Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : laboral : amèrica llatina : dones
Trobada internacional: Marxa Mundial de Dones, Lima, Amèrica del Sud
31 ago 2006
---la Marxa Mundial de les Dones ha protagonitzat un dels moments més importants, reunint-se a Lima (Perú) en el que va ser la VI Trobada Internacional.

http://www.marchamundialdelasmujeres.org/index_html/fr?set_language=fr&c
http://www.marchamundialdelasmujeres.org/index_html/es?set_language=es
http://www.marchamundialdelasmujeres.org/index_html/en?set_language=en&c



Es reafirma la lluita contra la pobresa i la violència masclista, i es posa especial èmfasis en la importància de les aliances entre moviments socials. A les expressions contràries a les guerres i a la militarització, al tràfic de persones i a l'imperialisme que trenca amb l'ètica humana, al treball indigne i al monopoli alimentari; a totes aquestes qüestions la Marxa Mundial de les Dones hi vol incloure, de manera transversal, la qüestió de gènere. Els acords de treballar conjuntament es comencen a veure; el moviment feminista participa al Fòrum de Sobirania Alimentària, al Fòrum Social Mundial i és també un element clau dins l'Assemblea de Moviments Socials. Definir objectius comuns i accions en nivell internacional. Com lluitar contra la pobresa i eradicar totes les discriminacions ha estat el primer gran punt. Com presentar el rebuig ciutadà a les guerres i a la militarització, el segon. El tercer tema ha estat la qüestió del tràfic de persones i la prostitució forçada que s'hi vincula. I per últim, la inclusió de la mirada femenina en les lluites per a un treball digne i per la sobirania alimentària

http://www.laneta.apc.org/foroalim/for2.htm
http://www.forosocialmundial.org.ve/
http://athens.fse-esf.org/calls/assembly-of-social-movements-wsf-2006-ca
Definicions de lluita social


Hi ha més gent pròxima a les reivindicacions dels moviments socials, que no pas a les elits de poder. "I per això la força dominant pot arribar a canviar", es va escoltar en una ponències de Vía Campesina.
www.viacampesina.org/en/index.php

La Trobada va reafirmar que la Marxa Mundial de les Dones té com principal objectiu "organitzar un gran moviment de solidaritat entre les persones que volen construir un món lliure de totes les formes d'opressió i discriminació"; és a dir, "un gran moviment de crítica a l'actual model capitalista, patriarcal, racista i homòfob"

En la definició de "lluita social real" també ha quedat palès que "per actuar degudament contra el lliure comerç i les transnacionals és fonamental plantejar el tema del treball; per això, la defensa del dret a l'ocupació digna d'una banda i de l'accés a l'autonomia econòmica i de mitjans per a producció per l'altra, és bàsic".


etc

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat