aquest moviment, extremadament naïf, actua com a vàlvula d’escapament i el sistema el tolera perquè el considera necessari perquè tot segueixi sota control. Les seves ‘performances’ transformen el llenguatge i les formes revolucionaries en degenerades exhibicions teatrals que diverteixen al turista i fan partir de riure als polítics i als poderosos tarragonins.
Re: Paraules per la Pau contra els vaixells militars, el militarisme i les ordenances civico-faccioses que s'han posat de moda
18 set 2006
la gent de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau treballen per fer fora els vaixells de guerra, contra el militarisme, per la pau..., amb "performances" i altres accions (declaracions, concentracions, manifestacions...); de tipus més clàssic o intentant posar-hi imaginació.
No acabo d'entendre l'acusació de "banalització" ni "reansformació" de les paraules que esmentes perque per no ocupar espais que no els pertoquen no acostumen a parlar massa de "revolta", ni d'"explotació", "precarietat", "misèria"... car hi ha altres col·lectius que se n'ocupen. Tema a banda seria la qüestió de si han d'ampliar o no el seu camp d'acció i/o la coordinació amb altres grups o col·lectius.
Per cert, encara que no sigui aquest l'objectiu de la Coordinadora, quin creus que és, o hauria de ser, el referent de "lluita real contra l'opressió del capitalisme tarragoní"?
suposo que pitjor que "teletubbi" deu ser no fotre un pal a l'aigua. això si que deu avorrir i avergonyir, no?
Re: Paraules per la Pau contra els vaixells militars, el militarisme i les ordenances civico-faccioses que s'han posat de moda
19 set 2006
Ja tornem a ser-hi, torna sortir el personatge que sempre critica d'una manera destructiva, que desde el sofà de casa seva i sota l'anonimat d'internet es creu el revolucionari-radical que transforma la societat.
Clar, tu deus estar entre aquesta "ample base social que no troba un referent de lluita real" que dius que hi ha a Tarragona. Doncs a què esperes? crea-la tu, no te jode!que ho vols tot fet? A mi me la bufa el que pensis del que fem nosaltres, si no t'agrada no miris, i punto! Ara, res puc esperar d'una persona que pensa que el seu model únic ultra-revolucionari és l'únic que val i els demés són uns "pallasets" del sistema. Tarragona és petita, però hi ha lloc per moviments de diversos tipus, de diferents maneres d'acció, i el que hauríem de fer és lluitar per una ciutat millor, cadascú desde el seu punt de vista, però respectant-nos.

Ja pots continuar amb la cerveseta o ficant bombes als poderosos tarragonins.
Re: Paraules per la Pau contra els vaixells militars, el militarisme i les ordenances civico-faccioses que s'han posat de moda
26 set 2006
LA MÀQUINA DE FER XIMPLES ES VA ENCEBAR AMB VOSALTRES !!

Es nota que sóu d'educació catòlica i que aneu de pallassets per la vida. Mira que hi ha coses per a fer els diumenges en lloc d'anar a la plaça de la Font a donar pel cul als pobres veïns amb les vostres pallassades anti-sistema. Jo us proposo que anueu al massís del Cadí a cantar cançons de Lluís Llach entorn d'una foguera. Estareu més distrets i l'alcalde us ho agrairà
Sindicat Terrassa