Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: sense clasificar
Comferencia de JOAN SANS SICART (Columna Durruti)
26 ago 2006
CONFERENCIA - PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:"REFLEXIONS D’UN LLIBERTARI"a càrrec de Joan Sans Sicart moderador Pol Galitós’exposarà la bandera de la 120 Brigada Mixta del Exèrcit Popular de la República
Diumenge, 27 d’agost de 2006

A les 12:00 hores

Sala d’Actes Pau Casals

C/ Pons i Arola, 1

LINYOLA

Organitza:

Regidoria de Cultura de la

Ajuntament de Linyola

I col·labora:

Associació d’Estudiosos del

Front del Segre

Col.lectiu A les Trinxeres (li farà un homenatge al final del acte, amb la entrega d'una placa)Joan Sans Sicart (Barcelona 1915), als 14 anys s’afilia a la CNT, l’any 1935 és cofundador de la Federació Estudiantil de Consciències Lliures i destaca com a mestre d’escola i campió d’atletisme. Voluntari al juliol de 1936 s’allistà a la columna Durruti amb la qual marxa al front d’Aragó com a delegat d’una companyia de metralladores, militaritzades les milícies, és nomenat comissari d’un batalló de la 32 divisió que junt amb la 26 divisió (ex columna Durruti) arriben a la zona del que fou anomenat "cap de pont de Balaguer" o­n intervé en els combats d’abril de 1938. Traslladat amb la seva unitat a la zona del Montsec de Rúbies – Isona participà en les ofensives republicanes de maig de 1938. A l’agost del mateix any, rep l’ordre de fer-se càrrec com comissari de la 121 brigada mixta de la 26 divisió, amb la que es traslladà al novembre de 1938 a Torres de Segre per intervenir en l’ofensiva del Baix Segre. El general Sarabia, a principis de 1939 el nomenà comissari del 72 Div. i dies desprès responsable del XVIII Cos d’Exèrcit amb el que arribà a França.

Col·laborà amb la Resistència francesa contra les forces d’ocupació alemanyes, desprès la guerra europea es converteix en un destacat i actiu militant de la CNT. La seva vida al exili és de treball i estudi, a publicat infinitat d’articles i alguns llibres: Les chemins de la liberté, Escoltant al meu avi, Relatividad del poder revolucionario y los principios anarquistas (inèdit), Comissari de xoc, Comissari a l’exili i Reflexions d’un llibertari.

Actualment resideix a Toulouse (França)http://www.alestrinx.tk
Mira també:
http://www.alestrinx.tk

This work is in the public domain
Sindicat