Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
"Jo també vull un estat propi"
31 ago 2006
Des de fa una setmana la blogosfera catalana es prepara per iniciar una campanya a la xarxa. La proposta la realitza en Xavier Mir a través del seu blog. Mir proposa incloure als blogs catalans l'escrit "Jo també vull un Estat Propi" durant la setmana del 2 al 10 de setembre, amb l'objectiu d'arribar als mitjans de comunicació i buscar un cert impacte a fi que l'opció independentista sigui tractada amb normalitat.
Xavier Mir inicia la campanya amb el següent escrit:

La proposta va dirigida a tothom que publiqui escrits i que tingui previst fer-ho la setmana del 4 al 10 de setembre. Bé sigui en la blogosfera o bé en la premsa diària o setmanal, nacional, comarcal o local. Es tracta, simplement, d'encapçalar els escrits amb un títol determinat, independentment del seu contingut. El títol proposat és "Jo també vull un estat propi". Amb aquesta iniciativa es busca un cert impacte en l'espai comunicatiu català a fi que l'opció d'un estat propi per a Catalunya hi sigui tractada amb normalitat, com una opció més, especialment en un moment en què s'acaba d'aprovar un nou estatut. La proposta vol ser transversal. S'hi pot adherir tothom al marge d'afinitats partidistes i de matisos de calendari o de procediment. Les persones que publiquin més d'un article aquella setmana, com és el cas de molts blocaires, poden fer servir el mateix títol cada dia afegint-hi únicament una numeració en xifres romanes i entre parèntesi. No cal fer constar enlloc l'adhesió explícita ni la procedència de la iniciativa, tot i que estaria bé comentar que ha sortit de la blogosfera. No faig la proposta per cap interès personal sinó perquè penso que pot tenir efectes positius en la repercussió social dels blocs, en la normalització de la via sobiranista, en la cohesió de l'independentisme i en la diversitat d'opinions que tot espai comunicatiu hauria de reflectir.

Expressar la voluntat que Catalunya tingui un espai propi és especialment oportú ara que s'ha aprovat el nou estatut i que alguns sectors socials volen aprofitar-ho per aparcar la qüestió nacional. Hem sentit l'entorn socialista fer declaracions en aquesta línia i sabem que CiU té el seu horitzó reivindicatiu en l'estatut del 30 de setembre de 2005. Els partits segueixen el seu camí, però la societat civil ha de seguir el seu. Ho va fer el 18 de febrer d'enguany i tindrà ocasió de tornar a fer-ho el proper 11 de setembre en la concentració democràtica i pacífica que cada any té lloc a Barcelona. Aquesta societat civil partidària d'un estat propi, però, no està prou representada en els principals mitjans de comunicació. L'opció independentista no es recull encara amb la normalitat que li correspon, i molts mitjans, en l'exercici de la seva funció de creadors d'opinió, accepten el marc estatal vigent com si no existís una altra opció. Per això, una campanya d'aquestes característiques pot ajudar a visualitzar el suport social d'aquesta opció i irrompre en l'espai comunicatiu, trencant així la dinàmica habitual per la qual són els principals caps de llista dels partits els qui marquen l'agenda mediàtica i treuen els arguments periodístics que convé a cada moment.

Quant a la resta del territori nacional, la realitat política i mediàtica és diversa i requereix estratègies de comunicació adequades a cada cas. La iniciativa que proposo està plantejada per al cas del Principat, però això no vol dir que no pugui rebre adhesions d'arreu, fins i tot de persones residents en altres estats, on potser el títol hauria de ser "Jo també vull un estat per a Catalunya". Aquesta campanya té la particularitat de ser, segurament, una de les primeres que es planteja des de la blogosfera, cosa que la converteix també en un experiment interessant per veure la repercussió que pot tenir aquest nou mitjà de comunicació.

Tota la informació sobre la campanya es pot trobar al blog de Xavier Mir
Mira també:
http://blocs.mesvilaweb.cat/xaviermir

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Jo també vull un estat propi"
31 ago 2006
independència per Catalunya..?

PELS PAÃ?SOS CATALANS!
Re: "Jo també vull un estat propi"
02 set 2006
Crec ke el llenguatge de la convocatòria és una mica confús: es mescla el sobiranisme, l'independentisme i l'independentisme estatalista, ke és el principal tema de la proposta, i són tres coses diferents.
A banda d'això, senyalar ke, un cop més, els ke parlen de crear nous estats (en akest cas, a Catalunya) o de preservar els ke ja existeixen, no donen cap argument, cap motiu pel qual valgui la pena auto-imposar-nos una nova policia, noves presons, un nou exèrcit, un nou parlament, nous polítics-paràsits... serà ke no en tenen?
Bé, jo prefereixo una catalunya lliure... d'estats.
¡Independència total, anarquia sense límits!
Jo tambe bull un estat de la meva propietat
04 set 2006
Al cap i a la fi, l'estat és una estructura de poder que regula la propietat sobre les persones i el seu treball, i que es caracteritza per tenir les pròpies forces policials i militars.
Jo també vull un estat propi
09 set 2006
Jo també vull un estat propi, el meu i no pas el que m'obliguen a tenir
Re: "Jo també vull un estat propi"
09 set 2006
Sí o no? Independència o dependència? Realisme social o utopia ideològica? Volem ser sobirans? Més preguntes: Països Catalans o Espanya? Nació lliure o província sotmesa? Bandera catalana a l’ONU? Vassalls d’una monarquia estrangera?

A veure si amb més qüestions resolem el dubte: decidir o callar i creure? Dèficit fiscal? El Prat o els treballadors del Prat? I el TGV? Catalans: convicció o ens abaixem els pantalons? Fermesa o rendició? Valentia o covardia? Autoestima o autoodi? Buffet lliure o llenties? I per cert, com anem de dignitat? Què preferim, paper principal o ser actors secundaris? Llibertat nacional o llibertat condicional? Seleccions catalanes o Manolo el del Bombo?

Ens sembla bé, perdre un llençol a cada bugada? Més renúncies? Sí? Estem disposats a fer alguna cosa per nosaltres? Volem guanyar o volem perdre? I si volem guanyar, per què no ho fem?

LLUITEM
Sindicato Sindicat